“Nak Mula EBiz Tak Perlu Tahu Banyak Pun..”

P1 ToGo™ Triple Quota sesuai untuk usahawan. Klik di sini. Dah 3 hari kita berpuasa, kejap je kan masa berlalu? Inilah akhir zaman namanya.. Ok, kali ni saya nak menyatakan satu ‘penyakit’ kebanyakan newbie, termasuklah saya dulu, iaitu nak mula perniagaan internet. Nak mula punyalah susah, takut, tak...
Continue reading »

Adab Menuntut Ilmu

Kini, sudah ramai yang ingin memiliki perniagaan internet sendiri atau membuat duit di internet yang caranya ber-aneka bentuk atau kaedah. Nak kata senang, tak juga, nak kata susah, tak juga. Banyak faktor berkait yang akan menentukan susah senang itu..
Continue reading »

Pendapatan Tambahan : Tak Perlu Berhenti Kerja

Saya pernah berjumpa, diberitahu dan mendengar, ada mereka yang ingin berhenti bekerja akibat begitu teruja dengan perniagaan internet ini. Kononnya bagi mereka, mudahnya buat duit di internet, lantas, mereka ingin ‘memecat’ bos mereka. Maksudnya letak jawatan lah tu (berhenti bekerja).. Saya tahu, anda tidak tahan bekerja di bawah...
Continue reading »

Bisnes VS Program : Anda Wajib Faham

Kebelakangan ini, industri ‘buat duit di internet’ heboh mengenai satu report khusus yang membicarakan tentang kematian adsense (the death of adsense). Sehubungan dengan itu (macam karangan lak), ramai yang takut dan gelisah terutama di kalangan newbie kerana tak dapatlah mereka merasa pendapatan melalui program adsense. Atau sekurang-kurangnya dapat...
Continue reading »