Apakah Mitos Terbesar Perniagaan Internet?

Oh tidak. Rusell Brunson telah mendahului saya di dalam menyebarkan satu mitos yang bermaharajalela di dalam pemikiran kebanyakan usahawan Internet! Hakikatnya, saya mahu menulis mengenai mitos tersebut sebelum ini, tetapi Rusell telah berkongsikan satu laporan khas yang lebih padat.

perniagaan internet

Ya, saya tidak bergurau mengenai perkara ini kerana saya sudah lama memerhatikan pemahaman yang diamalkan oleh kebanyakan usahawan Internet selama ini. Bukan hanya mereka yang memahami dan mempercayai mitos tersebut tanpa sedar, malah mereka telah menyebarkan mitos itu tanpa menyedari akan impak yang negatif di sebaliknya.

Download Ebook tersebut dan Rusell ada menyatakan topik utama perbincangan ‘report’ itu pada muka-surat yang ke-5.

Mitos Terbesar Perniagaan Internet!

Sebaik sahaja selesai membaca laporan khas (report) tersebut, saya terus menulis Post ini. Report tersebut ditulis sendiri oleh Rusell Brunson iaitu seorang jutawan Internet muda (beliau adalah usahawan Internet). Saya telah lama mengikuti perkembangan beliau untuk mendapatkan inspirasi dan petunjuk.

Ini kerana, beliau masih muda dan amat sesuai dijadikan sebagai contoh terbaik di antara usahawan Internet muda yang lain. Beliau kini boleh dikatakan di antara usahawan Internet muda yang amat berjaya di dunia.

Di dalam laporan khas (Ebook) tersebut, beliau telah membongkar satu MITOS yang selama ini menguasai minda dan pemahaman kebanyakan usahawan Internet. Mungkin usahawan Internet yang senior pun tidak tahu mitos tersebut.

Dan, saya amat bersetuju dengan kenyataan beliau di dalam Ebook tersebut kerana pendapatnya itu sama dengan pendapat saya selama ini. Begitu juga Terry Dean, seorang Internet Business Coach, beliau juga ada menekankan mengenai perkara yang dinyatakan oleh Rusell mengenai mitos tersebut.

Akhirnya, sebuah mitos terbesar perniagaan Internet telah terbongkar melalui laporan khas (Ebook) yang disediakan oleh Rusell tersebut, di samping beliau berkongsikan beberapa teknik pemasaran yang telah beliau sendiri melakukannya. Teknik-teknik tersebut telah membantu beliau meraih pendapatan yang berganda-ganda…

Hint: Kebanyakan (beberapa) teknik yang dinyatakan oleh Rusell dalam report tersebut ada dilakukan oleh Dr. Irfan Khairi. πŸ™‚ Malah, ‘mitos’ atau kerangka utama yang dibincangkan di dalam laporan khas itu juga ada disentuh berkali-kali oleh Dr. Irfan!

Apakah Mitos Tersebut?

Jika anda ingin tahu apakah MITOS TERBESAR di dalam perniagaan Internet yang dibongkarkan oleh Rusell, anda boleh membacanya sendiri di dalam Ebook tersebut yang boleh didownload secara percuma sekarang.

Untuk cara mendownloadnya, sila ke laman web berikut:

http://smartusaha.com/mitos-ebiz/

Dapatkan Ebook percuma tersebut sebelum anda bertindak lebih jauh dengan pemahaman mitos tersebut yang mungkin ada pada pemikiran dan kepercayaan anda!

ps. Biar saya berterus-terang. Laporan khas (ebook) yang dihasilkan oleh Rusell ini amat-amat berbeza sekali dengan Ebook yang lain! Tidak bosan membacanya, penuh dengan tips yang jauh berbeza dengan report yang lain dan ia benar-benar mengandungi maklumat yang begitu ‘fresh’.

Amat rugi jika anda tidak membaca perkongsian ikhlas Rusell ni. Jika anda berkata ini hanya ‘hype’, maka anda telah menolak satu perkongsian yang begitu bermanfaat sekali.

perniagaan internet

http://smartusaha.com/mitos-ebiz/

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

66 thoughts on “Apakah Mitos Terbesar Perniagaan Internet?

  1. 😐 Zul , ini bermakna anda mempunyai cara berfikir /idea yang bertaraf antarabangsa. Cuma….. kenapa tak diluahkan lebih awal , atau anda kurang yakin untuk meluahkannya. 😐

    1. Ye ker. Tak juga Pyan. πŸ™‚ Kalau ya, baguslah. πŸ™„

      Bukan tak nak diluahkan, cuma tak sempat masa jer. TAPI, report yang Rusell tulis tu lagi padat dan memang dia dah buat sendiri. Maka, lagilah bagus…

  2. dah berapa hari saya tgk report ni di wangcyber dan di email saya…
    saya dah cuba nak download tapi tak rasa mcm belum perlu lagi…
    ni saya dah download sebab review agak buat saya rasa nak tahu lebih lanjut…

    han

  3. namun terlewat hantar kpd saya pasal report tu. saya dah hambik dengan orang lain lantaran tertarik dengan usd1 nya itu dan telah berjaya setup paypal punya akaun lantaran boleh witdraw dari kad debit di malaysia…

    1. dah berapa masuk?
      mungkin byk dah tu…
      boleh lah buat raya nanti…hehe…

      saya hairan…
      kenapa mereka bagi 1usd tu?
      tak rugi ke???

      han

      1. Dia tu dah jutawan Han. πŸ™‚

        Dan… Kalau baca Ebook dia tu, dia ada sentuh teknik “bagi 1dollar dapat 2 dollar”. Boleh tangkap tak apa yg saya nak maksudkan? πŸ™‚

        1. apahal? bagi 1 dolar dapat 2 dolar? katalah dah habish promosinya. free report tu bleh donload lagi…? usd1 tu akan tamat dengan sendiri selesai sahaja tempoh promosi… gitu?

          apa faedahnya buat mend nih…? bagi duit dan dlam masa yang sama ada lagi produk yang bagus untuk kita dapatkan dari beliau. kalo taknak takpayah beli lagi… boleh beli semula kemudian hari…?

        2. dah faham zul…
          dia bagi sikit tapi dapat berganda…
          jutawan boleh lah buat macam tu…
          kalau kita nak buat memang susah lah…

          han

  4. Saya pun dah download dr seseorang. Aiseyy..lewat skit dtg blog zul ni. Tapi belum smpt baca abis. Memang boleh buat duit raya kalu jadi..RM3 tu…

  5. itulah dia cara2 nak donload yang brkesan… ikut langkah demi langkah barulah boleh dapat usd satu tersebut…

    hihiii… saya belum donload lagi tapi dah daftar… nanti laa saya donload dan bagi 1usd kepada dia. hihiii…

    pertanyaan pelik sekali adalah kenapa nak bagi usd1? lepas tu tambah lagi 50sen dolar… untuk yang lain2 lagi donload….

    rasanya dalam tempoh limited aje agaknya… jangan lepaskan peluang ini.

  6. utk tempoh limited je ke abdfatah…
    rasa-rasanya tak dinyata kan pun…
    ada ke ternampak dia nyatakan di web tu?

    kalau ada, saya tak perasan la tu…

    han

  7. sekiranya zul yang mulakan menerbitkan citer mitos ini dh tentu boleh dikuarkan kepringkat antarabangsa. mungkin idea ini dh terfikirkan lama oleh zul, namun idea tersebut telah dimulakan oleh orang lain pulok..

    tambahannya disokong oleh contoh praktikal dr irfan khairi yang diberikan review oleh zul pulak…

  8. saya dah download ebook ni
    tapi masih belum ada kesempatan utk membacanya.
    insyaAllah hujung minggu ni nak try belek2.
    tertanya2 juga saya apabila membaca posting smartzul ni.
    apakah mitos terbesar tu? nak gak tahu.

    1. Kalau nak tahu dengan cepat, cuba baca muka-surat ke-5 sahaja dalam Ebook tersebut. Dia ada tulis besar-besar. πŸ™‚ Kenyataan dia tu adalah rumusan untuk keseluruhan Ebook tersebut.

  9. Ya, saya pun rasa bila balik kampung lusa, baru lah dapat baca. Tak sabar nak membacanya.. πŸ™‚
    Tahniah , bro Zul kerana ada pemikiran bertaraf antarabangsa.. πŸ™‚
    bilalah nak jadi macam bro Zul ni yer

    1. Maaf Han. Buat masa skrg saya tak dapat mengizinkannya sebab nanti, berlaku pertikaian pula… Pertikaian ni maksudnya, nanti ada orang lain juga nak copy dan seterusnya saya sebagai pemilik asal akan menghadapi masalah.

      Saya rasa Han, amat mudah nak hasilkan sendiri page simple sebegitu. πŸ™‚ Jadi, saya tak dapat benarkan sesiapa pun copy page tersebut.

      Harap maklum.

      1. zul,
        cuba tengok yang saya buat ni…

        boleh tak kalau macam ni?
        saya dah edit…
        dah tak sebiji dengan zul…

        kalau masih tak boleh, bagi tahu ok…
        thanks

        han

        1. ehehe… okeh laa tu daripada jadi sebijik seperti zul. lepas nih kena buat guideline jugak laa nak suruh orang daftar. kalo nak suruh klik dan dftar takder guide bukan semua orang tahu… hihiii… nak try buat guide cara slide laa pulok… jadi ke tidak tak tahu laa…

        2. Han, tak boleh maksud saya tu, bukan tak boleh save. TAPI, tak boleh ambil apa sahaja di page tersebut hatta pic di situ. Termasuklah ayat2 dan sebagainya. Jadi saya harap, Han tak gunalah imej2 saya tersebut ya. Ia adalah hakcipta terpelihara SmartUsaha.com.

  10. Ehm, betul. Memang ada cara nak untung dgn report macam ni. Cuma kene ada risiko skit. Apa risiko dan untungnya? Gi baca buku ni dan kaji sikit..rasa-rasanya ramai dah tau taktik Russel ni..

    Tapi IM Malaysia. Tak ada sorang pun berani buat bende macam ni kan? Mungkin satu hari nanti. Insya-Allah..

    Ps: Aku pun tak berani lagi..

    1. titan dah baca ke report tu?
      saya pun belum baca lagi..baru tengok gitu2 baru…hehe…
      ingat nak baca esok pagi…tak lah bising sangat…
      tiada gangguan…

      han

  11. aku tak paham sangat sebab bahasa inggeris aku lemah :mrgreen:

    aku cuma tengok gambar dia jer :mrgreen: :mrgreen:
    menarik jugak.

    kalau sesiapa da baca leh la citer sikit. πŸ˜‰

    1. Bahasa yg digunakan mudah je difahami. 44 muka surat tu termasuk gambar sekali. Mungkin kena cuba biasakan diri dengan english kalau nak ke global. πŸ™‚

  12. hahaa… biasalah nama lagi tahap global gaban agaknya. memang seantero dunia laa dia punya list. seluruh dunia ke…? tak tanya beliau camana dapat banyak2 gitu…? tanya jangan tak tanya…

  13. berapa lama dia kumpul list sebanyk itu? dah tentu bukan semalaman sahaja untuk bersengkang mata nak dapat ribu2 sedemikina rupa.

    nak dapat juta-juta atau sejuta dalam tempoh 24 jam kena tunggu selepas 20 tahun… berapa lama mau tunggu kalo nak cepat???

    ia bukan cerita sehari semalaman atau hari ini buat bina senarai nama esok dapat satu juta…

    memang berbaloi betul susah payah sebelum kita berjaya. taknak susah payah sebelum berjaya, baik tak payah buat apa-apa…

    1. kalau list yang banyak, sudah mestinya bukan semalaman…
      tengok Russell tu…
      dia bagi 1usd setiap subscribe…
      dah berapa hari dah…
      tapi sekarang dah 23ribu lebih dah kalau tak salah saya…

      han

    1. 9/10/07 akhir hamid…
      jadi hari ni lah akhir…rasanya…
      sebab jam mereka lambat dr kita…
      rasa je lah…
      tak pasti tu…

      han

  14. saya join dgn zul…
    tapi kalau diikutkan, saya dah baca kat wangcyber sblm zul post review kat sini…(tak hirau pun)
    baca review kat zul ni, jadi tertarik pula…hehe…
    so join lah dgn zul…sebagai terima kasih utk review tu…

    saya ada lah dapat 20.50 usd…
    sikit je…
    zamri dapat 1000usd lebih…
    hebat betul dia…
    direct subscribe pun 500 org lebih…
    entah mcm mana dia buat pun tak tahu…
    list dia ramai betul…

    zul dapat brp agak nya?

    han

  15. Ye
    tapi kena la bersabar, bukan senang nak kumpul list banyak²
    kita kena sediakan servis yang baik kepada mereka dan lain² πŸ˜‰

    1. saya seorangpun takder sebab tak dapat nak gunakan yang berbayar lagi… bila nak bayar entahnya… wiahahahaaa…

      kena tunggu ada produk sndiri baru bleh nak mula agaknya. sekarang tengah mikir lagi nih….

    2. kalo dapat kumpul seribu list dah kira okeh dah tu… dah tentunya ada yang kuar masuk list kita. ikut suka hati laa boleh subscribe dan unsubscribe dengan yang free tu…

  16. thank hamid..
    nanti saya cuba…
    saya tak berapa suka yang free sebab banyak iklan dalam mail tu…
    tambah pula kadang2 ada email tak sampai….

    han

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *