Senarai Artikel: Hakikat Sebenar Perniagaan Internet?

Jika anda seorang pembaca setiap blog ini dari dahulu lagi, saya yakin anda masih ingat tulisan bersiri saya selama dua minggu iaitu 14 siri tulisan mengenai Hakikat Sebenar Perniagaan Internet. Siri artikel itu adalah berkisar kepada mentaliti, prinsip, motivasi, asas dan tapak di dalam perniagaan Internet.

Namun saya pasti, jika anda baru sahaja mengenali blog ini, saya rasa tulisan-tulisan saya ini amat bermanfaat untuk anda. Bacalah dan ambil mana yang baik…

Hakikat 1: Perlu Tahu Asas Komputer dan Internet

Hakikat 2: Anda Perlu Tahu Bagaimana Berniaga di Internet

Hakikat 3: Anda Perlu Ada Mentor, Kumpulan dan Mastermind Group

Hakikat 4: Anda Perlu ke Seminar atau Bengkel

Hakikat 5: Anda Perlu Jauhkan Diri Daripada Mereka yang Negatif

Hakikat 6: JANGAN Target Pendapatan Besar Dalam Masa Singkat

Hakikat 7: Anda Perlu Usaha Kuat, Konsisten dan Fokus

Hakikat 8: Sentiasa Mencuba (Trial & Error)

Hakikat 9: Anda Perlu Sanggup Melabur (keluar modal)

Hakikat 10: Anda Tidak Perlu Mencipta Formula Baru Untuk Berjaya

Hakikat 11: Perniagaan Internet Bukan Pelaburan Singkat

Hakikat 12: Anda Perlu Ada Rangkaian Usahawan, Jangan Bersendirian

Hakikat 13: Jika Anda ‘newbie’, Istilah 3 atau 7 Hari Mungkin Mustahil

Hakikat 14: Perniagaan Internet, Tak Semudah Disangka

.

Rujukan Lain Yang Berkaitan:

Mulakan Dengan Penuh Bersemangat!

Sekali melangkah, jangan toleh ke belakang lagi..

Artikel Yang Paling Menyengat
Perniagaan Internet dan Anda : Di Manakah 3 Tahun Lagi?

.

Pastikan anda membaca kesemua 3 artikel pada hari ini.

Salam sukses.

– SmartZuL

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

22 thoughts on “Senarai Artikel: Hakikat Sebenar Perniagaan Internet?

  1. Tq zul..

    nampaknye sy kena ambil masa untuk baca semua artikel zul yg lepas.. sbb sy org baru kat sini.. tp ape yg zul buat ni mmg bagus la.. sbb manusia ni slalu lupa.. so kite kena la slalu buat ulangkaji.. supaya slalu panas je..

  2. utk orang baru…baca lah artikel hakikat zul ni…jangan lepaskannya…sangat berguna tu…
    baca..jangan tak baca tu…

    han

  3. Yatie, saya recommendkan anda untuk stay tuned dengan smartzul..you will learn a lot from him here especially newbie like us :grin:

  4. Saya concern tentang soal modal ini sebab saya ingin belajar untuk menjana pendapatan lumayan dengan kos sifar tanpa memiliki komputer.

    Banyak perkara yang dapat dilakukan secara percuma dengan konsep web2.0.

    Tujuan saya ialah bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan. Maksudnya, SEKIRANYA saya kehilangan segala-galanya suatu hari nanti, saya akan mampu untuk membina semula empayarku hanya dengan meminjamkan komputer yang ada akses kepada internet.

    Robert Allen terkenal sebab beliau mampu memiliki hartanah yang bernilai jutaan dolar dalam masa seminggu hanya dengan $100 dalam sakunya.

    1. menarik tu raymond…
      hanya meminjam komputer dan internet untuk bangun semula kalau jatuh…
      jadi kena belajr betul2 lah…

      han

      1. yeaa sudah tentunya boleh bangkit kembali walau tak punya apa-apa satu sen dalam simpanan. sekiranya ada ilmu di mana jua anda berada anda boleh bangkit kembali untuk meneruskan perjuangan perniagaan anda dengan komitmen yang kukuh…

        1. bukan mudah nak bangkit semula abdfatah…
          kalau nak bangkit semula kena semangat yang kuat…
          kalau tidak, bangkitan tu tak kan bertahan lama…
          ingat! kegagalan tu pengajaran…
          jadi belajarlah dari kesilapan…

          han

  5. Thanks zul sbb kumpulkan semua article pasal biz internet ni… snang skit bg yg newbie nak blajar.. xperlu geledah blog zul satu-satu dh…. :lol:

    1. zul memang nak senang kan kita semua…
      jadi jangan sia-sia kan usaha zul tu…
      mesti habis kan semua tu…
      jangan tinggal-tinggal ok..

      han

  6. Saya pun perlu mengambil masa untuk membaca kesemua artikel yang lepas-lepas. Banyak rupanya persoalan yang saya ingin utarakan mengenai blog dan Internet Marketing dah terjawab dalam artikel-artikel Zul ini. Terima kasih Zul

  7. hakikat sebenar…
    kita tidak boleh lari dari hakikat sebenar ni…
    dalam perniagaan internet kita semua perlu faham hakikat sebenar perniagaan internet…

    han

      1. ni sambungnya…
        kalau samar-samar, maknanya takde apa yang dicapai…
        buat sesuatu tu kena juga tahu apa kesudahannya…
        jangan tahu buat je…
        fikir sebelum buat…

        han

Berikan Komen Anda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.