Ulasan Puan Ainon Mengenai Saya

ainon-zulSalah seorang “taiko” internet-marketing yang menghadiri bengkel adaptasi hari Ahad lalu adalah pengasas SmartUsaha.com (foto).

Kehadiran orang besar seperti beliau sangat tidak diduga dan telah menyebabkan peserta kursus yang lain berasa sangat gembira.

Tn. Zulfadli adalah pakar internet-marketing dalam bahasa Melayu yang paling ngetop saat ini. Selepas bengkel tamat, penulis-penulis PTS yang hadir (Zamri Mohamed, Izwan Robotys, Firdaus Ariff, Haekal, Azree) telah membawa beliau melepak di Janda Baik dan pulang keesokan harinya.

Pemuda ini sangat lemah-lembut orangnya, suaranya rendah. Apabila sesekali bercakap, beliau suka senyum sambil menundukkan pandangannya seolah-olah sedang memikirkan setiap perkataan yang mahu diucapkan.

Dalam perbualan, beliau tidak memulakan topik, melainkan menyumbang kepada topik yang sedang diperbincangkan.

Foto: Dengan ikhsan Tn. Firdaus Ariff.

Dipetik daripada: http://www.universitipts.com

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

22 thoughts on “Ulasan Puan Ainon Mengenai Saya

  1. Semoga En. Zul terus berjaya dalam apa sahaja bidang yang diceburi. Insya Allah dengan segala usaha yang gigih, kejayaan akan mengiringi En. Zul. Selamat Maju Jaya.

    SmartZul memang Smart

  2. Apa yang boleh saya katakan tahniah saudara zul! 🙂

    Personaliti yang dibicarakan oleh Pn. Ainon ternyata tepat sekali. Walaupun kita tidak pernah berjumpa. Namun daripada segi pertuturan bahasa dan penyampaian maklumat oleh Zul ternyata menampakkan perbezaan saudara dengan IM2 yang lain.

    Semoga kita dapat berjumpa kelak. 🙂

      1. Saya setuju. 🙂 Untuk menjadi unik adalah mudah, be yourself.

        Btw, saya ada sedikit cadangan. Apa kata saudara Zul “highlight” kan kembali ebook Penyakit Alaf 21. Kerana saya rasa ia ebook yang amat membantu para usahawan internet daripada penyakit “information overload”.

        P.S: Saya juga pernah menghidap “penyakit” tersebut bila memulakan perniagaan internet. Kadang-kadang berlaku juga sehingga hari ini. 😉

        1. Terima kasih di atas cadangan tersebut. Saya akan edit kembali ebook tersebut agar selaras dengan keperluan dan info-info yang terkini. Ada beberapa maklumat menarik yang mungkin berguna untuk pembaca.

  3. Aqif jumpa Zul nanti..kena bersopan santun…kekekek…sebab Zul memang lemah lembut orangnya sebab saya dah jumpa…

    Tahniah Zul dapat jumpa mentor Zul, Pn. Ainon…

    1. Saya fleksibel… Jika orang “aku” “kau” dengan saya, saya juga akan beraku kau.

      Jika orang bersaya awak, saya akan bersaya awak.

      Saya lihat pada keadaan dan dengan siapa saya berinteraksi.

  4. tahniah saya ucapkan kepada en zul. mmg tak salah apa yg puan ainon ungkapkan tentang diri en zul.(sy tak pernah berjumpa smartzul ni, tp sy selalu mengikuti perkembangan semasa beliau 🙂 )

    semoga terus maju jaya dalam hidup dan terus berjuang dalam arena internet marketer yg sungguh mencabar ini.

    kalau puan ainon adalah mentor zul,maka en zul adalah mentor saya 😉 (dari jauhla kan..?hehe 😉 )

  5. hohohoho..syabas bro smartzul!

    personaliti mcm tu la yg perlu ada dlm diri seorang usahawan..tu la namanya kredibiliti..

    p/s : bila nak kluar produk baru bro?’saham’ bro tgh naik skrg nih..=D

  6. Zul, macam dah ada green light jer untuk buat buku dengan pts ? ke saya dah ketinggalan zaman tak tahu zul dah buat buku ? Kalau salah tolong betulkan ya. 🙂

  7. Tahniah en Zul…semoga berterusan dengan kecemerlangan, walaupun saya tak pernah kenal siapa Encik, tapi saya berharap dapat belajar dari pengalaman Encik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *