Perhatian Kepada Pembeli Kit Blogger

Sekadar makluman ringkas tetapi penting.

Jika anda adalah pembeli Pakej Kit Blogger dan belum menerima apa-apa emel daripada saya untuk Link Download, sila hubungi saya menggunakan contact form di blog ini ATAU reply di bahagian komen di post ini.

Kadang-kadang emel yang dihantar akan memasuki Bulk Folder akaun emel anda. Jika anda tidak menerima apa-apa emel maklum balas daripada saya selepas tempoh 2 hari membuat bayaran, sila semak bulk folder. Jika tiada juga, sila hubungi saya menggunakan contact form di blog ini. Anda usah gusar, kerana saya bukan penipu atau mengambil duit orang secara menipu. Bahkan kalau anda terbayar lebih pun saya akan pulangkan bakinya. Sesiapa yang terbayar lebih tu, kalau nak bakinya sila hubungi saya ATAU saya akan hubungi anda kelak.

Walaupun polisi saya mengatakan berikan saya tempoh sekurang-kurangnya 48 jam selepas anda buat bayaran bayaran anda akan dapat maklum balas daripada saya, namun biasanya saya akan berikan maklum-balas terhadap pembeli anda pada hari anda membayar itu juga.

Server ‘slow’ + Internet Slow

‘Mood’ saya untuk menulis artikel di blog ini sedikit terganggu kerana server atau Internet amat perlahan. Walaupun saya ada simpanan artikel di komputer, namun akses yang perlahan membuatkan kerja saya kurang ‘enak’. 😉 Tak tahulah masalah Internet atau server. Jadi, mungkin saya akan berehat daripada menulis sehinggalah keadaan ini akan pulih sepenuhnya. 😥

Harap maklum.

PS. Peluang untuk menjadi reseller bagi Pakej Kit Blogger masih terbuka untuk 21 orang sahaja lagi. Harap maklum. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Komen: Dulu saya ada buka satu thread untuk bertanyakan kepada pelawat blog ini, adakah blog ini cepat atau lambat semasa mengaksesnya. So, saya nak tanya balik kepada semua para pelawat blog ini. Mohon menyatakan sama ada perlahan atau ok semasa anda mengakses blog ini? Nyatakan di bahagian komen. TQ.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

16 thoughts on “Perhatian Kepada Pembeli Kit Blogger

  1. Ok jer Zul.. mungkin line internet kat rumah Zul je kot. Saya punya streamyx kat Kuantan ni pun baru elok dari down.

    Tapi sekarang masih x stabil.. kejap2 ok dan kejap2 x ok. Macam biskut Merry 😆 .

  2. Ya, memang sangat slow berbanding biasa, tetapi saya cuba blog saya dan yang lain ok saja.

    Mungkin server Zul yang down sikit sekarang ni.Kalau internet yang down semua server akan jadi slow.

    Tumpang tanya apa plugin yang Zul guna untuk pengkomen terima update dari email.Lama dah saya tercar-cari plugin begini.Bagus untuk membentuk komuniti & 2 way communication

  3. Zul, memang sehari dua ni terasa slow sgt blog Zul. Saya try yg lain ok jer.
    Maybe masaalah server Zul. Elok gakk tu, ni la masanya Zul nak berehat sebelum ke Penang. Baru la fresh sikit 😀
    Ok, jumpa nanti di Penang.

  4. Emm… cam biasa jer…
    kengkadang jer slow skit…
    tapi tak ler terlampau slow…

    elok la… rehat jap… pahni sambung balik…
    rasanyer elok zul cari “teman sejati, sehati sejiwa” yang boleh beri khidmat sepenuh masa…
    walaupun internet + server slow, kerja tetap boleh jalan…
    yang tak enak pun, boleh jadi enak bila ada “teman” kat tepi…

  5. Syahid, teman sejati? Enak kalau ada teman kat tepi? Hehe, dalam maksud kiasan tu syahid… 😈

    Bukan tak nak menulis, sebab dalam simpan saya ada BANYAK artikel dah + tajuk2. Tunggu masa nak di-publish jer. Cuma sebab server/internet slow, tu yg buat tak kurang selesa buat kerja ni.

    Maybe sampai masanya, saya akan pindah server yg lebih okay. Cuma bab2 pindah ni, cerewet sikit. Database, file2, dan mcm2 lagi nak kena buat. Yup, saya pun try juga masuk site2 lain, ok jer. Masuk je kat blog saya ni, huuh, tensen…

    Thanks kepada yg melaporkan.

  6. Betul tu smartzul. Saya juga ada hosting kat provider tu. Server down dia agak kerap. [saya semak melalui ip smartzul xxx.xxx.150.153]

  7. Huh..TQ Zul…packages kit blogger tu dah pun saya dapat…
    Sblm tu mmg saya dah check dlm bulk folder/junk email..mmg xdelahh…maybe terhilang kt mane2 kot semasa delivery… 😕

    Apepun…thankz krn dapat respons yg sebegitu cepat… 😉

  8. Akmal, maaf atas kesulitan. Ada juga kes di mana, saya ingat saya dah hantar, tapi rupanya ia pending ‘di server’. That why pembeli perlu mainkan peranan juga. Kalau tak dapat tu, kenalah hubungi pihak penjual. 🙂

    Hapisol, tu lah. Server yg saya gunakan kadang2 ok, kdg2 tak. 🙂 Sabar jer lah. Skang ni tak sempat sangat nak fikir alih-alih server. 🙂

  9. yerla…. kadang kita tak pasti slow sebab apae kan…. tapi apa yang biasa am buat nak bagi laju balik….

    pegi kat start > run > taip : cmd kemudian tekan enter > akan keluar msdos tu kan…. kemudian taip ip release dan tekan enter…. kemudian biasanya akan ok balik… try la…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *