Unsubscribe <--> Subscribe

Apa khabar para pembaca semua? Semoga sihat hendaknya dan saya yakin mesti anda sudah mula sibuk untuk persiapan raya. Saya? Seperti biasa, saya biasanya tidaklah ‘shopping’ sangat untuk perayaan, ala kadar sahaja dengan apa yang ada dan termampu. Hajatnya nak cuba buat kek untuk raya ni, tapi teringat raya tahun lepas tak silap, kek yang saya buat tak menjadi. ๐Ÿ˜†

Ok. Pada kali ini saya hanya mahu berkongsi tips mudah sahaja. Namun, panduan atau trik yang akan saya kongsi ini lebih bermanfaat bagi mereka yang mempunyai autoresponder atau ‘list’ sendiri.

Seperti anda sedia maklum, pada laman web jualan atau pada ‘squeeze pages’, kita letakkan sesuatu ‘tawaran’ percuma kepada para pelawat atau prospek (bakal pembeli). Caranya, mereka perlu daftarkan nama dan emel mereka dengan mengisi borang (opt-in form) yang disediakan pada laman web tersebut. Tujuan ini adalah untuk membina ‘list’.

Selepas mereka mendaftar, maka anda mulalah membina komunikasi pertama dengan memberikan tawaran yang anda janjikan tadi. Begitulah seterusnya dengan menghantar emel kepada mereka. Namun, sampai satu ketika, mungkin mereka akan bosan atau merasakan tidak mahu lagi menerima emel daripada anda, maka mereka akan ‘unsubscribe’ iaitu keluar dari list anda.

Anda jangan bersedih atau menyalahkan mereka atau berasa kecewa kerana di saat mereka unsubscribe itu, anda masih sempat untuk ‘mengambil peluang’ yang wujud pada masa mereka unsubscribe tersebut. Antaranya:

1. Pada page pengesahan unsubscribe, anda senaraikan newsletter-newsletter lain yang bermanfaat untuk mereka sertai. Ini pernah terjadi kepada saya apabila unsubscribe satu newsletter yang saya tidak mahu lagi masuk ke Inbox saya. Namun, selepas selesai unsubscribe, saya dibawa ke page senarai newsletter yang lain milik individu yang sama. Tawaran dan newsletter yang dijanjikan olehnya amat menarik sekali, lantas saya pun daftarkanlah diri.

Tip di sini: Di page pengesahan unsubscribe, letaklah senarai newsletter yang lain untuk mereka sertai. Ini kita panggil sebagai ‘cross promote’. InsyaAllah, ego-ego mereka pun yang unsubscribe newsletter kita tadi, kalau umpan yang baru (newsletter lain) amat menggiurkan, mereka akan kalah jua (daftar diri lagi ke dalam list yang lain). ๐Ÿ˜‰

2. Juga di page pengesahan unsubscribe. Pada page ini, letakkan satu tawaran yang hebat dan tidak ada di mana-mana laman web yang lain. Contohnya seperti tawaran harga terhad untuk tempoh itu juga (One Time Offer). Atau boleh juga tawarkan mereka harga diskaun untuk mana-mana produk anda. Jika harga biasa RM50.00, mungkin pada page tersebut, anda tawarkan dengan harga RM40.00; hanya pada masa itu.

Apa yang ingin dilakukan pada cara ke-2 ini ialah, seboleh yang mungkin, usaha sebaik mungkin untuk ‘mengumpan’ mereka agar mengeluarkan walaupun RM1.00 kepada kita. Jangan lepaskan mereka begitu sahaja.

Di sini, tidak timbul soal mereka sudah tidak suka kita dengan alasan, “mereka kan unsubscribe, itu maksudnya mereka tak suka kita lah”. Jangan mudah mentafsir apa sebab mereka unsubscribe. Mungkin mereka tidak kenal kita lagi, atau mereka tidak nampak lagi apakah lebihnya berada di dalam list kita (newsletter).

Maka, andaikata mereka mendaftar newsletter kita yang lain atau membeli tawaran ‘hebat’ tadi, maka akan terhasillah satu komunikasi yang baru antara kita dengan mereka. Jika sebelum ini mereka anggap kita ‘negatif’, maka dengan dua strategi di atas, mungkin kemudian mereka akan berkata, “bagus rupanya dia ni…”.

Akhir kata, jangan biarkan ‘subscribers’ anda pergi begitu sahaja tanpa memberikan mereka sesuatu tawaran yang lain (pastikan tawaran yang ada nilai). Mereka ego atau tidak, sukakan kita atau tidak, itu bukan masalah kita. Yang penting adalah, ada usaha untuk memanfaatkan segala ruang dan peluang yang ada sebelum mereka pergi dan tak kembali lagi. ๐Ÿ™‚

Jika anda sudah ada autoresponder, pastikan lakukan apa sahaja strategi untuk perkara ini. Jangan biarkan peluang yang jelas wujud dibiarkan begitu sahaja. Kalau mereka unsubscribe, pastikan mereka subscribe di newsletter yang lain, atau tawarkan mereka dengan satu jualan yang tidak dapat mereka tolak sama-sekali.

Wassalam.

Rujukan:

>> Contoh ‘squeeze page’. Klik di sini.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

96 thoughts on “Unsubscribe <--> Subscribe

  1. ๐Ÿ˜ memanfaatkan segala ruang dan peluang . ๐Ÿ˜ Cam kenal je ayat tu. Saya pun pernah alami macam pengalaman tu. Masa nak unsubscribe tu, di offer dengan benda baru, terus tak jadi unsubscribe. ๐Ÿ˜€ Bijak betul taktik ni.

    Saya masih belum ada apa apa internet biznes pun. TAPI SUKA DENGAN ILMU NI.

  2. saya ada 200 e mail list yang saya dapat dari surat berantai. semua disimpan . setiap hari bertambah. itu boleh kira ‘list ‘ke โ“

    1. Salam

      Pyan, dengan 200 email tu, cmne kite nk contact orang-orang tu. silap gaya kalau tak kenal, jatuh hukum spam lak kang.. ๐Ÿ˜€

      hmm.. target saya pula sekarang dah beralih kepada autoresponder la plak.. insyaALLAH tak lama lagi ๐Ÿ™‚

  3. Belum pernah rasanya saya unsubcribe walaupun adakalanya newsletter tu dah lama tak bukak & semak. Kalau takde keje 3-4 bln lepas tu baru buka. ๐Ÿ˜†

  4. slmt pagi semua,
    tips yang bagus ni…
    tips ni selalu digunakan oleh IM luar…
    IM di malaysia kurang tak tahu kenapa…

    han

  5. kena bagi tawaran menarik la untuk membina list.
    penglaman saya untuk mengumpul list..
    da banyak kali cuba tapi tak berhasil.
    tapi dengan kaedah memberi sesuatu baru mereka nak :mrgreen:

    1. yela hamid,
      kalau nak suruh orang daftar tanpa faedah, mereka takkan daftar punya…
      kadang2 yang kita tawarkan sesuatu pun susah nak suruh mereka daftar…
      bukan senang…
      kena tahu apa yang diminta oleh orang ramai…

      han

        1. orang memang suka kan duit percuma…
          sapa yang tak nak duit…

          tapi kalau kita bagi tawaran yang unik dan tak dapat jumpa di tempat lain, mungkin juga mereka daftar utk dapatkan tawaran tu walaupun dia tak suka subscribe…
          selepas dia subscribe, mereka akan dapatkan tawaran tu dan unsubscribe…

          nilah manusia…hehe…
          tapi dari dulu, saya tak lagi pernah subscribe…

          han

  6. List nama penting. Kalau dapat satu produk bagus. Sekali email kat semua list. Paling cikai pun mesti dapat 10 buyer dari 1000 orang yg dalam list tu..

    Kalau 1 produk harga Rm20 pun. 10 orang dah dapat RM200. Banyak tu. Sape nak bagi kan?

    So, mulalah kumpul list email yang aktif sekarang.. :mrgreen:

    1. betul tu titan…
      walaupun 1% je yang beli produk kita, kita dapat juga rm200…
      sapa nak bagi kita rm200 begitu saja…

      bagi saya, mail list adalah benda yang terpenting utk buat jualan…

      so, sapa2 yang takde mail list tu, cepat2 lah dapatkannya…
      kan rugi… kalau anda ada mail list sekarang, anda dah boleh promote report percuma tu…

      han

  7. senarai nama memang penting bagi mereka yang bergiat dalam bidang perniagaan internet. kalo takder senarai nama memang tak dpat nai buat apa dah… tak dapat den nolong.

    bayangkan kalo dah senarai nama tu hot list dan terhangat dan mereka bersiap sedia untuk menerima apa jua yang produk yang akan dilancarkan… samada percuma atau berbayar… inilah target mereka. bukan sebarangan nak ajak dan hambik senarai nama yang tidak dikenali…

    lebih2 lagi promosi terhad sebagaimana dapat satu usd dollar… hihiii

    1. abdfatah,
      mail order juga perlukan list name…
      bukan internet marketing saja…

      kalau kedai runcit pun perlukan list…hehe…
      untuk sapa2 yang berhutang…

      han

    1. bukan pelanggan tetap hamid…
      ia mcm kalau pelanggan tu dah tak minat membeli dari kita, kita memujuk dia untuk terus membeli…
      lebih kurang mcm tu lah…

      han

  8. kupujuk-pujuk suruh membeli, takleh nak pujuk kuhantar surat tawaran, takleh dengan surat tawaran kubuat promosi besar-besaran tarik pelanggan baru datang berkunjung… takleh jugak? jawabnya tutup kedai laaa…

    mak aih bukan senang nak mengekalkan pelanggan yang sedia ada…

    silap haribulan kecoh satu dunia menentang perkhidmatana kita. namun kita kena terima hakikat di dunia ini… sorang tak suka , ramai lagi yang menyokong usaha kita… tetapi bukan dengan mencari pelanggan baru…

    cari pelanggan baru memang kena buat setiap hari dan mereka akan datang dan terus datang sekiranya servis kita tiptop.

    lain citer laa macam saya nih tiada apa-apa bisness lagi nak mula… adesh…

    1. saya suka dengan ayat abdfatah ni…
      “sorang tak suka, ramai lagi yang menyokng usaha kita.”
      memang setiap benda tu ada orang yang tak suka…
      tapi kita jangan lihat utk yang tak suka ni…
      kerana masih ramai lagi yang suka…

      han

  9. Adab berniaga biasa la mcm tu,
    kadang naik kadang turun,
    terpulang kepada kita yang mengusahakannya.
    Untuk berjaya kena la berusaha lebih.

    1. niaga pun ada musim juga…
      bila orang dapat gaji, senang lah mereka membeli…
      selepas gaji dah nak habis utk bulan tu…hehe…
      faham2 la…

      kita pun mcm tu juga…
      tapi jangan lupa gaji kita tu kena simpan juga 10% utk mesan depan…

      han

  10. Saya belum pernah unsubscibe newsletter Zul…sebabnya.. newsletter Zul sgt berguna kepada saya…

    Saya masih baru dalam dunia online biz ni…still looking for the product…untuk diniagakan diinternet.. dan teknik ni amat erguna untuk maju dalam biz…

    see u for the next comment..

  11. Selamat Semuanya, ๐Ÿ˜†

    Bina list nama memang perlu bila nak BERJAYA – berniga/usahawan.
    Tak kira macamana dapatkannya,samada ia kenal kita atau orang jauh yang
    terkenalkan (tak sengaja) kita. Cuba2lah mencari ya.. ๐Ÿ’ก

    Tapi jangan yg spam ok.. nanti orang tak suka.
    Semuga anda berjaya.

  12. spam2 ni yang tak suka ni isman…
    kalau nak bina list, binalah dengan double opt in…
    double opt in adalah lebih baik…
    kalau belum cuba, boleh cubalah…

    kalau ada list yang banyak, huh! memang seronok ar…
    sekali klik je dah beribu yang terima…hehe…
    beribu yang terima, beratus yang beli…
    tak seronok ke? ๐Ÿ˜‰

    han

  13. Hello Han,
    Apa tu double opt in ya? maaf lah saya kurang arif, baru nak belajar..
    Boleh terangkan sikit tak,saya cadang nak tambah list juga ni.
    Boleh lah saya berguru dgn Han ya.

    Terima kasih.

    1. ohohoooo list untuk subscriber latihan memandu ke? baguslah gitu. manalah tahu dapat untung lebih berganda lagi disamping ilmu yang sedia ada dapat diperkembangkan dengan sebaik mungkin…

  14. double opt-in ni maksudnya jika ada orang mengisi borang opt-in kita maka sistem autoresponder akan menghantar satu link untuk mereka membuat pengesahan.

    Cara ini dilakukan agar pengguna benarร‚ยฒ menggunakkan emailnya yang sah ๐Ÿ˜‰

    1. kalau kita tak kena orang tu belum tentu spam…
      kena tengok pada cara mcm mana pyan dapatkan email tu…
      kalau pyan dapat email tu melalui double opt in, tu bukan spam lah…
      kalau pyan guna spider untuk dapatkan email orang tu dan hantar email tu, maknanya spam lah…

      kesimpulan disini
      kalau orang yang memberi email kepada kena itu bukan spam sebab dia yang nak terima email tu…

      han

      1. Han,
        kalau kita tak kenal orang tu, pastu kita hantar email kepadanya itu juga dah dikira SPAM.
        SPAM ni banyak caranya.
        Sebab tu la ramaiร‚ยฒ buat kempen BENCI SPAM ๐Ÿ‘ฟ

        1. hamid,
          hamid salah faham dengan ayat saya tu rasanya…
          kalau tak kenal orang tu, belum tentu adalah spam…
          sebab mungkin dia yang masukkan email dia ke dalam opt in form kita…
          jadi dia yang setuju untuk terima email dari kita…
          ni maksud saya…

          han

    2. Ya i Ya Lah :mrgreen:

      kalau kita tak kenal seseorang…tetiba jer dia masuk rumah kita maka itu dah dikira tidak menghormati orang lain.

      Sama juga seperti SPAM kalau kita tak kenal siapa empunya email tu maka kita tidak boleh menghantar email kepadanya.

      1. hehe…

        kalau tak kenal pun, kita boleh pergi raya kat rumah orang kan?
        hehe…raya lah pula…
        jadi tak salah kita pergi dan berkenalan…
        tapi jangan lah masukkan kedalam rumah tanpa dijemput…
        bagi lah salam dulu…

        han

  15. Saya baru beberapa minggu telah mendapatkan autoresponder berbayar… pejam mata je la nak beli…lagi pun benda baik jangan ditangguh. Sekarang ni boleh kata setiap hari ada je subscriber baru…seronok rasanya…tak sabar nak cukupkan paling kurang pun 1000…. hehehe….

    1. wohohoo… autoresponder baru… takpe jangan risau laa kalo dah ada otoresponder tu. kena fikirkan masa depan… masa depan itu lebih penting dari wang yang dibelanjakan hari ini.

      hasilnya kita akan tengok bberapa bulan akan datang pastinya balik modal dari pembelian otoresponder tersebut… tak rugi apa-apa.

      1. auturesponder getresponse okeh jugak. aweber pun okeh jugak… kalo nak tahu citer yang free sila rujuk citer shuth berkenaan list maskahwinnya sebelum beliau menggunakan yang berbayar… (promote laa pulok)

        yang free nih untuk sementara aje laa sebagai persediaan untuk dapatkan yang berbayar. kalo rasa untung dapatkan yang berbayar, baik dapatkannya segera dengan sepantas kilatnya…

        adesh… nampak bagus punya saranan. huhuuuhahaaaa :mrgreen:

        1. kebanyakkan IM lebih suka kat aweber…
          meraka kata aweber mesti masuk ke dlm inbox…
          aweber pun lebih mahal…
          getresponse pun ok juga…
          zul guna getresponse…
          ok je tengok…

          han

  16. waaa satu tips yang cukup baik.
    tak pernah pun terfikir tentang ‘unsubscribe’ –> ‘subscribe’ ni.
    saya dah catatkan dalam nota saya.
    nanti bila dah ada list sendiri…saya akan praktikkan seperti yang diusulkan.

  17. Ye.
    teknik ni penting untuk masa depan kita.
    Kalau ada produk baru, senang jer hantar email kepada subscribe kita
    maka lihat hasilnya nanti ๐Ÿ˜‰

    buat masa sekarang saya pakai yang free jer
    baru dapat 39 subscribe :mrgreen:

    InsyaAllag cuba lagi.

    1. zul balik raya agak je… ๐Ÿ˜†
      gurau je ni…jangan percaya pulak…hehe

      yela…mana zul pergi agak nya?
      rindu pula… :mrgreen:

      han

      1. tengah ketagih nak baca tulisan zul ni ๐Ÿ˜› Sambil tungu tu saya buat kerja sikit dan baru saja selesai buat satu vcd sendiri guna movie maker. Syok juga bila dapat add text, add video transition, dan add music, guna kamera digital je. Pastu burn dalam cd.

        ๐Ÿ˜ฎ Esok leh tunjuk kat budak kelas saya hasil lawatan ke Aquari KLCC. ๐Ÿ˜† Baru first time dapat buat ๐Ÿ˜•

        1. pyan ni cikgu ke?
          tak nak kongsi kat sini juga ke…hehe…

          ketangih tu kena lah tunggu je…
          zul entah dah ke mana tak tahu…

          han

        2. letak dalam youtube juga boleh dikongsi…
          tu salah satu tool utk dpt traffic…
          pyan boleh letak domain name pyan di dalam video tu dgn guna window maker…

          han

    2. Mungkin busy agaknya ๐Ÿ˜Ž
      maklum la IM sepenuh masa ๐Ÿ˜‰

      Tak per la kita tunggu jer artical yang baru dari Zul.

  18. OOO kalau dia masukkan email dalam opt in form kita,
    Itu dah dikira kita kenal mereka sebab Dia dengan sukarela masukkan nama dan email itu dah dikira Suaikenal ๐Ÿ˜†

    1. bagi je lah kalau kita nak bagi…tak pyh fikir byk2…
      mereka suka ke tak suka, itu lain cite…hehe…
      kalau mereka tak suka, tak payah lah terima…
      kita bagi kan…
      bukannya minta duit dari dia orang…

      han

    2. bagi aje laa. asalkan dapat diterima. kalo mereka tak suka, takka nak tanya mereka pulok nak hadiah apa?

      dua kali tak suka lagi, suruh aje mereka simpan buat kenangan. tak rugi apopun kalo menda yang bermanfaat…

  19. HAI Hamid, terima kasih banyak.. saya dah dapat hadiah tu.
    Bangga you, walaupun tak menang tepat.

    p/s . Software atas tu saya boleh joint sekali ke ? atau cuma nak bagi
    kat han aja ?

    Terima kasih.
    isman

      1. software spamm ke? ada pernah dengar software tu. nanti tak pasal2 kena cop spamm plak oleh pihak server. rugi sakan laa kalo kena banned nanti. ada jugak software email spamm yang menyamar sebagaimana penyedia penghantaran email yang berbayar yer…?

        1. banyak sangat tu abdfatah…
          mereka lah yang menghantar email spam ni…
          tapi saya suka juga email spam ni…hehe..
          sebab kadang2 ada tips atau sesuatu yang menarik…

          han

        2. terkadang itu spammers nih memberikan idea kepada kita untuk menulis dalam blog. almaklumlah citernya macam2 hal yang datang ke inbox. kalo gitu memang patut kita sediakan emel untuk dispamm oleh mereka yang minat dengan kerja2 spamm atau mereka yang tak tahu apa itu spamm…

          idea oh idea… idea spamm… hihiii

          ada jugak ke idea spammm???

  20. ohohooo… nampaknya kena buat umpan yang lebih menarik lagi untuk subscribe dengan senarai yang lain pulok?

    kalo ada idea yang menarik okeh jugak tu… nak tarik idea yang pelukan usaha yang lebih sedikit… pandai pulok buat umpan baru yer…?

    1. aisehmen silap tulis laa…

      menarik idea yang perlukan usaha yang lebih sedikit… dengan idea-idea yang lebih ummph dari kebiasaan tawara yang telah ditawarkan… memang menarik sungguh laaaa…

    1. umpan apa? yang itu kena gunalah kreativiti yang power untuk menarik perhatian ramai. kalo ada yang suka mereka akan subscribe.

      kalo tak suka memang mereka akan rugi di kemudian hari… bleh bagi tawaran terhad yang menarik dan jugak umpan yang menjadikan mereka teringat2 akan tawaran terhad yang kita sediakan itu…

  21. hamid boleh buat sendiri umpan yang menarik…
    yang penting mesti unik…
    orang lain tak de…
    dan ia berguna untuk subscribe…
    mesti ramai yang daftar…

    han

      1. tu dah memang sangat sangat sangat unik tu..
        sampai pasaran antarabangsa pun takde…hehe
        kalau betul ada, boleh kongi ni abdfatah…

        han

        1. haaa… yang itu kena guna kreativiti masing2 laa untuk menjadikannya unik dan tersendiri. kalo ada sambutan memang berbaloi laa dengan apa yang hendak diusahakan…

    1. ooo…
      sory ek mangacau pula…
      ingat nak tolong jawab je…
      abdfatah kurang berkomunikasi?
      biar betul…
      top 10 commentor tu…hehe

      han

      1. bukan itu maksud saya..
        berkomunikasi yang saya maksudkan ialah
        apabila kita tanya dia tak jawab.. lagi satu apabila kita berdiolog satu topik dia kona ke topik lain.. tu yang herannn :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *