“Projek RM20.00”: Apa Kata Mereka?

Hari ini hari Sabtu, tapi saya mahu juga menulis.

Pertama sekali, saya ucapkan terima kasih kepada semua pembeli Ebook Panduan Mudah FTP atau kalau nak ringkaskan panggilan, anda boleh panggil Ebook FTP.

Pada Post kali ini saya akan kongsikan apa kata mereka yang telah membeli, membaca Ebook tersebut dan juga yang telah menggunakan sistem EMS yang saya sediakan. Apa yang dapat saya simpulkan, Projek ini amat memberansangkan. Saya tidak mahu mengatakan ia sudah berjaya kerana saya akan sentiasa melihat mana-mana kekurangan dan akan memperbaikinya.

Jika anda ingin tahu, Projek RM20.00 ini bermula 3 bulan yang lepas. Tapi all the things saya siapkan dalam masa satu minggu. ๐Ÿ˜‰ Untuk bahagian Ebook sahaja, saya menulis ‘tanpa henti’ selama dua hari. Untuk Sales Letter, saya hanya menulis dalam masa SATU HARI dan untuk ‘sistem laman web’ pula, saya pun lupa berapa hari saya buat. ๐Ÿ˜€

Jika ikutkan, Projek ini dah lari datelinenya, tapi saya ‘push’ juga diri saya agar menyiapkan Projek ini. Hmm, Projek RM20.00? Saya namakan ini projek RM20.00 sebab harganya RM20.00. Oh ya, sebelum saya terlupa, saya akan setupkan satu blog khas untuk Projek ini dan saya akan kongsikan perkara berkaitan.

Baiklah, apa kata kita baca apa kata mereka…. ๐Ÿ˜‰

“Untuk harga RM20 dengan panduan 80 mukasurat berserta gambar dan gambarajah, saya rasa Zul telah menjual panduan ini dengan harga yang terlalu murah dan oleh itu, saya rasa memang dia patut get all the credit, especially since dia kasi 100% komisyen kepada pembeli ebook terbarunya”. – Kak G, InternetMelayu.com.

“Hanya memerlukan beberapa sentuhan untuk setup laman web ini. Dimana saya hanya memerlukan 10 minit sahaja untuk siap sepenuhnya ๐Ÿ™‚ . Yang penting anda perlu ada asas komputer, mempunyai domain serta web hosting sendiri. Tidak ada melibat apa-apa jua software. Seperti saya katakan tadi, ebook ini masih fresh di pasaran Malaysia. Anda juga akan ditunjukkan dengan satu sistem setup canggih oleh Smartzul. Hanya melakukan beberapa langkah demi langkah konfigurasi, laman web telah sedia untuk melakukan jualan. Tak percaya??? PERCAYALAH!!!”. Jebat, http://www.mesrainternet.com/blog/.

testimoni ebook ftp-1

testimoni ebook ftp-2

testimoni ebook ftp-3

testimoni ebook ftp-4

Kebanyakan kata-kata di atas menyentuh mengenai ‘sistem laman web’, next Post saya akan letak kata-kata mengenai kandungan Ebook pula. ๐Ÿ˜‰

Apapun, saya gembira apabila telah berjaya membantu orang lain menjana pendapatan di Internet dengan cara yang baik. Mana-mana yang belum dapat jualan tu, jangan putus asa. Ini adalah perniagaan dan kesabaran amat diperlukan. Anda perlu tahu, walau produk hebat, tapi promosi tak berkesan, anda susah untuk mendapatkan jualan.

Jadi, pelajarilah mengenai promosi dan pemasaran yang berkesan. Rujuk mana-mana blog, laman web, Ebook dan buku yang ada.

Jumpa lagi, wassalam.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

17 thoughts on ““Projek RM20.00”: Apa Kata Mereka?

    1. Kira Ok lah tu yer.. ๐Ÿ™‚

      Sbnrnya, mana2 usahawan yang dah ada pelanggan sebelum ni, mudah sikitlah nak buat sales. Sebab tu produk pertama kita mesti berkualiti dan layanan pun mesti bagus. Sebab kata Terry Dean, produk pertama kita adalah promosi, ‘bukan’ bisnes.

      Bila client dah puas hati dgn kita dan dah kenal kita, apa2 produk seterusnya mereka akan beli dari kita dgn mudahnya..

      Analoginya, cuba lihat bisnes offline. Ada sesetengah company/organisasi biasanya ambil barang (beli) dgn satu supplier sahaja.. Mcm tu juga kita dalam bab makan. Sikit2 satu kedai tu je pergi. Ya lah, sebab sedap dan bagus layanannya. ๐Ÿ˜‰

  1. Terima kasih Zul.

    Memang superb la produk baru ni..hehe bak kata Amirul, baru broadcast satu emel dah dapat sales. Tapi yang penting, produk tersebut mempunyai “keunikkannya” tersendiri.

    Dan saya rasa “keunikkan” tersebut yang banyak bantu newbie untuk setup laman web yang lengkap. :mrgreen:

    p.s: Saya suka sangat dengan method EMS tu.. ๐Ÿ™‚

    1. Lambat sikit kot. Sebab banyak lagi yg perlu saya lakukan (upgrade). Utk makluman, saya akan update sistem tu dari semasa ke semasa.

      InsyaAllah, konsep dan sistem tu akan saya pasarkan kelak.

      – zul

      1. Nie yang tak sabar nak tunggu nie. Tak sampai 10 minit saya dapat lancarkan web jualan menggunakan sistem EMS tue Zul. Memang best ler zul sistem tue.

  2. memang betul kata Zul .perkara yang kita anggap mudah tapi maseh ramai yang tak mengetahuinya,

    memang bagus ebook ni,habis baca boleh jual balik..kalau Amirul faisyal pun buat gitu kan baik.(syor saja)

  3. Saudara Zul,

    Nama saya Wan Ahmad Azarimy atau di internet saya gunakan nama Wirasutra, saya telah membeli Panduan Mudah FTP dan telah membuat pemasaran, terima kasih atas usaha saudara dan kesanggupan berkongsi perniagaan. Jarang nak jumpa org mcm ni kat Malaysia, kalau di luar negara perkara ni dah biasa. Saya bercakap tentang program resell, bukan affiliate.

    Cuma satu persoalan yang nak ditanya, bagaimana jika ada orang memberi ebook tersebut secara percuma atau pemberian bonus kepada orang lain? Apa tindakan yang saudara akan ambil terhadap individu tersebut?

    Anyway, tahniah kerana banyak memberi dorongan dan inspirasi kepada rakanร‚ยฒ yang lain dalam bisnes internet ini.

    1. Beri percuma TAK BOLEH, tapi dijadikan sebagai bonus dgn syarat produk utama berharga RM30.00 ke atas. Rujuk syarat2 yg lain di dalam ebook.

      Kepada yg memberikan secara percuma, sedia kita maklumi, cara itu adalah tidak diberkati sebab ia dikira mengabaikan hak orang lain dan bertentangan dgn akta hakcipta.

      Tindakan saya? Saya akan lakukan satu tindakan secara “dalaman”. ๐Ÿ™‚ Tak boleh saya dedahkan di sini cara tersebut sebab itu adalah satu cara yg saya guna pakai selama ini.

      Menggunakan undang2 adalah langkah terakhir sebab kita maklumi, tidak begitu mudah untuk melakukannya. Namun seperti kata pakar, ada dua pihak yg boleh kita rujuk untuk pelanggaran hakcipta:

      1) Report pada polis dan mereka akan cuba bantu kita.

      2) Buka kes di mahkamah (cara ni ambil masa dan kos)

      Saya akan gunakan undang2 jika berlaku penyebaran yg tahapnya amat kritikal.

      Akhir kata, dapatkanlah ilmu melalui jalan yg diberkatiNYA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *