Rahsia Promosi Affiliate. Terbukti Berkesan!

Tip promosi yang biasa kita dengar sejak dahulu: Promosikan SATU produk affiliate sahaja dalam satu masa agar kita tidak hilang fokus. Begitulah sesiapa sahaja akan memperkatakannya.

NAMUN… Ia mungkin tidak lagi satu kaedah yang tepat, walaupun mungkin amat sesuai untuk para pemula. Namun bagi affiliate marketer (affiliater) yang tegar, mempromosikan satu produk untuk satu masa amat-amat merugikan. Bayangkan dalam masa sebulan, hanya satu produk sahaja yang dipromosikan. Amat tidak berbaloi dan penuh risiko terutama affiliater full time.

Jadi apakah penyelesaiannya?

Ya, mempromosikan banyak buah produk affiliate dalam satu masa. Bunyi seperti agak mustahil, tetapi pernahkah kita terfikir, agak-agak affiliater Mat Salleh di luar sana boleh kaya tak kalau hanya promosikan satu produk dalam satu masa? Ya, saya yakin tidak. Anda pun setuju jawapan saya ini.

Maka kita mula membuat telahan, pasti ada ‘secret weapon’ yang mereka cuba sembunyikan. Selagi dapat dirahsiakan, ia lagi baik bagi mereka. Namun seribu kali sayang, salah satu senjata rahsia promosi affiliate telah pun dibocorkan oleh seorang Internet Marketer kita, saudara Rahman Basri.

Beliau telah terbongkar cara mempromosikan banyak produk dalam satu masa. Ia tidaklah sesukar mana, cuma sahaja memerlukan teknik dan strategi tersendiri. Atas dasar itu, beliau telah menghasilkan satu ebook bertajuk Teknik Split Affiliate.

Pada mulanya secara ikhlas, saya menganggap ia hanyalah tidak berbeza dengan ebook affiliate yang lain. Benda sama, tapi penerangan berbeza. Namun telahan saya berbeza, dalam tidak sedar saya menghabiskan bacaan ebook ini sehingga ke muka surat terakhir kerana terlampau tertarik. Tanpa berganjak sedikit pun dari depan laptop…

Satu perkara yang membuat saya suka membaca ebook tulisan saudara Rahman ini adalah kerana bentuk tulisannya yang spesifik dan ‘straight to the point’. ‘No corner corner’ punya. Masakan tidak begitu sebab beliau adalah seorang guru yang terlatih (lepasan UPSI).

Anda mungkin ragu dan skeptikal bukan? Tidak mengapa. Cuma ingin saya nyatakan, jumlah jualan ebook ini sudah hampir kepada 400 jualan! Ya, 400 jualan. Bermaksud 400 pembeli. Dan yang membuatkan saya terpaku seketika, jualan ebook ini tidaklah ditawarkan dengan bonus bombastik seperti yang selalu kita lihat.

Jadi, apakah maksud ini semua? Sudah pasti akibat buah mulut orang ramai (pembeli) kerana berpuas hati dengan kandungan ebook ini, lantas mereka mempromosikannya.

Siapakah Rahman Basri? Siapa beliau untuk layak berkongsi teknik dan kemahiran melalui ebook dan mengajar orang lain? Siapakah dia dan apa pencapaiannya? Sudah berapa lama beliau dalam bidang Internet Marketing ini?

Jawapan saya, beliau adalah seorang guru, maka beliau layak untuk mengajar. Hehe.. Ini salah satu, tapi ada sebab lain kenapa kita perlu belajar daripada beliau… Cuba lihat screenshot ini:

Klik imej untuk paparan lebih besar.

Secara ringkas, untuk berjaya dalam teknik yang beliau kongsikan dalam ebook ini, anda perlulah:

  1. Ada autoresponder (email marketing)
  2. Aktif di forum seperti WangCyber.com
  3. Aktif di Facebook.
  4. Kalau ada blog pun bagus juga.

Jika anda penuhi ‘syarat-syarat’ di atas (tidak perlu semua), maka ebook Teknik Split Affiliate ini pasti akan berguna. Namun bagaimana jika tiada? Boleh juga dapatkan ebook ini kerana yang penting adalah anda faham konsep asas Teknik Split yang diketengahkan dan boleh praktikkan mengikut cara yang dirasakan sesuai.

BONUS? Saya rasa saya tidak perlu berikan bonus agar anda tidak hilang fokus. Dengan hanya RM20, anda akan dapat pelajari teknik yang bukan sekadar teori, tapi akan ditunjukkan contoh sebenar. Dan selain itu, anda akan mendapat satu ebook berbayar secara percuma. Hanya yang beli akan tahu ebook tersebut.

Saya yakin, anda pasti akan tepuk dahi setelah membaca ebook ini kerana tidak percaya teknik Split yang didedahkan ini satu teknik yang terlampau mudah konsepnya. Hakikatnya, banyak teknik yang dipandang remeh, tetapi digunakan secara diam-diam oleh kebanyakan Top Affiliate.

Miliki ebook ini kerana ia akan dinaikkan harga dalam masa terdekat.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

17 thoughts on “Rahsia Promosi Affiliate. Terbukti Berkesan!

  1. Tahniah, kpd saudara rahman basri, kerana berjaya menghasilkan e-book yg berkualiti tentang split affiliate. Moga terus cemerlang.

  2. saya dah dapatkan ebook ni semalam melalui
    link tuan zul,memang berbaloi2 banyak teknik
    yang di ajarkan.Namun ada sebahagian yang
    masih belum dapat diaplikasikan kerana mailing list masih ciput.Apapun tahniah buat saudara rahman basri memiliki prodak berkualiti sebegini.

      1. Rasanya tiada masalah jika List masih ciput, kerana Teknik split Affiliate boleh dimaksimumkan dengan menggunakan Facebook.

        salah seorang affiliater Teknik Split Affiliate ni memaklumkan bahawa beliau hanya ada 100 list sahaja, tetapi beliau maksimumkan ‘promosi’ di FB menggunakan teknik _____ di FB dan menggunakan fungsi _____ FB sebagaimana yang dikupas dalam Ebook Split Affiliate…

        Semasa komen ni saya tulis, beliau berjaya menghasilkan 18 jualan (Top 3 Affiliate)..

        Sebelum ni, beliau tak pernah hasilkan satu jualan pun dalam mana-mana produk affiliate…

        Alhadmulillah, setelah menggunakan teknik Split Affiliate ni, beliau berjaya membuktikan bahawa LIST bukanlah masalah utama bagi mereka yang baru dalam affiliate..

  3. tahniah atas ebook yg betul-betul mencetuskan fenomena untuk industri perniagaan internet.banyak yang kena saya belajar daripada saudara zul dan rahman.semoga terus success dalam apa jua yang dilakukan.

  4. Salam Ramadhan buat semua rakan di sini,

    Yup! Saya setuju dengan apa yang zul & rakan di sini ebuku Split Affiliate memang hebat & terbukti berkesan. Saya baru jerk habis membacanya semalam..dan apa yang boleh saya katakan saudara Rahman ikhlas dalam menyampaikan ilmunya. Kenapa saya katakan ikhlas? Ini kerana beliau tanpa berselindung telah mendedahkan segala rahsia ekslusif dalam setiap kejayaan beliau meraih pendapatan lumayan dalam pemasaran affiliate. Harga RM20 adalah tersanglah murah kalau nak dibandingkan dengan ilmu yang disampaikan seorang ‘guru’ ini. Saya sangat sarankan rakan2 yang belum memiliki ebook ini agar cepat-cepat dapatkannya sebelum harga dinaikkan atau jualannya dihentikan..

  5. salam semua..

    teknik ni amat bagus kepada semua affiliater. saya sendiri pun tertarik tetapi sayangnya saya bukan berada di niche affiliate. tapi saya yakin ebook rahman basri is very good dan tak menyesal kalau membeli.

    bisnesku.com

  6. Pagi tadi, saya baru menghantar satu lagi link download utk bonus pembelian. harap semuanya dah dapat link tersebut. Rahsia Newbie Affiliate 🙂

      1. Saya dah send link download kepada semua pembeli. Jika tuan masih tak dapat, sila maklumkan ke emel saya ya.. TQ

        PS. Emel saya boleh diperoleh di webjualan…

  7. Rahman basri: Apa lagi, nama da melonjak naik, buat la ebook lain.
    —-> Saya amat tertarik dengan ulasan yang menyatakan ‘bentuk tulisannya yang spesifik dan ‘straight to the point’. ‘No corner corner’ punya’. Terlalu banyak produk digital yang dijual sekarang yang tidak begitu dan lebih kepada cari duit. Di antara banyak2 produk digital yang paling saya kagum ialah Jana Trafik eBay fm Eruwan Gerry. Kalo xpercaya, cuba beli dan saya boleh katakan ilmu dan FOC gift yang beliau berikan adalah overwhelm dari harga nya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *