Google KidSanse!

Google KidSense

Hanya sekadar lawak jenaka…

Saya mahu berehat seketika, sebab demam tiba-tiba menyerang diri. 🙂

Siapa kata blogging hanya menulis?

Cuba lihat blog ini:

I Can Has Cheez Burger: http://icanhascheezburger.com

Pendapatan Blog tersebut dianggarkan +-USD5000 sebulan.

Lihat, analisis dan hayati apakah keunikan blog tersebut. Cuba lihat berapakah komen yang beliau dapat bagi setiap Post…

Siapa kata seorang budak kecil tidak mampu buat duit melalui blog?

Baca artikel saya yang lepas di sini.

Rasa mustahil dan tak mampu? Baca artikel ini.

Tanya mereka yang telah berjaya, di manakah mereka bermula?

Jawabnya sudah pasti, pada langkah pertama.

Jumpa lagi…

PS. Lawati juga Blog http://bloggingsteps.com/tips

.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

14 thoughts on “Google KidSanse!

  1. Semoga cepat sembuh….

    Kadang-kadang idea yang mungkin nampak simple tapi kalau kena caranya mampu menjana pendapatan lumayan…

  2. Memang caiyok lah tengok blog kucing ni..
    tajuk pasal cheese tapi semua gambar pasal kucing n pet yang cute..
    memang ramai akan tertarik kat blog nie..
    tak heranlah mampu dapat us5k…
    hebat budak kecik nie..

  3. Kadang kala kita hanya memikirkan topik yang complicated sedangkan benda disekeliling kita pun banyak boleh dijadikan topik. Hemm.. menarik juga tu.

  4. saya ada juga buat blog konsep gambar ni…
    tapi baru je jalan…
    tak promote lagi…
    masih dlm membaik pulih lagi…

    nanti siap, boleh lah kita sama2 komen ok?

    han

  5. menarik jugak blog begitu dengan caranya yang tersendiri. kalo rasa taknak menulis laa. itulah caranya yang sebenar untuk membuat blog yang simple dan menguntungkan…

    sekian terima kasih… 😎

  6. hah…
    abdfatah…
    saya buat blog bergambar ni pun sebab takde idea utk menulis setiap hari…

    kalau buat blog begini, kita hanya cari gambar yang menarik je…
    tak perlu fikir banyak2…
    kalau buat video ok jugak…(Vblog)

    han

  7. okeh jugak tu… cuma buat masa nih saya masih belum fikirkan dengan serius lagi berkenaan vblog nih. mungkin suatu hari nanti akan digemblengkan usaha ke arah itu… boleh laa try dengan blog percuma secara suka2 tetapi serius dulu… hihiii…

    ada ke patut suka2 tetapi serius??

  8. mcm mana tu suka2 tapi serius? hehe…
    sekarang ni semakin ramai yang buat vblog…
    kita pun kena slow2 la mula kan nya…

    han

  9. budak kecik buat blog? saya nih dah tua dah baru nak bermula dengan blog…

    oh dah tahu tua rupanya baru nak buat blog? saya memang dah tua untuk sebuah blog yang entah apa-apa itu. hanya catatan untuk kehidupan sahaja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *