Home Office (Ruang Pejabat di Rumah)

Kali ini tiada artikel yang panjang. Saya hanya letak beberapa imej Home Office yang saya dapatkan dari beberapa laman web untuk tatapan kita bersama.

cat_homeoffice1

Sumber: http://www.vastudc.com/furn.php?cat=4

05-home-office-storage-lg

Sumber: closettailors.com

homeofficet

Sumber: http://www.caltronoffice.ca/homeoffice_axiom.html

Kemas, teratur dan tersusun rapi bukan? Nak buat kerja pun tak berserabut. Susunan sebegitu sudah pasti memberikan hasil dan produktviti yang positif dan memberangsangkan.

Bagaimana pula ruang home office anda?

Harap-harap tidaklah sampai macam ni:

perniagaan-internet 😆

Sumber:
http://photos1.meetupstatic.com/photos/event/8/7/8/d/highres_7414701.jpeg

ps. Zamri Nanyan telah melancarkan produknya iaitu “Four Weeks To Freedom”. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

11 thoughts on “Home Office (Ruang Pejabat di Rumah)

  1. saya punya macam ya last tu .. ahaha berserabut giler .. kertas sana sini ..harap2 bilik baru nanti organized sikit ..

  2. Home Office kemas atau berselerak sebenarnya melambangkan diri usahawan tersebut.

    Alasan yang selalu diberikan untuk menafikan pendapat di atas ialah kalau bersepah:

    -saya tiada masa nak kemas
    -sibuk sangat,nak kemas pun tak sempat

    Sekiranya kemas – fikiran tidak serabut,boleh berfikir dengan tenang

    Kalau berselerak – nak berkerja pun takde mood,nak berfikir pun tidak tenang

    Pilihan di tangan sendiri 🙂

    1. Dalam salah satu buku Dale Carnegie, beliau mulakan tip pertama dengan menyatakan: “kemaskan meja kerja anda!”. 🙂

      Meja yang berselerak akan memakan tenaga kita dan akhirnya kita akan rasa penat, bosan dan tiada motivasi untuk buat kerja.

  3. Salam Zul..

    Wah kemas betul ruang pejabat.. Yang penting dapat memberi inspirasi dan semangat untuk bekerja.. 🙂

    Saya masih belum ada lg.. Skrg ni cukup ada sebuah laptop dan internet.. Lps tu buatlah kerja kat mana saya suka.. Kat dapur ke kat ruang tamu ke.. Yg penting happy.. 🙂

    PS: Kalau nak cari inspirasi Home Office yg smart dan sbgnya boleh jugak tengok kat blog ni http://home.officesnapshots.com/

    1. Thanks Fai untuk link tu. Saya cari puas juga nak jumpa web atau blog macam tu.

      Saya juga begitu, bekerja di mana yang selesa. Home Office saya biasa saja. Yang penting selesa.

  4. Cantik gambar yg Zul tunjukkan. Saya tertarik dengan gambar no 2, rasa lapang mata memandang bila tingkap di depan mata waktu cari idea .

    Sekarang ni, bilik SOHO kat rumah husband yang guna sampai nak letak barang-barang saya pun dah tak ada space. Kadang-kadang saya buat kerja dalam bilik atau kat ruang tamu aje..

  5. heheheheh..tergelak saya tengok gambar yang last tu….saya lebih kurang camtu kot Zul…hohohoho :p

    Zul pula tunjuk ofis Zul pula..nak juga tengok ni…heheeh

    1. Mazlie, saya dah tak ada ofis. Dah tak sewa dah. Sebab ada plan lain lepas ni. Mungkin akan berpindah ke KL. Bakal orang rumah kat sana. 😀

      Takat ni, saya kembali semula ke Home Office dan guna VO sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *