Percuma: Ebook Bernilai RM30.00

Saya mahu komen anda mengenai imej (screenshot) di bawah:

pendapatan di internet

pendapatan internet

Sesiapa yang dapat meneka secara tepat jawapannya (tak kisah berapa orang), anda akan diberikan Ebook Panduan Mudah FTP secara percuma yang bernilai RM30.00. Berikan pendapat anda di bahagian komen ‘post’ ini. Tarikh tamat untuk anda membuat tekaan ialah sehingga jam 12.00 t/hari esok, Khamis, 17/1/2008.

Klu: Baca artikel-artikel saya yang lepas di blog ini.

Terkini*Ok. Mungkin ada yang kurang jelas apa yang saya mahukan. ‘Soalan’ kepada teka-teki ini ialah, apa pendapat anda terhadap imej di atas? Teka je lah apa pun berdasarkan kepada apa yang anda rasa. Klu pun saya dah bagi. πŸ™‚ Saya tak boleh bagi soalan terlalu spesifik, nanti mudah untuk anda teka. Jadi, lihat imej di atas dan bagi pendapat anda.

**Pernah tak main ‘game’ teka gambar yang mana si pelukis tidak boleh bersuara dan kawan-kawan kumpulannya meneka? Haa, lebih kurang begitulah ‘permainan’ di Post ini.

Selamat mencuba. πŸ˜€

Terkini: Peluang untuk anda meneka sudah tamat. Saya akan beritahu jawapannya nanti beserta dengan senarai mereka yang meneka dengan betul. Terima kasih semua.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

23 thoughts on “Percuma: Ebook Bernilai RM30.00

  1. pendapat saya adalah:

    Ini semua (gambar diatas) adalah kesan dari penggunaan ,mailing list utk mempromosikan sesuatu produk.Sebab kebykkan pelanggan yang dah lama melekat ngan kite,akan membeli.

    Thats all from me.

    Thanks

  2. Salam Zul,

    adeh tadi dah taip tibe2 terslah tekan box.. dh tertutup.. πŸ˜€

    baiklah taip semula.

    gambar kat atas tu screenshot Maybank2U masa pelancaran EBook Panduan Mudah FTP Zul bulan 11 2007.

    Kalau tak silap. ada 175 pembeli yang sudah siap sedia tempah produk ni dgn Zul, which means, apabila di lancarkan, sudah ada 175 pembeli siap sedia untuk lakukan pembayaran.. inilah gunanya mailing list. boleh opt in lebih awal, dan banyak manfaatnya.. mungkin ZUl nak relate dengan entri baru-baru ni berkenaan mailing list bukan lagi emas.. jika πŸ˜€ (camtu lebih kurang tajuknya kalau tak silap πŸ™‚ )

  3. eh salam Fai pulak.. =)) salam Zul ** .. jgn marah ek Zul πŸ™‚ tgh buke blog Fai jugak ni! πŸ˜›

  4. Saya mengatakan bahawa ini ialah jualan melalui kaedah broadcast kepada subscribers kerana nilai jualan semuanya sama je.

    Tambahan pula, semua transaksi dalam akaun Maybank ini berlaku dalam sehari dua.

  5. TU LAH SCREEN SHOOT PENYATA BANK ZUL MASA PELANCARAN E BOOK PANDUAN MUDAH FTP DULU . TARIKH TU MASA PELANCARAN NYA KAN.

  6. Ermm, adakah anda yakin? πŸ˜€

    Yang mana belum cuba, jangan malu dan segan untuk mencuba yer. Kalau anda dah beli Ebook FTP yang saya nak bagi percuma tu, insyaAllah saya ada ‘reserve’ hadiah lain untuk anda. πŸ™‚

  7. Mailing List begitu penting buat kita. Ianya bukanlah spam dan tidak menyalahi undang-undang. Seperti diatas, Zul tunjukkan bahawa kuasa mailing list masa pelancaran Ebook FTP sahaja. Dgn kuasa affiliate ia dapat meningkatkan jualan.

  8. Hehee…nampaknya jawapan saya pun hampir sama gak ni. Screenshot bukti pembayaran salah satu produk Zul iaitu Ebook Panduan Mudah FTP.

    Sebenarnya Zul nak buktikan bahawa mailling list tu penting untuk nak lancarkan sesuatu produk.

    -Itu pendapat ringkas saya. πŸ˜›

  9. Itu adalah screenshot pendapatan/transaksi hasil daripada jualan ebook panduan mudah FTP melalui maybank2u

  10. Terima kasih semua. InsyaAllah, mana2 yg jawab betul tu kalau dah ada Ebook FTP, saya akan bagi hadiah lain. Maybe my next ebook (RR).

    *Sebaik sahaja tamat tempoh yg diberikan, saya akan tutup ruangan komen ini. Harap maklum.

  11. wah banyak gak tu…

    Money in the list..Nak duit, kena ada list..

    Satu lagi pre launch, prepare bakal customer + tawaran masa terhad.

    kesimpulannya:

    Pre-launch-> List+Email Marketing = Money $$$$$$

  12. Screenshot menunjukkan pembelian penjualan Ebook Mudah FTP masa hari pelancaran. Tapi tak kan Zul nak saje2 bagi hadiah soalan senang macam nie ea.. Mesti ada maksud tersurat n tersirat.. πŸ˜†

    Jadi saya teka Zul nak tunjukkan teknik pre-launch yang betul memastikan sebelum hari pelancaran lagi dah ada pembeli produk tersebut. Sebab tu screenshot semua tarikh sekitar hari pelancaran je.. Zul ok tak jawapan nie :mrgreen:

  13. salam.. walaupon dah ada reseller produk.. nak kongsi gak la… itu payment yang bro zul terima dari pembeli yg nak jadi reseller produk panduan mudah ftp bro zul.. sungguh smart betul bro SMARTZUL :mrgreen: apa pong lepas ni leh la kongsi ngan kami lagi.. πŸ˜›

  14. Ini adalah pendapat saya..

    Screen shoot yang zul tunjukkan adalah bayaran yang diterima oleh pembeli ebook ftp cara mudah. Ini adalah hasil dari pre launch yang zul telah lakukan sebelum tarikh sebenar pelancaran.

    Zul telah menggunakan squeze page untuk telah berjaya menarik 175 pengunjung memberikan email melalui borang subcriber (autoresponder) yang berminat dengan ebook ftp cara mudah. Didalam squeze page tersebut mengandungi bonus2 hebat yang hanya ditawarkan kepada mereka yang memberikan email kepada zul.

    Zul telah menggunakan kehebatan autoresponder bagi mengumpul list email yang benar-benar berminat dengan ebook tersebut. Hasilnya, apabila tiba hari pelancaran, zul telah mengumumkannya melalui email dengan menggunakan autoresponder pada masa dan waktu yang tepat.

    Akhirnya, sebahagian besar 175 orang yang berminat tersebut telah membeli ebook ftp cara mudah pada 15 dan 16 Nov 2007.

    Zul ada berkata, lebih mudah menjual kepada mereka yang benar-benar berminat (mailling list ftp cara mudahh) berbanding menjual kepada mereka yang tidak berminat (tidak sucribe mailling list).

    List merupakan “lubuk emas” dan “bank” yang amat berharga kepada usahawan internet. Lebih banyak list, lebih besar peluang untuk buat duit.. hehehehhe…

    p.s : Atas nasihat zul, saya dah daftar GetResponse malam tadi.. πŸ˜†

  15. πŸ˜€
    Jwp: Penyata Akaun Maybank SmartZul hasil dari Ebook Panduan Mudah FTP RM20 yg bayar pembeli terawal Ebook tersebut.

    Strategi permasaran yg paling MANTAP pernah saya jumpa. Tahniah SmartZul.

  16. hahha.. aku takkan lepaskan teka teki ni… :mrgreen:

    orang lain jawab panjang, aku jawab pendek jer.

    “Screenshot tersebut menunjukkan Zul memang power”

    hahaha.. ok ok.. aku jawab betul2 la..

    Mengetahui latar belakang Zul (iaitu IM yang dah otai) dan mengetahui berlakunya pelancaran ebook terbaru Zul (iaitu Ebook Panduan Mudah FTP) dan mengetahui ianya dilakukan melalui mailing-list, aku menyimpulkan:

    Inilah hasilnya penggunaan mailing-list yang betul, very targeted dan well prepared. Bayangkan ditengah bulan dan boleh dikatakan penghujung tahun, masih boleh mendapatkan pembeli. Malah harga yang mampu bayar membolehkan Zul win dari segi volume jualan.

    Kalau ditanya di mana nak belajar berniaga online, nama Zul pasti menjadi salah satu yang bakal disebut.

    Ini bukan puji puja. Ini pendapat rakan seonline.

    Wassalam.

  17. Bagi saya ialah..
    ia menunjukkan bahawa perniagaan di inernet juga boleh memberikan keuntungan yang lumayan. πŸ˜‰

    So bagi yang di luar sana tidak perlu ragu² lagi tentang perniagaan internet :mrgreen: asalkan kita komited dan bersungguh-sungguh πŸ˜‰

  18. Assalammualaikum

    jawapan saya,

    screenshot yang dipaparkan adalah bukti terbaik yang telah ditunjukkan oleh Zul bagaimana dengan:

    1. Memiliki produk sendiri, kita dapat keuntungan sepenuhnya tanpa perlu terikat dengan mana-mana syarat atau polisi bahkan kita sendiri yang mempunyai kuasa penuh terhadapnya. bak kata ZUL “usahawan yang sebenar ialah mereka yang memiliki produk sendiri”.

    2. Menjual kepakaran sendiri, Ebook Panduan Mudah FTP adalah salah satu produk dimana Zul telah menjual kepakarannya sendiri. Ebook ini ternyata berguna bagi membantu mereka yang ingin mengetahui apa itu INTERNET, HTML, HOSTING DAN DOMAIN dan FTP. Inilah kepakaran ZUL.

    3. Kuasa Nama dan Kredibiliti Zul, sekarang ini siapa yang tidak mengenali Zul atau Smartzul di arena Ebiz Malaysia. Di sinilah bermulanya kepercayaan dan keyakinan pembeli. Jadi tidak hairan lah Produk Zul sentiasa mendapat sambutan yang hangat dan sentiasa dinantikan kerana kita telah mengenali siapa itu Zul dan kredibilitinya.

    4. Mailing-List, tidak dinafikan dengan list yang kita ada dapat merancakkan lagi penjualan produk kita. Sebelum pelancaran Ebook FTP ini Zul telah memberikan preview terhadap produk yang bakal dipasarkan kepada ‘List’ beliau. Teknik ini telah berjaya membina bakal pembeli dan juga membawa keuntungan yang besar kepada Zul. Bayangkan produk belum dilancarkan tetapi sudah mempunyai bakal pembeli? memang Hebat.

    dan yang terakhir

    5. Mencari Peluang yang Betul, kita mestilah fokus kepada peluang yang telah ada untuk kita, jangan sudah mendapat peluang yang baik untuk kita tetapi kita tinggalkan peluang itu untuk peluang yang lain yang belum pasti, nanti kita juga yang rugi bak kata pepatah “yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran pula” last-last kita tidak dapat apa hanya kosong sahaja.

    ini sahaja jawapan yang boleh saya berikan.

    wasalam

    ps: banyak gak tulis ni hehe

Comments are closed.