Penyakit Di Abad 21

Anda ingin tahu apakah penyakit dalam senyap dan berbahaya di zaman dan abad ini?

Adakah anda keliru dan tak tahu untuk memulakan perniagaan internet walaupun sudah mengkaji, membaca dan men-download banyak ebook percuma? Hatta seminar dan bemgkel pun sudah sertai, tapi masih keliru…
Jika anda serius, maka download laporan ringkas (ebook percuma) yang bertajuk “Penyakit Tak Dijangka” secara percuma yang akan menyatakan salah satu punca mengapa berlakunya kekeliruan dan tiadanya titik permulaan yang baik dalam usaha perniagaan internet.

Klik di sini untuk mendownload.

Ikhlas,
SmartZuL
“Mr.OverDeliver”

PS. Dah download, harap baca dan praktikkan yer.. 😉

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

20 thoughts on “Penyakit Di Abad 21

  1. Thanks Zul!

    Saya dah download dan membaca Report ‘Penyakit Tak Dijangka’ yang ditulis oleh Zul.

    Memang benar apa yang Zul bincangkan dalam report tersebut – masalah information overload adalah punca utama ramai wannabe-netpreneurs tak dapat bergerak ke hadapan.

    Tak lama lagi adalah tahun baru – 2007 – so, bagi yang belum mengambil langkah pertama tu, mulakan sekarang…

    Kalau tak tahu caranya, pergilah ke seminar, cari mentor…

    Macam bisnes lain, nak mulakan perniagaan internet perlukan investment, so jangan segan nak ke seminar, cari mentor, etc. Saya sendiri pun dan ke 4 seminar internet yang besar tahun 2006 saja, tak termasuk mini-seminars dan teleconference. Tujuan semua adalah untuk FOKUS pada topik yang penting bagi saya untuk masa tu – sama ada adsense, affiliate, salesletter, product launch atau perkara lain…

    FOKUS dulu pada satu topik tertentu … jangan nak cuba buat semua benda!
    Kalau nak buat Adsense, fokus pada Adsense dulu. Kalo nak bina website salesletter, fokus satu website dulu, jangan buat 4-5 site serentak…. nanti anda akan pening dan tak tahu nak fokus pada yang mana dulu…

    Jangan hanya membaca forum, blog dan ebook percuma saja tentang Internet Marketing…start NOW!

  2. Saya dah download.
    Jadi maknanya tak boleh la kita buat kerja yg lain dalam masa yg sama…
    So dlm ebiz ni mmg tak digalakkan “Sambil Menyelam Minum Air”…..hehe..
    Takut nanti dpt “Penyakit Yg Tak Dijangka” perut kembung dgn lebihan maklumat….hehe..
    Thks 4 the info ..

  3. Nak buat semua sekali pun boleh …..

    Perancangan tu yang nak kena betui sikit. Katalah tahun 2007 nak mulakan internet business yang baru. Dalam tahun 2007 tu kan ada 12 bulan. Rancanglah dengan bijak. Tapi mestilah sesuai dengan keupayaan individu masing-masing terutamanya dari segi masa dan kewangan.

  4. banyak ilmu yang menyerang otak saya kebelakangan ini. Betul sangat kata Zul.

    BTW, saya singgah ke website saifulsham, tapi darah saya agak menyirap. Ada org hack blog diorang…sapa la yg kurang ajar ni…

  5. thanks for the free info.
    memang tak di nafikan information overload boleh membuat kita bengong seketika tapi relax brother kita minum kopi dulu.

  6. Aku setuju dengan engkau Zul. Makin banyak info yang aku cari, makin konfius aku dibuatnya. Pada mulanya aku nak cari maklumat pasal progam affiliates, tapi entah macam mana masa cari kat iklan free… jumpa macam-macam cara buat duit. Apa lagi…. try lah satu demi satu! Last sekali baru aku tersedar, aku masih macam tu jugak. Tak kemana-mana pun – hilang arah tuju. Program-program cari duit yang aku try semua bukan cari duit… tapi curi duit! OK, mula dari hari ni aku nak fokus satu method aje.. apa yek? Oops! macamana nak bentuk group ? Tang ni yang den lomah…. member2 kat office smua bukan kaki internet. Anyway, thanks for the free info!

    ……. seminar, seminar, seminar…… banyak kat Kolumpo je…..

  7. Emmm..betul jugak cakap zul yeerr..kalo semua nak buat lastly tak dapat..apa peribahasa melayu tu emm… yang dikejar tak kesampaian , yang dikendong terciciran..eh betul tak peribahasa aku ni? tak betul tolong betulkan….

  8. Just a simple formula:

    “Pilih satu, mula bertindak, fokus..”.

    Pilih satu: Pilih cabang bidang mana yang lebih sesuai dengan anda dan lebih cepat dilakukan.

    Tindakan: Mulakan dengan kajian, bertanya, belajar dan kemudian lakukan sesuatu untuk dapatkan hasil. Contoh, pilih bidang adsense. Then kaji dan belajar betul2 pasal adsense. Kemudian, kaji topik yang niche dan bina laman web/blog untuk topik tu.

    Fokus: maintain sehingga berjaya dapat hasil. Namun, teruskan tambah ilmu.

    Pantang:
    Jangan tamak nak buat semua cabang bidang.
    Jangan mudah teruja dengan income orang yang lain bidang yang kita buat.
    Dalam erti kata mudah: FOKUS sampai berjaya.

    Good luck!

  9. wahahahahaaa… semuanya nak dijengkautkan untuk memulakan ebiz? dah tentunya akan ter-overload kalo semuanya nak buat. banyak cabang yang akan menjadikan kita terkeliru dan konfius untuk memulakannya…

    apohal pun jalan yang terbaik adalah istikharah laa untuk maju dalam ebiz. dan kena fokuslah dengan apa jua kemahiran yang anda miliki. kalo dah mahir dengan banyak perkara kena mulakannya satu persatu baru real estate gomen… miahahahaaa…

    sekian terima kasih… 😀

  10. overload lah benda bahaya dalam ebiz…hehe…
    saya rasa saya belum overload lagi…hehe…
    sebab banyak benda tak tahu lagi…
    kena belajar satu2…biar mahir satu dulu baru cuba yang lain pl…

    han

  11. memang tak terjangka penyakit ini akan menyerang tatkala mencari pelbagai informasi… dah terlebih pulak maka tertanya-tanya apa yang nak buat nih?

    kalo ada blog tak tau nak tulis apa, buntu jadinya… dan lagi kalo banyak info semuanya nak cuba ditulis dalam blog… maka hilanglah seri nak bermula apa-apa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *