Potensi pengiklanan online semakin membesar!

Katakan anda mempunyai 10 buah laman web ataupun blog yang mempunyai kadar trafik yang tinggi, kedudukan yang baik di enjin carian dan nilai PR yang memuaskan, anda berpotensi besar untuk mengaut keuntungan jangka panjang!

Saya dalam diam telah menjana pendapatan dengan blog ini melalui ruang iklan yang disediakan. Salah satu rekod yang tidak saya jangkakan adalah mendapat pelanggan yang menempah slot iklan untuk TIGA BULAN berturut-turut dengan nilai RM450. Ia merupakan rekod cemerlang bagi saya.

Menurut sumber daripada eMarketer.com, adalah dijangka pembelanjaan untuk pengiklanan online akan terus meningkat kepada $50 billion dalam masa 5 tahun bermula 2010.

iklan online

Jadi bagi anda yang mempunyai blog, tingkatkan reputasi blog itu seoptimum mungkin terutama dari segi trafik dan SEO. Jadikan peluang dan potensi ini sebagai bisnes yang serius.

Bagi yang belum ada blog, boleh dapatkan Pakej Kit Blogger dahulu. 😉

.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

4 thoughts on “Potensi pengiklanan online semakin membesar!

  1. Saya setuju. Beberapa minggu lepas, saya ada terbaca dalam paper, advice from expert mengatakan bahawa setiap usahawan perlu lebihkan budget utk promosi secara ONLINE jika inginkan satu booster didalam bisnes masing-masing…
    Cheers!

  2. Dunia pengiklanan mmg akan meletup naik utk akan datang.
    Lagi pula,skrg org wt bsnes mmg dh byk.. Em,gudluck ya zul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *