[Siri 2] Ebook Panduan Mudah FTP, Bukan Sebarangan Ebook!

Berikut adalah sambungan untuk tulisan saya semalam:

Selamat membaca..

————————————-

Kesimpulan mudah untuk Ebook Panduan Mudah FTP dan juga item yang berkaitan ialah:

1. FTP, hanya tajuk Ebook, tapi kandungannya, lebih daripada itu.

2. Pertama di Malaysia untuk model Resell Rights. Tidak perlu sentuh perisian laman web seperti Frontpage untuk mula menjual. Perlu ‘setting’ sedikit sahaja, upload dan mula promosi!

3. Anda dapat Ebook + Sistem + Laman Web. Kos untuk anda hanya RM20.00.

4. Versi demi versi sistem akan dihasilkan selepas ini yang akan men’double’kan income anda melalui jualan Ebook ini. 😉 Kepada yang telah dan akan membeli tu, tunggu versi demi versi akan datang. ‘Yang pasti, saya akan janjikan sesuatu yang hebat!

Nota: Versi 0.2 sistem dijangka keluar pada minggu hadapan. Get ready ya!

Kos ‘fizikal’ keseluruhan projek ini menjangkau RM300 tambah tolak. Tapi anda hanya perlu membayar RM20.00 sahaja (harga minimum). Saya bila-bila masa sahaja boleh menaikkan harga atau meletakkan polisi untuk semua Reseller agar meletak harga yang tinggi. Tapi, saya mahu memberikan peluang kepada semua orang. Itupun, jika anda mahu mencuba tanpa perasaan was-was.

Tak ada orang nak beli topik Ebook macam ni?

Sebelum saya menghasilkan Ebook Panduan FTP, saya telah melakukan pemerhatian dan pengumpulan maklumat. Kalau ada yang mengatakan Ebook ini tiada orang yang mahu beli, mereka silap. Sebab market untuk Ebook ini terbahagi kepada tiga kumpulan:

1. Usahawan Internet. Mereka sentiasa mencari produk terkini untuk dijual. Jadi mereka adalah sasaran pertama anda.

2. Newbie dalam bidang IT. Terlalu RAMAI orang yang tidak tahu mengenai Internet, Server, FTP, laman web, HTML dan sebagainya. Tanyalah kakak anda, abang, makcik, pakcik, adik dan kawan yang nak buat Ebiz atau laman web, tanya mereka, “tahu tak pasal FTP?”. Kalau mereka menggelengkan kepala, Ebook ini sesuai untuk mereka.

3. Ebiz Wannabe. Mereka ini mahu memulakan perniagaan Internet, tapi mereka tidak tahu buat borang order, tak tahu buat laman web, tak tahu upload, tak tahu buat page download, tak tahu nak hantar Emel kepada pelanggan dan sebagainya.. Banyak bukan? Tapi dengan “sistem EMS” yang saya sediakan, hanya beberapa langkah mudah sahaja perlu dilakukan. Tak percaya? Baca apa kata pembeli di sini.

Jadi dengan PAKEJ Ebook FTP ini, ketiga-tiga sasaran/kumpulan tadi mahukan Ebook ini.

Case Study Topik Ebook Yang Simple:

Sahabat saya Jebat Abd. Kadir dari MesraInternet.com, pada bulan pertama mendapat hasil 4 angka (saya lupa berapa ribu) untuk Ebook Panduan Asas Cpanel beliau. Persoalan di sini ialah, begitu banyak rujukan percuma di Internet mengenai Cpanel. Ebook beliau hanya menyentuh mengenai Cpanel, tapi kenapa beliau berjaya meraih jualan ribuan ringgit?

Kalau anda hanya tahu mengatakan “tak ada orang nak beli Ebook ini”, “alah, benda ni banyak percuma kat Internet”, “hmm, benda ni orang tak nak tahu..”, maka anda bermain dengan kata-kata kosong, teori, tiada fakta dan tiada bukti.

Ketahuilah, rahsia utama perniagaan adalah PROMOSI DAN PEMASARAN, bukan produk semata-mata. Mungkin sdra Jebat boleh kongsi sedikit pandangan beliau mengenai perkara ini.

Kesimpulannya:

1. Market untuk Ebook ini bukan hanya untuk orang yang tidak tahu apa-apa, tapi ia adalah satu produk yang boleh anda niagakan dengan mensasarkan kepada tiga kumpulan tadi.

2. Bukan sekadar Ebook, tapi saya sediakan sistem! Saya amat yakin, selepas ini begitu ramai yang berjaya memulakan perniagaan Internet (produk digital) dengan cepat dan mudah. Tak keluar peluh pun!

3. Projek ini juga bertujuan mengetengahkan idea dan invovasi baru. Saya kemukakan idea baru untuk diaplikasikan oleh sesiapa sahaja. Kalau ia tidak bagus, saya akan tambah-baikkan. Cuma yang pasti, ia TERBUKTI membantu.

Anda ingat projek $7 dollar secret yang diasaskan oleh Jonathan Legger? Pada mulanya ia dikritik hebat oleh ramai orang, tapi kemudian ia dihormati oleh usahawan-usahawan Internet termasuk yang senior! Pada mulanya saya juga memandang sinis projek beliau itu.

Tapi tahukah anda, projek yang saya hasilkan ini adalah kerana saya telah menjadikan beliau sebagai salah seorang yang saya hormati dan segani. Disebabkan beliaulah saya kembali meminati bidang pengaturcaraan (software Online). Cool!

Persoalan di sini, adakah projek yang saya hasilkan ini juga akan mengalami gelombang yang sama? Tiada siapa yang tahu.. Yang pasti, dalam beberapa hari ia dilancarkan, ia terbukti mencapai matlamat yang telah saya tetapkan dari awal.

Akhir kata, “jangan melihat pada yang tersurat jikalau yang tersurat itu pun kita tidak tahu untuk mentafsirkannya. Apatah lagi yang tersirat..”.

Jika anda belum lagi mendapatkan Ebook dan Sistem yang saya cerita panjang lebar ini, dapatkan hari ini juga di http://smartusaha.com/panduanftp.

Semoga bidang perniagaan Internet terus meningkat maju di Malaysia.

Sekian.

ps. Nantikan satu demi satu produk yang akan saya keluarkan. Banyak lagi ni. Nak capai target untuk tahun ni sebelum tamat 2007. 😀

pps. Saya mampu menghasilkan sebuah Ebook dalam masa beberapa hari sahaja. Cuma untuk mendapatkan momentum bukan suatu yang mudah. 🙂

Perhatian kepada Reseller Ebook FTP: Anda tidak dibenarkan mengambil segala hasil tulisan di blog ini dan juga di blog SmartUsaha.com tanpa kebenaran saya terlebih dahulu. Harap maklum.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

16 thoughts on “[Siri 2] Ebook Panduan Mudah FTP, Bukan Sebarangan Ebook!

  1. Assalamualaikum.

    Zul, pertama sekali saya ucapkan tahniah kerana berjaya menghasilkan produk yang banyak boleh memberi manfaat ini. Berdasarkan pengalaman saya sendiri mengendalikan kursus asas keusahawanan internet, saya memang nampak ramai usahawan dan bakal usahawan yang memerlukan ebook begini. Jadi, tahniah sekali lagi.

    Saya sudah pun buat pembayaran untuk ebook ini hari ini. Saya percaya saya pun banyak akan dapat manfaat daripada ebook ini.

    🙂

    1. Terima kasih En. Osman. 🙂

      Konsep penulisan Ebook ni ialah menulis mengenai “satu perkara” sahaja. Sebab bg saya, konsep sebegini lebih mudah utk dibaca dan ia ada market tersendiri.

      Dan konsep beginilah yg akan saya lakukan utk ebook2 seterusnya. Sy tidak akan menulis banyak perkara dalam satu Ebook.

      Semoga Ebook saya tu bermanfaat untuk bakal2 usahawan Internet terutama utk para peserta dan pembeli En Osman. 😉

      – zul

  2. saya suka dengan sistemnya..nak harapkan belajar sendiri? jenuhlah ambil masa sedangkan orang lain dah maju ke hadapan dengan hanya belajar dari ebook ini. harap benda free? sanggup ke mengadap komputer,trial and error berjam-jam? kalau sanggup, teruskan usaha anda, kami ni tak perlu wat camtuh sebab ada yang dah sediakan, baik beli jer, sistem siap, dapat terus lakukan promosi dan buat duit 😉 memang sempoi sistem dia, kagum jugak saya bila tengok sistem berfungsi sebab saya ni zero lagi le bab sistem.. baik segera dapatkan sebelum harga naik lagi, coz update sentiasa diberi percuma tau 😉 rugi woo..

  3. Sesapa yang advance sedikit, boleh edit script dari zul tu untuk memudahkan kerja dan tugas anda membina laman web jualan anda yang lain selepas ini. 😀

    Apa – apa pun, saya memang kagum dengan system yang zul perkenalkan ini. Teramat memudahkan terutama sekali untuk newbie.

    p.s – Saya dah buat keuntungan lebih daripada RM100 dari ebook ni zul dengan jualan RM30/copy.. hehe..

  4. itulah..yang beza, cuma kita dapat jumpa atau tak je market tu 🙂 dan paling penting, teruskan promosi, kalau tak, camner la orang nak tau kan..kena yakin, rezeki tuhan dah tentukan, cuma ia dalam bentuk usaha. takleh nak duk diam jer mengharap ehsan orang beli 😉

  5. Market eBook ini ialah

    1) orang yg tak tahu apa2 pasal website
    2) tak tahu camana nak letak website di internet/domain
    3) kat folder mana? apa file asasnya
    4) camana nak buat link nyaa..

    Potensi.. dari budak2 sampai orang tua! – sentiasa bertambah hari ke hari…

  6. saya tahu upload website ke server pun asalnya selepas saya ikut step by step dalam ebook ni. sebelum ni langsung tak tau apa-apa. sekarang dah tau la..rupanya mudah je.tinggal ikut je apa yg ditulis dalam ebook ni.sangat jimat masa saya.terima kasih bro smartzul..:)

    1. Terima kasih tuan. Ebook ini diterbitkan pada tahun 2007. Adakah tuan ada jual juga ebook ini? Kalau ada, adakah mudah untuk setup web jualan? 🙂

      1. saya ada jual ebook ni.tapi sy menggunakan sub directory blog saya.. nak setup web jualan sangat mudah.Alhamdulillah..smoga tuan dapat menyediakan lebih banyak panduan seperti ini pada masa akan datang. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *