Buat Duit Dengan Ebook

Saya ada menulis satu artikel yang bertajuk buat duit dengan ebook dalam 2 siri. Setakat ni saya letak di wangcyber.com dan kalau anda nak guna artikel ni pun boleh, dengan syarat tak ubah kandungan dan tak buang info penulis. Selamat membaca. Buat Duit Dengan Ebook : Siri 1...
Continue reading »

Rahsia Utama Kejayaan Usahawan

Sebelum ni saya tulis 7 petua kejayaan usahawan internet, kali ni saya tulis pula satu lagi rahsia utama kejayaan usahawan. Tak kisahlah usahawan siber atau usahawan offline, satu benda ni lah yang akan menentukan cepat lambat, kukuh ke tak usaha perniagaan seseorang itu. Nak tahu? Kik link ini...
Continue reading »

Mesej Terpendek : Just Do It & Focus

Hayati kata-kata saya ini terutama untuk newbie. Be serious. Anda tak akan bermula pun selagi anda tak mula. Saya tahu, anda dah ada ilmu, tapi tak yakin nak mula. Ini formula saya: JUST DO IT & FOCUS Anda pilih satu model perniagaan internet yang sesuai dan mampu untuk...
Continue reading »

Bila Internet Down : TMNet Streamyx

Bila internet down, tak boleh nak akses internet, atau tiada talian internet dalam satu-satu masa keadaan, saya akan: 1. Membuat perancangan untuk tambah-baik smartusaha.com 2. Membuat perancangan untuk projek-projek perniagaan internet 3. Membaca ebook, artikel atau nota mengenai perniagaan dan pemasaran internet 4. ‘Mengemas’ komputer seperti susunan folder...
Continue reading »

Kenapa SAYA Tumpu Pasaran Malaysia.. SAYA, bukan ANDA :)

Satu persoalan yang sentiasa berlegar-legar dan berpusing-pusing di kotak fikiran orang Malaysia terutama yang baru ingin memulakan perniagaan internet adalah, nak masuk market mana? Malaysia (tempatan) atau antarabangsa? Nak kata ini satu isu, tak juga, nak kata ia satu benda remeh, tak leh jugak, nak kata ia benda...
Continue reading »

Bagaimana Saya Bermula Menulis Blog + Tsunami Bakal Melanda

Kini, sudah ramai yang ingin memiliki blog sendiri. Dulu, di saat pertama kali saya mengetahui mengenai blog atau jurnal peribadi, saya suka dan kekadang bosan membaca mengenai kisah-kisah peribadi mereka yang menulis di blog masing-masing. Pasal bergaduh dengan awek, masalah dengan kawan, bahkan bangun pagi gosok gigi pun...
Continue reading »