Sudah Beli Banyak Ebook

komik-perniagaan-internet

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

45 thoughts on “Sudah Beli Banyak Ebook

  1. Panduan FTP & Kit Blogger bantu sy yg zero knowledge sampai boleh bina blog sendiri A-Z. Banyak lg ebook yg dibeli tapi yg 2 ni paling baik.

  2. Saya tgk ebook tu ada kaitan dgn projek2 yg bakal saya lancarkan. Tp kebiasaannya yg ada MRR/PLR itu menjadi pilihan saya, sebab boleh buat macam2 dgn ebook 2 yg ada lesen tu.

  3. Sebab itu yang penting sekali adalah tindakan. Jika tiada tindakan, beli panduan yang paling bagus sekali pun tidak akan ada hasil jika tiada tindakan di buat. sama macam beli produk slimming tapi kepit kat ketiak aje, bukannya di minum. sama juga seperti ebook.

  4. Hehe alhamdulillah, akhirnya setelah 472 buah buku ebook saya baca…akhirnya…jeng jeng jeng hehe…kawan2 mintak tolong kasi pandangan dan comment on my new website. Terima kasih….abang Zul…thanks a lot…

  5. kalau beli buku banyak2 tapi tidak di amalkan xde guna gak

    tapi xsalah beli buku banyak2.

    cuma, bila beli tu bacala dan amalkan

    baru ada hasil ye

  6. beli ebook, terus baca
    dan praktikkan
    sekali bertangguh, itu yang
    menyebabkan momentum kita akan menurun
    baca, praktikkan dan amalkan dengan konsisten seterusnya
    fokus sehingga berjaya

  7. Same case happen to me pada zaman muda-muda dulu (cheh!)

    Beli e-book terlampau banyak dan akibat ingin sangat “mengkaji”, akhirnya tiada tindakan yang dilakukan.

    Sekarang ini saya akan beli e-book yang berkaitan dengan minat dan niche saya sahaja untuk memantapkan lagi ilmu dalam skop tersendiri.

  8. Salam,

    Banyak mana pun buku yang dibeli, secantik mana pun buku yang direka belum tentu seseorang itu boleh berjaya, seharusnya kajian demi kajian perlu dilakukan, pembelajaran berterusan dan tindakan susulan perlu ada dalam diri individu tersebut disamping mempunyai sikap berani, yakin dan menggangap risiko itu adalah satu fitra dlm kehidupan. Mengapai kejayaan tidak ada satu pun yang mustahil sekiranya melakukan dengan cara yang betul dgn teknik disusuli dengan resipi sebagai benteng keperibadian dalaman bagi membentuk kualiti output yang tinggi agar setiap apa yg dipelajari boleh diolah sebagai kemahiran dan keterampilan untuk menuju puncak kejayaan.

    Tidak ada guna membuat pelaburan ribuan ringgit, tidak ada guna membeli maklumat informasi jika disimpan dalam peti sejuk, lama kelamahan ia akan menjadi beku, justeru itu pengaliran maklumat tidak dapat dihantar, proses pembelajaran akan terhenti serta fizikal yang tidak mampu untuk melakukan sesuatu unik sebagai tindakan susulan. Akhirnya hari ini dan esok ianya tetap sama, malahan usahanya bertambah teruk apabila mengalami kerugian dari apa yang dimilikinya.

    Tidak salah mempunyai ebook yang banyak tetapi jika hanya disimpan dalam PC sebagai tujuan koleksi ia hanya memberatkan pemperosesan data setiap kali cuba menggunakan kelebihan yang dimiliki. Apa pun gambar melambangkan satu ilustrasi yang mampu memukau individu agar cepat bertindak. Jadilah diri sendiri, biar satu ilmu tetapi jika diolah dengan sebenar-benar usaha maka kualiti mampu mengubah dari zero ke hero. Dalam pemasaran tidak ada rahsia, yang ada hanyalah cara, teknik dan resipi.

    Terimakasih.

  9. Semuanya adalah ilmu. Setiap ebuku ada satu rahsia tersendiri. So, aplikasikan yang perlu. Biasanya pilihan saya adalah Teknik dan Taktik Jualan. Boleh diaplikasikan untuk menjual produk saya sendiri.

  10. membeli tu baik, cuma beli mana yang wajib.
    tapi kalau ebook free ambil jela,

    luangkan masa untuk baca

    kalau xsempat baca, buat speed reading je

  11. Beli banyak tapi baca 2-3 je..pastu dah pening tak tahu mana nak buat dulu. Baca yang ni, tengok yang ni mudah dan berkobar-kobar nak buat. Baca ebook lain, rasa cara tu pulak mudah dan berkobar-kobar nak buat..Kalau camtu, memang susah nak buatlah sebab banyak sangat nak buat dalam satu masa..last2, semua tak buat jadinya..so fokuslah dengan cara mana yang anda rasa selesa dan mudah dulu…jangan tamak sebab nanti mudah tewas..

  12. Salam,

    Gambar yang simple tapi memberi maksud yang mendalam . Saya rasa ini banyak terjadi dekat orang baru nak mula perniagaan di internet. Sebabnya keinginan diri yang nak lebih, nak banyak tapi usaha takda. hehehe, saya rasa saya juga terkena kat batang hidung. Beli macam2 ebook dari otai2 tapi… usaha takda hasil pun takda lah. Yang penting dah beli praktikan dan teruskan praktik dan lagi kan praktik sampai tak terpraktik segala ilmu dalam buku tu baru lah try cara ebook yang lain. heheh jangan hari nie praktik ebook a, besok ebook b, lusa ebook c.huhuhk. Apa2 pun good info.

  13. Saya setuju….belum abis satu buku baca…then nak jump to buku lain…besok jumpa buku lain…terus ‘dumb’ buku lama…Actually saya kata base on my own ex hehe…saya pun tengah nak berubah nie…

  14. btol tu bro..

    bli sikit2 dulu..praktikkan ape yang terkandung dalam ebook tu sampai berjaya,then barulah bli ebook yg lain pulak..mcm tu baru la dapat fokus dlm menjana pendapatan di internet..

    setuju ngn pendapat bro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *