Hakikat Perniagaan Internet + 14 Siri Artikel

Apa khabar semua. Harap sihat yer.. πŸ™‚

Oklah, seperti yang saya nyatakan di post terakhir sebelum ini, saya akan bercuti mungkin selama 2 minggu daripada aktif di persada ebiz. Namun, kepada pelanggan, jangan risau, I’ve my own way how to manage support dan perkara-perkara lain. πŸ™‚

Baiklah, seperti yang saya janji, saya akan set beberapa artikel secara automatik dan mungkin saya tidak masuk menjenguk blog ini. Selepas merancang, sebanyak 14 artikel telah ditetapkan dan akan keluar secara automatik selama saya bercuti. Artikel-artikel tersebut akan menyentuh mengenai HAKIKAT PERNIAGAAN INTERNET yang sebenar. InsyaAllah, saya akan bercuti selama 14 hari (2 minggu) daripada aktif di persada ebiz. Ke manakah saya? Hanya beberapa orang sahaja yang tahu. Jika anda ingin tahu, tunggu sahaja bila saya dah habis cuti nanti. πŸ™‚

14 artikel yang akan anda baca setiap hari bermula esok merupakan sesuatu yang perlu anda “take note”, fahami dan hayati. Apa yang akan saya perkatakan adalah hakikat sebenar perniagaan internet, tiada sembunyi-sembunyi, tiada hype atau tiada sorok-sorok dan juga mungkin tak akan jaga mana-mana hati sesiapa pun (straight to the point). Jika anda serius untuk berjaya di dalam ebiz, catat apa yang saya tulis di buku nota anda.

Sehingga kita berjumpa lagi. Semoga usaha ebiz anda berjaya.

PS. Saya bukanlah hebat, jangan sesekali anggap saya ni otai, pakar atau sifu (saya tak mintak dipanggil dengan istilah2 ini). Saya masih dalam peringkat biasa-biasa. Cuma sedikit ilmu yang ada, itu yang saya boleh kongsi. Juga, saya bukanlah hebat dan kata “i’m the best”. Bila saya menulis, itu adalah pendapat dan pandangan saya, anda setuju atau tidak, ia adalah normal. πŸ™‚

Wassalam.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

13 thoughts on “Hakikat Perniagaan Internet + 14 Siri Artikel

  1. Selamat bercuti juga dari saya. 2 minggu je tau, ngan tambah lagi lak nanti πŸ™‚ . Pegi mana eaaa…. Biar saya teka.. Bertunang kot! he..he.. Iskh ngan fikir bukan-bukan tau.. Nie saya teka je ler! πŸ˜‰

  2. Selamat bercuti dan beristirehat En. Zul.. walau apapun tujuan bercuti tu, yg penting u kena berehat juga sesekali kan. Tentunya nnt kembali dengan idea2 yg lebih bernas!

    Selamat bercuti dan selamat kembali…

  3. selamat beristirehatÒ€¦ moga selamat kembali dgn selamat
    semoga anda akan kembali dgn pelbagai input terkini dan berkualiti
    tentang ebiz utk kongsi dgn kami nanti.

  4. terimalah hakikat tersebut dengan hati yang terbuka dan bolehlah menggunakannya sebagai panduan yang berguna untuk masa depan perniagaan internet anda dan sebagainya sebagai bekal agar tidak terkial-kial untuk menjadi usahawan internet yang berjaya…

    terimalah hakikat ini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *