Cara Menjual Produk Fizikal di Internet

Ramai yang nak tahu cara menjual produk fizikal di Internet. Ya, termasuklah saya.

Saya bukan pakar dalam menjual produk fizikal di Internet. Jadi, saya perlu belajar daripada mereka yang tahu. Salah seorangnya adalah Mohd Suhaimy (shuth).

Saya dah lama tak jumpa shuth. Terakhir jumpa beliau pada 2007 yang lepas. Gambar di atas adalah pada tahun 2006. Mungkin beliau semakin hensem dan kaya sekarang. Oh!

Ok, berbalik kepada ebook beliau yang terkini iaitu Panduan Menjual Produk Fizikal di Internet, saya telah pun membacanya semalam.

Secara keseluruhan, Ok lah. Saya tak nak kata superb ke apa, sebab yang menentukan ia Ok atau tak, anda sendiri. Bagi saya, apa yang ditulis oleh Shuth adalah berdasarkan pengalamannya sendiri.

Untuk pengetahuan, antara laman web niaga Shuth adalah seperti mypermatahati.com, cadarshop.com dan kuihtradisional.com.

Dan beliau adalah penulis bagi dua buah buku iaitu Maskahwin Yang Hilang dan Rahsia Blogger. Shuth juga pernah keluar TV1, TV3 dan pernah keluar di akhbar (pasal buku beliau).

Dan bagi yang belum tahu, Shuth adalah pengasas forum WangCyber.com dan juga pemilik SempoiHosting.com.

Jadi, dengan mengetahui apa yang beliau lakukan, maka anda sudah boleh tahu wajar atau tidak mendapatkan ebook Panduan Menjual Produk Fizikal beliau ni. Anda buatlah keputusan sendiri dan saya tidak mahu menyatakan 1001 itu dan ini.

Pendek kata, pengalaman beliau dalam berniaga di Internet sudah cukup menjadi sebab untuk anda mendapatkan ebook panduan ini.

Kita tak perlu cuba-cuba dan buat silap sebab cukuplah belajar daripada orang yang dah buat silap. Dalam kes ini adalah Shuth yang mana beliau berkongsi pengalamannya sendiri.

Oh ya, ebook panduan ini hanya teori saja ya. Anda tak akan belajar satu demi satu bagaimana nak buat website, shopping cart dan sebagainya. Ebook ini hanya PANDUAN. Selebihnya anda perlulah berusaha. Dah nama berniaga, maka perlu lah ada sikit modal dan rajin berusaha. Tak gitu?

Klik di sini untuk ke laman web ebook tersebut.

5 Replies to “Cara Menjual Produk Fizikal di Internet”

  1. Panduan yang amat berharga dari Shuth. Mungkin kita ada banyak idea berkenaan produk yang hendak dijual di internet, tapi mungkin tak tahu bagaimana nak bermula dengan cara yang betul. Saya nak angkat satu lah..hehee

  2. Pengalaman dan ilmu shuth dlm dunia ebiz mmg tak dpt disangkal. Begitu juga dgn zulkita ni. Sy juga dgn bantuan team virtualniaga zul tlh dgn rasminya memiliki minisite yg cantik untuk menjual produk FIZIKAL. So pengalaman jual produk fizikal ni mmg blm ada, beli dah banyak dah. Tapi sy percaya dgn pencarian ilmu sedikit demi sedikit selama 3 tahun ni InsyAllah semoga takde masalah besar. Idea ni dtg mgkn berkat usaha kita. Yg menariknya produk tu dipos terus oleh pengeluar. So tak perlu kita fikir psl packaging dan pengeposan.
    Apa pun bagus beli ebook ni.

  3. em…ye panduan ini memang adalah baik kepada yang ingin menjual produk fizikal dalam dunia online,saya tak larat lah nak belajar semua ni …masa tak izinkan ,saya cuma fokus di clickbank dah cukup ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *