Kursus Menjadi Internet Marketer

Saya sekarang sedang merangka modul untuk kursus yang akan dijalankan secara Online dan juga melalui seminar/bengkel. Mengikut perancangan setakat ini, hanya sejumlah peserta sahaja akan diambil dalam satu sesi.

Begitu ramai orang mahu menjadi Internet Marketer, tetapi tiada pihak yang cuba membentuk satu peluang pembelajaran yang lebih teratur.

Selain daripada itu, berdasarkan pemerhatian saya, Internet Marketer-Internet Marketer yang baru, melakukan sesuatu tanpa ‘blueprint’ yang terbaik untuk diri mereka sehingga mereka kecundang di pertengahan jalan.

Jadi saya cuba menyediakan peluang sebegini untuk melahirkan Internet Marketer yang profesional dan cepat berkembang.

Jika anda berminat dengan kursus ini, anda fahami dahulu beza di antara Internet Marketer dan Usahawan Internet. Internet Marketer adalah salah satu jenis kerjaya dalam bidang keusahawanan Internet. Mereka juga adalah usahawan internet tetapi tidak semua usahawan internet adalah Internet Marketer.

Tugas Internet Marketer adalah membantu para usahawan sama ada online mahupun offline memasarkan produk ataupun jenama mereka melalui Internet. Contohnya adalah seperti pakar SEO, copywriting, Facebook Marketing, Blogging, Email Marketing dan banyak lagi bidang-bidang lain.

Tugas-tugas Internet Marketer meliputi konsultasi, coaching, seminar, training, produk informasi dan perkhidmatan. Semua itu boleh dilakukan secara Online 100% ataupun berjumpa bersemuka dengan klien.

Berminat?

.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

7 thoughts on “Kursus Menjadi Internet Marketer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *