Ruang Iklan Akan Dibuka..

Jika anda perasan di atas dan di sebelah kanan, ada imej yang menyatakan ruang iklan akan dibuka. Ya, dalam masa terdekat nanti saya akan buka ruangan ini.

Di tulisan ini, saya hanya ingin menyatakan beberapa perkara sahaja dan saya akan menyatakan ‘syarat-syarat’ lanjut dan detail mengenai pengiklanan ini.

1. Yang pasti, tidak semua jenis laman web yang akan saya terima, lebih-lebih lagi laman web scam, skim cepat kaya, piramid dan yang tidak bermanfaat kepada ummat manusia. πŸ˜‰

2. Mengapa anda perlu rebut ruang iklan ini kerana, hanya beberapa ‘permohonan’ sahaja yang akan diterima. Maksudnya, saya tidak oversell ruang tersebut untuk tempoh tertentu. Juga, anda perlu tahu, blog saya kini telah mendapat PR5. πŸ™‚ PR5 tuuu.. Hmm, kalau ikut standard, anda perlu bayar mahal sikit untuk pengiklanan di web yang ada PR tinggi ni.. :p

3. Dari segi trafik pula, bulan september lepas sahaja seramai 7000 lebih pengunjung unik datang ke blog ini. InsyaAllah, saya nak cuba target 10,000 pelawat unik bulan oktober ini. Pelawat blog unik ke blog saya paling kurang dalam sehari adalah 200 ke atas.

4. Saya akan sentiasa meningkatkan lagi bilangan pelawat unik dengan melakukan teknik-teknik promosi dan pemasaran yang tertentu.

5. Blog saya sentiasa dikemaskini dan penuh dengan kandungan yang fresh dan unik. Ehem, hampir setengah tahun no 1 di google untuk keyword “perniagaan internet”. Google teramat sayang kat saya.. huhu..

6. Maka, amat wajar anda merebut peluang yang dibuka ini. πŸ˜‰

Opss, ini adalah statement dan saya belum membuka kaunter pembayaran lagi, hehe. Tapi, jika anda ada persoalan yang berkaitan seperti layakkah laman web anda, silakan.. Awal-awal saya ingin katakan, saya minta maaf jika laman web anda tidak diterima. πŸ™‚

Nota: Kepada pelanggan banner saya yang dulu seperti hafiz peng-u, kat wati, career link, dan yang lain-lain, inilah janji saya, saya akan letak banner anda di ruang tersebut sebagai ganti bagi ruang di portal yang kena hack tempoh hari. Masih ada baki impression yang belum terlangsai, maka saya wajib membayar ‘hutang’ itu.. Saya akan contact anda nanti.. πŸ˜‰

Maka, apa yang perlu anda lakukan jika berminat? Mudah sahaja, tunggu saya membuka kaunter nanti.. hehe..

P/S: Ada satu ruang free iaitu direktori smartusaha. Anda perlu tahu, bila ruang tu dah ada nilai PR tinggi katakan, saya tidak teragak-agak untuk mengenakan harga. Selagi saya bagi free ni, rebutlah peluang yang ada. Letak URL web anda di direktori adalah salah satu ‘teknik’ marketing. πŸ™‚ Sila ke http://smartusaha.com/direktori

P/P/S: Satu lagi tulisan yang berbentuk promosi, harap maaf ekk.. :p

Wassalam.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

8 thoughts on “Ruang Iklan Akan Dibuka..

  1. ya, aku perasan ngan iklan tu.. dan sambil tersenyum aku kata dalam hati “heh, ni mesti ambil peluang PR5 ni..” πŸ˜›

    thanks zul, aku guna open office ntuk buat ebook cikai aku, dan memang bleh click. thanks.

  2. Bagus la kalau nak buat iklan tu… saya rasa kalau harga menarik mungkin saya pun berminat la… Tulisan berbentuk promosi takpe Zul..sekali-sekala je…jangan berkali-kali lak…hehehe…. lagipun dah lama taip blog ni…bagi la iklan skit.. πŸ™‚

  3. Tks Zul for your ebook.Paypal saya dah verified.
    Gd luck for smartusaha.
    I.allah nak juga menempel dengan smartusaha yang PR 5.Memang hebat la Sauadara Zul.

  4. wah… iklan pulak dah? ini mesti trafik dia berwarna warni nih… saya punya trafikpun warna warnih dah sikit demi sikit… itu buat posting aje.. nak kena perbaiki banyak menda lagi pasal website saya nih…

    ke arah lebih bermaklumat dan lebih berkesan untuk menjana ekonomi dan maklumat yang bermanfaat untuk semua orang…

    sori la zul, saya dah letak link dalam website saya… nanti ada rezeki boleh la jumpa hang dalam ebiz malaya hang punya kursus.

    kepada newbie jangan lepaskan peluang ini…

    anda memang boleh !
    wasalam

  5. gud smart, bertambah smart lagi,hahaha, ok,teruskan usaha…
    keep up the good work ! : ),
    for newbie…
    mari kita sama-sama buat bisnes yang bukan ada kaitan dengan skim cepat kaya,bila da ada hasil ,

    kita makan ramai-ramai kat KFC..
    siapa yang belanja ?
    hahaha, smartusaha !!! : ) ,
    joke for bisnes and real story.

    Ikhlas,
    San

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *