Gunakan FireFox! ;)

Kepada pembaca blog saya, kemungkinan besar anda akan hadapi masalah jika menggunakan browser lain seperti Internet Explorer. Mohon kemaafan atas kesulitan, saya akan cuba perbaikinya.

Tapi, dalam masa sekarang, saya cadangkan anda guna Firefox. Saya lebih prefer brwoser ini. Saya tidak nafikan, browser lain pun ada kelebihan tersendiri. Semua ada pro dan kontra. Kita biarkan perbezaan itu, tapi yang penting sekarang, ia menyelesaikan masalah kita. 😉

So, untuk download Firefox, sila ke http://www.mozilla.com.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

13 thoughts on “Gunakan FireFox! ;)

  1. seb baik letak link aje..kalo letak button tadi dah dapat byk $..hehe

    firefox nie yang bestnya kita dapat tambah macam-macam extension seperti nk tgk pagerank, blog editor(performancing firefox) dan macam-macam lagilah…banyak sgt..extension ddiorang dicipta secara ramai-ramai, so updates dan teknologi terbaru akan terus dapat kita guna. Yosh!

  2. internet explorer yang baru pon bleh bukak tab, tapi…

    hehehe..

    bila bukak tab, dia kaco kita surfing..

    tak macam firefox, buka satu laman web cam smartusaha ni.. baca baca baca, ada link, right click, open in tab, bleh teruskan baca tanpa ada gangguan.. baca baca baca lagi.. ada link lagi, open new tab lagi.. sangat best masa melayari forum…

  3. hehe, saya tahu boleh dapat duit USD dengan letak link affiliate. Tapi skang ni masa mengejar saya lah. huhu.. 😉 nanti saya letak. 😆

    aku dan lain2, betul, saya dah hampir setahun lebih guna firefox. Dalam tahun ni, boleh kira dengan jari berapa kali saya guna IE. Tu pun sebab nak test web dab blog. 🙂

    Apapun, Firefox is the best for me. Ia dah berjuta kali didownload oleh pelayar web di seantero dunia.

  4. Memang Firefox ni bagus,opensource platform.Tapi berhati-hati ,dia ada ‘bugs’,dimana kalau kita tak backup Bookmarks kita,silap haribulan dia akan hilang gitu aje.

  5. Firefox is the best! Kelebihan dia?
    1. Free
    2. Tabbed browsing (leh bukak window in the firefox program. Tak clutter kita punya taskbar)
    3. Bermacam2 jenis plugins ada untuk anda dari pelbagai kategori. cnth: SEOing plugins, Spam filter, Wheater, gmail notification, roboform plugins, rss reader, mcm2 lagilah!
    4. Plugins paling power yang ada adalah pop-up blocker (ver. baru dah embedded dah) Pop-up blocker Firefox beratus kali ganda lagi bagus daripada IE.
    5. Security: ramai hackers/virus/trojan configure penyebaran automatiknya melalui IE. X banya yang attack melalui firefox. Lagipun firefox punya security algorithm di buat oleh mereka yang sukarela tapi berpengetahuan tinggi. Ia lebih kompleks daripada IE. Yerlah kan, bila kita bandingkan hasil kerja 10 org programmer (IE) dengan beribu2 proggrammer+beta tester+system engineer (firefox) , konfem firefox lebih kompleks.
    6. Open Source – The source code of the software itself is free to download, modified and claim as yours (after modified) . Ini menggalakkan “kesempurnaan” satu2 software. cnth yang lainn mcm WordPress untuk blogging dan phpbb untuk forum dan juga Xoops/Joomla/Drupal untuk CMS.

  6. fire fox ni kalo PC sendiri ok la..kalo kat cc ke ape ke better gune IE..risau je..kalo org xtau pasal fire fox ni..username ngan pass boleh kekal kat situ..kalo org dah biase ok la..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *