Lawak Jenaka Di Hujung Minggu..

lawak jenaka

Sumber: http://www.marketingcomics.com/index7.html

Jadi kaya melalui Online dalam masa 24 jam? πŸ˜‰

=========================

Sebelum ini saya nak buat projek komik Online khusus untuk Internet Marketing. Tapi Jimmy D. Brown lebih cepat melakukannya. Sesiapa yang ada bakat tu, buatlah dalam versi Bahasa Malaysia. This is great idea. Hint: Viral Marketing. πŸ˜‰

Contoh komik Online yang lain adalah blaugh.com.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. zul,
    gambar tu kan…
    mcm mimpi je dia tu…
    baru beli dan tunggu 23jam lagi utk jadi kaya…
    memang lawak lah zul…
    mimpi pun tak jadi…apatah lagi beli buku tu…hehe

    han

  2. Hi semua. πŸ™‚

    HAHAHA……… macam pernah nampak je hal sebegini berlaku. memang lawak sungguh!

    padan muka dia, nak sangat cepat kaya. lebih baik, kaya dengan banyak cabaran. barulah manis kejayaan itu. ni, nak cepat, apa yang menariknya, ya tak? πŸ˜€

    PS: hahaha… gambar ni memang ada kena mengena ngan post Sifu Smartzul lepas kan; bertajuk ‘Mengapa’. antara ruangan komen yang paling panas pernah saya tengok! gambante Sifu! YOSH!!!

    PSS: saya akan membuat bayaran pembelian ebook ‘Panduan Mudah FTP’ sedikit masa lagi. harap-harap sempat la dapat offer ni.

    = http://www.AzamWahid.wordpress.com =

  3. Saya sebenarnya ada bakat melukis kartun ni.Pernah sekali publish kartun kat blog saya.Tapi saya delete sebab tak cantik.Tapi rasanya nak buat lagi lah.

    Tak baik sia-siakan bakat kan.Bakat tu anugerah Allah.

    Terima kasih Abg.Zul dengan post pada hari ahad ni :mrgreen:

    • Norfadzli,

      kartun tak cantik x pe janji klakar klu kita baca.Cam Sinchan,kartun tak cantik pun tapi popular satu dunia.

      janji best.teruskan usaha anda.Jangan give up.Bukan semua orang boleh melukis.

    • Kebanyakan orang yg berjaya bermula dengan kegagalan. Cubalah sampai bagus lukisan tu. Rasanya, semua pelukis yg berjaya bermula dengan lukisan yg tak bagus pun. πŸ˜‰

      Slmt berjaya.

    • 😐 wa pun ingat itu macam, mau lukis scan atau…software apa sesuai untuk lukis kartun . adobe illustrator sesuai ke ❓

  4. Actually komik di atas tu membawa maksud:

    “Tertipu dengan janji-janji manis untuk buat duit banyak dalam masa yang singkat’.

    Anda perlu mengelak dan jangan layan mana-mana jualan Ebook yang menjanjikan:

    > Kekayaan dengan jalan yang mudah

    > Buat duit dalam masa yang beberapa minit sahaja

    > Sales letter yang menyalahgunakan screenshot pendapatan untuk mempengaruhi anda. (berbeza dengan screenshot untuk membuktikan usahanya dan teknik yang dilakukan. Ini tidak mengapa. Berbeza dengan screenshot yang diguna untuk menjanjikan kekayaan dan kemewahan, maka yg ini kurang digalakkan.)

    > Elakkanlah daripada hype yang melampau-lampau dan di luar daripada kemampuan kita.

    Hakikatnya, anda perlu berusaha. Jangan terlalu ghairah mencari ‘lampu ajaib’. Jalan mudah dan singkat hanyalah mitos semata-mata.

    Mudah cerita, jangan mudah terpedaya. Tiada jalan pintas untuk berjaya. Bak kata En Azam kita, “lebih baik kaya dengan banyak cabaran. Barulah manis kejayaan itu”.

    Yosh.. πŸ˜‰

    • YOSH!!! πŸ˜€

      sama-sama kita menjadi bakal jutawan yang puas dengan apa yang kita lakukan! jutawan yang berjaya dengan liku-liku cabaran yang menarik, seronok dan hebat! bersama kita membina komuniti jutawan yang amat success dengan kejayaan yang ditempa!

      biar terhapus tanggapan kebanyakan orang bahawa orang kaya tidak berhati mulia! mari! jadi jutawan yang disegani!

      YOSH!!! πŸ˜€

      PS: saya baru balik dari wakaf siku, bank in untuk dapatkan offer panas Sifu kita! guys and girls! dapatkannya! baca dulu post Sifu Smartzul sebelum ini! tiada alasan untuk anda tidak membelinya! (emmm, jika anda juga mahu menjadi seperti kami; bakal-bakal jutawan yang disegani ramai. insyaALLAH… aminnn… πŸ™‚

  5. Dah terlalu ramai sangat “dongengan” cakap2 nak jadi jutawan dalam masa yang singkat…

    Kalau difahami, memang boleh jadi jutawan dengan singkat tapi pengorbanan yang dilakukan adalah kita mampu?? Semua orang nak kaya, nak jadi jutawan denan cepat.. tapi tak semua sanggup berkorban masa dan tenaga..

    Tepuk dada, tanya diri sendiri..

    p/s : Kekayaan tidak datang dengan mudah tanpa ada usaha yang gigih. Kekayaan juga akan datang dengan mudah, bila ada startegi dan teknik yang betul.. πŸ˜€

  6. Walaupun humor tapi bermesej..
    fot those yang berminat sesangat dengan program2 skim cepat kayap ni, berhati2lah..
    ubah pemikiran kita..
    takda benda yang mudah dalam dunia..
    tiada jalan singkat utk jadi kaya…

  7. kartun tu lawak..dan menjadi sebab mengandungi isi yang tersirat…

    mungkin ramai sekarang yang bercita-cita dapat duit dalam masa yang singkat..