Bayangkan pendapatan bulanan anda melalui Internet adalah seperti berikut: 1. Produk digital = RM3500 2. Produk fizikal = RM2500 3. Program Affiliate = RM2000 4. Google Adsense/Pengiklanan = RM1000 5. Servis = RM1000 Mungkin jumlah di atas sedikit, tapi ia sesuai untuk dijadikan contoh yang realistik yang amat tidak mustahil untuk dicapai. Jadi, jumlah pendapatan […]

Produk SmartUsaha.com yang seterusnya ialah Sistem DP-Protector: Sistem ini secara mudahnya dapat membantu anda melindungi laman download (download page) produk digital anda daripada terdedah begitu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Ia akan dijual untuk kegunaan persendirian sahaja (personal use only), tetapi saya juga akan buka peluang Resell Rights kepada 50 orang sahaja. Tidak seperti produk lain, […]

Makluman kepada semua agen (affiliates) program Affiliate Pakej Kit Blogger dan PasaranLumayan.com. Bayaran komisen untuk bulan April-Mei telah pun dilakukan. Untuk kali ini, semuanya mendapat satu jualan sahaja. Cuma, ada seorang agen yang gunakan empat username dan kesemuanya akaun ini mendapat satu jualan. Jadi, jumlah komisen untuk beliau adalah RM100. Ingin saya nyatakan, setiap orang […]

Pasaran ‘Slow’? Kepada para usahawan internet terutama yang menumpu di pasaran Malaysia, adakah pendapatan anda sedikit perlahan atau jatuh sejak dua tiga minggu lepas? Untuk diri saya sendiri, saya dapati income saya sedikit jatuh terutama program affiliate yang saya sertai. Untuk produk sendiri, bukanlah tak dapat jualan yang Ok, tapi bilangan jualan tu sedikit perlahan. […]

Apa khabar anda semua. Semoga sihat selalu. Pada kali ini, saya mahu berkongsi sedikit mengenai pendapatan program Affiliate yang telah saya sertai untuk ‘market’ Malaysia bagi Niche Internet Marketing. Apa yang akan saya kongsikan ini, bukan untuk menunjuk-nunjuk, tapi sebagai perkongsian sahaja. Kalau nak menunjuk-nunjuk, tak perlu saya lakukannya kerana komisen yang saya dapat bukanlah […]

Apa khabar semua? Masih ingat Pakej Kit Blogger? Hehe.. Boleh lak saya tanya yer. Mana tahu, anda dah lupa. 🙂 Kepada yang belum memiliki Pakej Kit Blogger tu, dapatkanlah yer. Dah ramai pembeli dah ada blog sendiri, bukan main gembira mereka… Ok, apa yang ingin saya nyatakan pada hari ini adalah, apakah tujuan saya memberi […]