Panduan Facebook Ads

FB Ads adalah salah satu kaedah pengiklanan yang berkesan buat masa ini. Walaupun ramai yang mengatakan ia semakin tinggi kosnya, namun bagi saya ia adalah normal. Contohnya Google Adwords masih digunakan oleh kebanyakan orang sehingga kini walaupun dahulu ramai yang mengatakan kosnya semakin meninggi.

Sebenarnya, pada ketika ramai yang sudah mula mahu meninggalkan kaedah Facebook Ads, ia adalah peluang terbaik untuk usahawan dan peniaga yang masih ‘setia’ dengan FB Ads kerana kosnya pasti akan mula menurun kerana persaingan akan berkurangan.

Walaubagaimana pun, anggap ini sebagai cabaran dan di sebalik cabaran mempunyai pelbagai peluang. Usahawan dan peniaga harus terus meningkatkan ilmu pemasaran Facebook dan mempunyai bajet khas untuk pengiklanan di Facebook.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

One thought on “Panduan Facebook Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *