WordPress 2.0.3 – Sila Upgrade

Kepada para pengguna yg menggunakan aplikasi wordpress, kini dah ada versi terbaru iaiatu 2.0.3. Kepada yang dah tahu, dah upgrade ke? Saya insyaAllah akan upgrade nanti. Satu jer yang perlu diberitahu, backup dulu database anda dan fail-fail yang penting. Di laman wordpress ada diajar cara nak backup. Salah upgrade nanti susah jugak, sebab saya pernah buat secara sendiri, bukan guna fantastico kat cpanel, tapi gagal.. huhu.. Nak mudah, guna je fantastico tu.
Kenapa perlu upgrade? Seperti biasa ia untuk bug fix dan keselamatan di samping tambahan beberapa fungsi.

Boleh refer di sini:

http://wordpress.org/development/2006/06/wordpress-203/

Panduan Upgrade:

http://codex.wordpress.org/Upgrading_WordPress

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

2 thoughts on “WordPress 2.0.3 – Sila Upgrade

  1. Ya betul, spt yg saya cakap, kena hati-hati. Kalau anda tak yakin, serahkan kepada yang pakar. 🙂

    Tapi nak tak nak, BACKUP DATA FAIL DAN DATABASE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *