Servis Pemasangan Sistem Affiliate

Sistem affiliate adalah sebuah sistem yang amat penting bagi para usahawan Internet. Ia adalah salah satu kaedah ‘merekrut’ agen jualan secara automatik di mana segala proses dilakukan oleh sistem tersebut walaupun anda sedang tidur lena.

Anda mampu menjimatkan kos pengiklanan dan promosi dengan menggunakan bantuan agen jualan online (agen affiliates).

Rekod-rekod seperti klik, jumlah komisen dan nama agen yang membuat jualan akan dilakukan secara automatik tanpa sedikit pun melibatkan campur tangan pemilik produk.

Jika anda mempunyai laman web berbentuk minisite, saya ada sediakan servis pemasangan sistem affiliate dengan menggunakan Sistem Affiliate LITE.

Servis ini untuk produk yang dijual menggunakan laman web minisite sahaja, sama ada produk itu produk fizikal ataupun digital. Jumlah produk pada satu minisite tidak melebihi 3 jenis produk yang berbeza. Seeloknya adalah satu produk satu minisite.

Contoh web minisite: http://bloggingsteps.com/kit

Contoh link ke sistem affiliate: http://smartusaha.com/kuasaftp/affiliates

Servis pemasangan ini merangkumi:

 • Setting order form
 • Setup database
 • Setup dan setting sistem affiliate
 • Memasukkan iklan banner
 • Testing sistem.
 • Panduan penggunaan yang mudah difahami.

Tempoh siap: Pemasangan boleh siap dalam tempoh satu hari jika semua maklumat diberikan dengan betul dan bergantung kepada faktor lain seperti talian Internet dan server. Maksimum 3 hari.

Support: Anda akan mendapat sokongan selepas pemasangan selama 1 bulan secara PERCUMA.

Panduan penggunaan akan diberikan kepada anda. Jika anda belum pernah menggunakan Sistem Affiliate Lite, anda akan dibimbing langkah demi langkah yang mudah difahami.

Hubungi saya dengan klik di sini untuk mendapatkan sebut harga. Caj minimum servis ini adalah RM80.00. Bergantung kepada spesifikasi yang anda mahukan.

ps. Baca artikel di sini untuk memahami bagaimana sistem affiliate berfungsi.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

5 thoughts on “Servis Pemasangan Sistem Affiliate

 1. assalam, sy berminat nak pasang sistem affiliate di website sy. blh emel sy rate harga?

  blh bg info lanjut di emel?

  tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *