SemarakHosting.com – Pendaftar domain & penyedia hosting

Saya tidak pasti, sudah berapa ramai yang tahu saya sudah mempunyai perkhidmatan pendaftaran domain dan hosting sendiri sejak pertengahan tahun 2012 lagi. Jenama servis ini adalah SemarakHosting.com.

Namun projek ini belum diuar-uarkan lagi, malah sebenarnya ia lebih kepada medan eksperimen saya, selain digunakan untuk mendaftar domain dan menyediakan ruang hosting untuk pelanggan-pelanggan saya.

Pada tahun 2013 ini, saya akan mula membuka jualan perkhidmatan ini kepada umum, tetapi saya masih merancang strategi unik agar berbeza dengan syarikat penyedia hosting lain yang kini begitu banyak di pasaran tempatan.

ps. Saya juga akan membuka sesi personal coaching untuk mereka yang mahu memulakan bisnes hosting sendiri dengan modal serendah (maksimum) RM500.

>> Anda sudah boleh membuat tempahan domain dan hosting di SemarakHosting.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

2 thoughts on “SemarakHosting.com – Pendaftar domain & penyedia hosting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *