Pakej Video KuasaFTP

Harga pengenalan untuk 30 orang pertama. Terbuka kepada 30 24 orang sahaja lagi.

Produk KuasaFTP adalah sebuah produk panduan dalam bentuk video, mengandungi beberapa modul seperti berikut:

  1. Asas Internet.
  2. Asas Domain dan Hosting.
  3. Asas Cpanel.
  4. Asas FTP (FileZilla).

KuasaFTP Panduan Cpanel Hosting

Produk digital ini dalam bentuk downloadble (download terus ke PC). Imej di atas hanya gambaran sahaja.

Dengan keempat-empat modul ini, semoga para pembeli dapat menguasai asas-asas penting teknikal yang perlu diketahui di dalam melakukan perniagaan internet dengan mudah. Selain itu, mereka tidak perlu membeli panduan-panduan lain kerana dengan hanya produk ini sahaja, mereka dapat belajar kesemua EMPAT topik sekaligus dalam satu panduan.

MODUL 1: ASAS INTERNET

1. Apa Itu Internet
2. Keperluan Akses Internet
3. Apa Itu Laman Web
4. Apa Itu HTML.

MODUL 2: DOMAIN NAME & HOSTING

1. Apa Itu Domain Name
2. Apa Itu Hosting
3. Pembelian Domain & Hosting
4. Tip Pembelian Domain & Hosting
5. Cara Membeli (contoh sebenar)

MODUL 3: CPANEL

1. Asas Cpanel
2. Buat Emel Sendiri
3. Email Forwarder
4. Menggunakan File Manager
5. Cara Add On Domain
6. dan banyak lagi.

MODUL 4: FILE TRANSFER PROTOCOL (FTP)

1. Asas FTP
2. Perisian FileZilla: Asas dan Pemasangan
3. Penggunaan & Praktik FileZilla
4. Site Manager: Cara Pantas Login

[+]Β Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Kesemua jumlah video adalah lebih daripadaΒ 40 buah file video. Setiap tajuk video di atas ada sub-sub videonya. Sebahagian besar video menggunakan contoh sebenar. Contohnya, saya membeli satu domain baru semasa video dirakamkan. Kemudian domain itu digunakan untuk tutorial FileZilla dan juga Cpanel.

Klik di sini untuk download contoh video.

Modul yang paling intensif (detail) adalah modul Domain dan Hosting. Ia bermula dengan asas-asas dan kemudian bagaimana menguruskan domain dan hosting seperti proses memperbaharui (renew) akaun. Hal ini walaupun simple pada sesetengah orang, namun tidak semua mengetahuinya.

ps. Mengapa nama KuasaFTP digunakan? FTP adalah asas kepada kebanyakan perkara seperti laman web. Tanpa FTP, laman web tidak dapat dimuat naik (upload) ke server. Jadi kita anggap mempunyai ‘kuasa’ (pengaruh) tersendiri. Dan dengan ‘kuasa’ itu yang kita miliki (pandai guna), pelbagai perkara kita boleh lakukan.

Miliki Pakej KuasaFTP segera untuk berjaya dalam perniagaan Internet!

 

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

42 thoughts on “Pakej Video KuasaFTP

  1. Salam, tahniah! Zul, produk bagus ni!. Tapi akak di US skrg, so brp dlvry cost ? Boleh tak if buat special download utk saya ? Interested to be a reseller, mcm biasa πŸ™‚

  2. Salam Zul,

    Kak berminat nak beli satu, tp esok akan bertolak ke tanah suci. Boleh tak akak buat payment dulu, CD Zul hantar lambat sikit? Insya-Allah, akak akan balik awal Disember.

  3. Tahniah tuan zul diatas pelancaran produk terbaru tuan. cuma saya ingin bertanya. Adakah kadungannya sama dengan kandungan ebook ftp tuan? Atau cuma yang membezakannya dalam bentuk video sahaja?

    Saya amat minat dengan produk-produk tuan!

    1. Sebahagian kecil ada diambil sedikit dari ebook, tapi sudah ada banyak penambahan dan pembaharuan. FTP hanya satu topik, ada lagi topik lain yang ditambah seperti Cpanel. Manakala domain dan hosting pula lebih detail berbanding dalam ebook.

  4. Salam Tuan Smartzul ,

    Saya sudah memiliki edisi lama iaitu Pnaduan Mudah FTP .
    Dari pembacaan di sini,didapati Kuasa FTP ada kelainan dari Panduan Mudah FTP atau diupgradekan?Atau saya tak dapat updates dari tuan?
    Terima kasih…

    1. Salam Ummie Hanie,

      Ia bukan upgrade, tapi versi lain. Mungkin penggunaan nama sedikit mengelirukan. Cuma sahaja dalam produk kali ini, salah satu topiknya adalah mengenai FTP.

      Saya ada hantar emel tempoh hari.

        1. Salam Ummie,

          Ada dua pilihan:

          1. Versi download – Pembeli perlu download.
          2. Versi CD – Poskan CD/DVD kepada mereka.

          Saya ada sediakan dua-dua versi.

  5. fuh….banyak betul video zul ni. Jenuh gak nak mendownload ni. Saya akan guna untuk projek awal tahun depan… Nak upload balik nanti pun satu hal..hehehehe

    1. Hehe.. Lebih 40 file video..

      Saya sengaja pecah-pecahkan kepada file kecil bagi memudahkan pembeli download. Kalau tidak, saya boleh sediakan beberapa file sahaja, tapi besarlah.

      Salah satu keunikan produk ini, saya benarkan Reseller branding-kan semula walaupun ia Resell Rights. Cuma sedang fikir mahu convert kepada PLR atau tidak. Kalau jadi, saya akan bagi file-file sumber videonya. Yang dah beli tak perlu bayar apa-apa.

  6. Tahniah bro Smartzul…

    Satu lagi produk evergreen yang berkualiti dari bro.

    Setiap orang yang memulakan perniagaan internet, perlu tahu asal mengenai FTP, jika tak tahu, susah nak mula…

    Tahniah bro

    Amril Muidz

  7. Salam tuan,
    Saya berminat dengan produk tuan & menjadi reseller.
    Saya tidak berapa faham tapi bab IT ni faham ler juga.Nak sertai sama tapi masih belum ada modal untuk beli produk tuan ni.Belum gaji lagi.hehe.

  8. Saya telah memiliki produk ini. Kenapa saya memilih produk ini? Kerana ianya dihasilkan oleh Otai yang tak perlu diperkenalkan lagi. Bagi saya, apa yang dihasilkan oleh Tuan Zul, sangat2 berkualiti. Dari zero, saya kini mampu membina website sendiri tanpa perlu mengupah designer.

    Terima kasih sekali lagi saya ucapkan kepada Tuan Zul di atas produk yang sangat berkualiti ini πŸ™‚

  9. Pingback: [TERHAD] Penghabisan Jualan | Blog Perniagaan & Keusahawanan Internet
    1. Salam tuan,

      Perbezaan:

      1. KuasaFTP dalam bentuk video. Ia satu produk berbeza dan bukan versi tambahan untuk Panduan FTP.

      2. Ada modul Cpanel dalam KuasaFTP, tetapi tiada dalam Panduan FTP.

      3. Penerangan dalam KuasaFTP adalah lebih jelas dan lengkap, berbanding Panduan FTP.

      Itu di antara perbezaannya.

  10. Salam zul & rakan2 yg lain..

    Saya pernah membeli produk tuan Zul (lesen RR & PUO) sebelum ni…produk ini dalam ‘list’ pembelian saya.

    Saya yakin dgn produk2 tuan Zul ni..

  11. Pingback: Tiga Akaun Hosting Untuk Dijual | Blog Perniagaan & Keusahawanan Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *