Sertai Saya di Google Friend Connect

Jika anda perasan, saya dah letak widget Google Friend Connect di bahagian sidebar blog ini seperti berikut:

google-friend-connect

*Scroll down blog ini dan anda akan nampak bahagian Google Friend di atas.

Apa yang perlu anda lakukan adalah klik pada Join this site untuk menyertai saya di samping ber’connection’ antara satu sama lain.

Buat masa ini saya tak dapat ulas lagi mengenai aplikasi ini. InsyaAllah di lain kali. Cuma apa yang saya nampak, ia ada konsep viral. Jika anda sertai Google Friend di mana-mana blog atau website, kelebihannya adalah pada anda kerana diletakkan URL blog anda.

Mudah cerita, ia meninggalkan jejak dan bersifat win-win situation antara satu sama lain (blogger sesama blogger). Mungkin aplikasi ini lebih kurang sama dengan Mybloglog.

Bagaimana nak letak?

Buat masa ni jika blog WordPress pasang sendiri, perlu masukkan kod secara manual. Copy kod yang diberikan dan paste ke dalam bahagian widget Text blog anda. Bagi pengguna blog blogger.com, ia sudah tersiap sedia.

ps. Jangan lupa join di Google Friend saya.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *