RM340.00 Dalam Masa 45 Minit!

Wah, sekali baca tajuk ni, seperti mendapat ‘income’ sebanyak RM340 dalam masa 45 sahaja yer? Sebenarnya, bukan itu yang saya mahu nyatakan, tapi sebaliknya, saya telah ‘mengeluarkan’ wang saya sebanyak itu dalam masa 45 minit.

Saya saja menggunakan ‘headline’ atau tajuk seperti di atas kerana saya yakin ramai yang sukakan tajuk sebegitu. Kan kan? πŸ˜€ Pantang tengok headline sebegitu, mesti mahu ambil tahu. Ya lah, siapa tak nak buat duit dalam masa yang singkat kan?

Tapi berdasarkan pengalaman saya, saya pernah menjual satu servis saya dan ia ‘sold out’ dalam masa 24 jam. Jumlah pendapatan keseluruhan untuk servis tersebut ialah sebanyak RM456.00. Dan saya tidak guna sebarang modal. RM0.00 sen! Baca balik artikel saya sebelum ini berkaitan 7 idea perkhidmatan di Internet. Anda juga boleh melakukannya.

Pembayaran Komisen

Penat juga melakukan pembayaran komisen secara manual satu persatu kepada para affiliates yang telah berjaya menjana komisen masing-masing untuk produk Pakej Kit Blogger. Ya, dalam masa lebih kurang 45 minit tanpa henti, saya telah membuat urusan pembayaran komisen kepada agen (affiliates) tersebut ke akaun bank mereka.

Saya ucapkan tahniah kepada mereka yang telah berjaya menjana komisen (pendapatan) masing-masing dengan mempromosikan produk Pakej Kit Blogger. Pada kali ini, walaupun komisen yang diperolehi masing-masing tidaklah begitu banyak, namun satu perkembangan yang positif telah berlaku iaitu ramai juga affiliates yang baru telah membuat komisen masing-masing!

program affiliate malaysia

Tidak dapat saya senaraikan nama-nama mereka tersebut iaitu seramai 16 orang. Seingat saya, inilah bilangan teramai yang berjaya mendapat komisen. Kepada yang berkaitan, saya telah pun menghantar emel kepada anda.

Kepada anda yang telah mendapat komisen itu, letakkan satu ‘matlamat’ untuk bulan hadapan untuk doublekan komisen anda. Jika sekarang RM20.00, usahakan untuk mendapat RM40.00. Dan begitulah seterusnya.

Satu tip daripada saya, sebenarnya kurang berkesan jika anda hanya mempromosikan link affiliate begitu sahaja. Walaupun ada kadar peratusan untuk prospek anda membeli, tapi mungkin ia amat tipis.

Mungkin anda perlu merujuk kepada artikel berikut untuk mengetahui antara strategi yang boleh anda lakukan:

>> Rahsia Affiliate Terbongkar

Salam maju jaya.

ps. Pakej TeknikNiche telah pun terbit. Melalui pakej ini, anda akan ditunjukkan langkah demi langkah untuk menjana pendapatan melalui blog dan juga produk digital. lawati http://www.pasaranlumayan.com untuk maklumat selanjutnya.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

12 thoughts on “RM340.00 Dalam Masa 45 Minit!

  1. Zul bayar komisyen saje da RM340.. πŸ˜€

    Saya masih lagi belajar cara mempromosikan affiliate dengan berkesan. Setakat ini saya pernah buat review mengenai satu produk affiliate di dalam blog saya dan alhamdulillah saya dapat RM120 disebabkan orang beli produk tersebut melalui review yang saya buat..

    p/s : tu baru review, belum promosi lain.. πŸ˜†

  2. banyak tu…
    saya pun tak pernah byar komisen banyak tu…
    tahniah kepada zul & affiliaters yang bersungguh2 mempromosikan produk zul..
    cayalah!! 😎

  3. Wow banyaknya bayar. Kira memang terbukti program affiliate sangat-sangat membantu dalam meningkatkan jualan. Sebenarnya banyak tempat yang tak sempat kita jenguk di internet ni. Saya pun hari2 asyik bukak laman web yang sama je tak tau laman web apa nak pergi.

    1. macam sama je kita ni en maizul. Saya pun asyik landing tempat yang sama je. Malam ni berjalan-jalan skit. Gi kunjung blog mana yang belum saya kunjung.

      kat kampung ni susah dapat conncetion. GPRS je. Mujur terserempak link ni kat blog alang. Tajuk yang mengancam. :mrgreen:

  4. hmmm… bayar lagi. bila nak dapat laaa bayaran komisen dari kit blogger nih. takper laa sekadar membuat promote link affiliate dan memang kena susun strategi yang lain pulak untuk menjayakan misi affiliate tersebut… tahniah… laa banyak2…

  5. Wow…
    tajuknya memang power. ingat tadi tips untuk dapatkan duit dalam masa 45 mins. ingat boleh test terus & tunggu 45 mins….apa-2 pun ia satu motivasi untuk berjaya….

  6. wah..wah memnag power tajuk…..terus jer ter klik…..tapi bagus juga dapat menyedarkan diri……asyik nak cepat jer mana boleh kannnnn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *