Ebook Percuma: Panduan Getresponse

Saya rasa sekarang sudah ramai Internet Marketer yang menggunakan LIST. Buktinya, kini kempen list building menggunakan teknik pay per lead satu persatu telah diadakan oleh IM Malaysia.

Untuk mengumpul list (emel), anda memerlukan satu aplikasi. Salah satu contohnya ialah Getresponse. Getresponse adalah salah satu aplikasi Mailing List Online yang kebanyakannya digunapakai oleh usahawan Internet termasuklah saya sendiri. Kegunaan getresponse adalah untuk mengumpul emel di satu tempat secara terurus di mana dengan aplikasi ini, emel boleh dihantar dengan beberapa langkah sahaja kepada ribuan penerima.

Tidak perlu saya menyatakan akan kelebihan menggunakan mailing list kerana saya telah beberapa kali menulisnya di blog ini. Cuma apa yang dapat saya katakan, banyak manfaatnya.

Namun, saya amat yakin. Untuk memulakan penggunaan Getresponse ini, sudah pasti ia memerlukan sedikit masa untuk anda mempelajari dan menguasainya. Kini tidak lagi. Anda sudah boleh belajar dalam masa yang singkat dengan mendapatkan Panduan Getresponse secara percuma.

Sila klik di sini untuk mendapatkannya.

ps. Anda juga berpeluang membuat duit dengan mempromosikan ebook di atas. Anda dibayar 0.30 sen bagi setiap orang yang mendaftar melalui link anda.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

13 thoughts on “Ebook Percuma: Panduan Getresponse

 1. Tak…
  ni untuk getrespon aje..
  dulu saya ada try free punya getresponse πŸ™‚
  nanti suatu hari akan pasti memilikinya..
  LIst is the golden money πŸ˜€

 2. Syarikat Malaysia takde ke buat servis Autoresponder nih? Kebanyakkan Autoresponder adalah dari luar negara. Takkan syarikat Malaysia takde kepakaran dalam sistem Autoresponder ni. Mungkin satu hari nanti ade plak Autoresponder dari Malaysia. Jeng..jeng..jeng..

  1. Setakat yang sama tahu, belum ada lagi syarikat Malaysia yang buat servis autoresponder macam getresponse.

   Disamping kos pengurusan yang agak tinggi, servis ni jugak perlukan linkage/usahasama dengan email2 spt yahoo, gmail…Kalau tak alamat suma email marketing masuk ke dalam spam le..
   πŸ™‚

 3. Saya cuba download tetapi tak boleh.. ada sesiapa boleh bg saya panduan ini sebab saya dh byk kali cuba.. Getresponse En Mazli Nadzri tak berfungsi kot.

  Tolong saya sbb sy newbie yg dh beli Getresponse. Tolong Bro2 sekelian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *