Dua Ebook Percuma Perniagaan Internet

Ebook Pertama

Esok, satu laporan percuma (Ebook) akan dilancarkan oleh sahabat seperniagaan Internet saya, saudara Amirul Faisyal. Tajuk special report tersebut ialah “Lima Pembohongan Terbesar Perniagaan Internet”. Saya telah membaca dari awal sehingga tamat laporan tersebut dan ia memang satu laporan yang amat ‘pedas’ dan direct to the point.

ebook percuma

Apakah yang akan terkandung di dalam Ebook (report) tersebut? Anda bacalah sendiri nanti. Pastikan esok anda datang ke blog ini untuk mengetahui link ke laman web Special Report tersebut.

Ebook Kedua

Seorang lagi sahabat saya, saudara Mohd Amirol telah mengeluarkan sebuah Ebook percuma pada beberapa bulan yang lepas, tetapi belum terlambat untuk saya mempromosikan di sini. Ebook tersebut yang bertajuk “Kali Pertama Memulakan Perniagaan Internet” lebih kepada perkongsian pengalaman peribadi beliau di dalam perniagaan Internet.

ushwan internet

Amirol menceritakan kisahnya bagaimana memulakan perniagaan Internet sehinggalah ke masa ini, beliau sudah pun menjana ribuan ringgit sebulan dengan begitu mudah. Ingin tahu ‘rahsia’ dan cerita-ceritanya, download Ebook tersebut dan silakan baca sendiri. πŸ™‚

Anda boleh mendapatkan Ebook di atas di http://www.peluanginternet.com.

Sekali lagi, datang ke blog SmartUsaha.com ini pada hari esok, jam 9.00 pagi untuk mendapatkan link download special report oleh Amirul Faisyal.

Nota:

amirol amirul

Dari kiri: Mohd Amirol dan Amirul Faisyal

Amirul Faisyal dan Mohd Amirol bukan adik-beradik walaupun nama hampir sama. πŸ™„ Namun yang pasti, hanya satu yang sama… Dua-dua sama hensem. Haha..

Apapun, mereka dalam diam sebenarnya boleh dikatakan sudah mencapai tahap yang amat membanggakan di dalam perniagaan Internet. Syabas kepada mereka berdua dan jadikan mereka sebagai rujukan untuk usaha anda. Belajar daripada mereka yang telah berjaya adalah satu langkah yang bijak.

Kedua-dua mereka ini telah mempunyai produk utama mereka sendiri:

Mohd Amirol – Pakej Web Jualan : http://www.webjualan.com

 

Amirul Faisyal – Sistem Rahsia : http://www.sistemrahsia.com

Itu hanya satu produk, tapi hakikatnya mereka mempunyai lebih dari itu. πŸ™‚ Ingin jadi seperti mereka? Usah pergi jauh, kerana mereka telah pun berkongsi apa yang patut anda lakukan.

Salam maju jaya.

Wassalam.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

16 thoughts on “Dua Ebook Percuma Perniagaan Internet

  1. huhu..dulu saya pun keliru jugak, amirul faisyal dan mohd amirol ni same ker..hehe rupa2 nyer bukan..cuma minat jer same ( business) :mrgreen:

  2. Eh.. patut terasa dipanggil – panggil je untuk lawat ke blog zul ni.. rupanya ada promosi percuma di sini.. 😳 tQ banyak – banyak!

    Johari : memang lain.. ramai juga yang keliru. amirul faisyal pun ada mohd juga depan.. beza kitorang sikit je.. amirul dan amirol (huruf “u” dan “o” ).

    Well, apa – apapun, skali lagi ucapan terima kasih pada zul sebab “promote” kitorang kat blog zul ni… Bukan senang nak dipromote oleh zul ni kengkawan. πŸ˜€

    1. Kuatnya aura Amirol yer. πŸ™‚

      Tu la, bukan senang sebenarnya. πŸ˜€ Mungkin sebab nama Amirul dan Amirol seiras kot menjadi penyebab untuk saya promote kat blog ni. Hehe.. Tak adalah. Saya tulis sikit pasal Amirol dan Amirul agar menjadi motivasi untuk anak-anak muda. Jom buat duit. Jangan buang masa! πŸ˜‰

    2. saya sendiri pun keliru juga…
      mula2 saya tgk web amirul dengan amirol…
      saya tgk ek? kenapa tak sama muka…hehe…
      dua tiga tgk juga…
      las2 jumpa satu artikel entah kat mana yang cerita pasal amirul dgn amirol…
      masa tu baru tahu…

      han

  3. ….. yang pasti kedua-duanya BEST! Tahniah buat kedua-dua IM kita tersebut, saya pasti tidak melepaskan peluang keemasan untuk memiliki ebook percuma ini.

  4. Saya suka kepada kedua-dua imej e-book cover tersebut.Nampak profesional lah. Seolah-olah boleh dipegang dan diselak.Bagaimana nak buat secantik itu?

    1. Kebanyakan usahawan Internet yg sudah established mempunyai sumber outsource yg tetap. Kalau Amirul, saya tak tahu dia guna khidmat siapa. Kalau Amirol pula, maybe dia design sendiri sbb kbykn produk dia sy perhatikan, dia design sendiri. Kalau saya pula, biasanya saya lebih kerap guna servis di cheapest-design.com.

      Tip:

      Kalau anda buat bisnes Ebook, ecover yg menarik amat2 perlu sebab ia boleh menggambarkan kualiti produk dan membuatkan orang amat2 mahu membelinya. πŸ™‚

      1. tips ni macam pernah baca…
        memang la…kalau cover tak lawa, orang tengok mcm takde kualiti je…
        tapi dulu saya tengok cover kuasaforex tu memang tak lawa langsung…tapi sale dia banyak sebab hype…
        di saleletter dia penuh dengan gambar duit dan aset dia…
        orang tengok pun tak tahan…
        utk sapa2 yang tak tahan tu kena lah baca report amirul ni…hehe…

        han

  5. Betul kata zul tu. Tempah je dengan luvlee (cheapest-design.com).. rasanya perkhidmatan design dia yang paling murah buat masa ini.

    Saya punya tempahan minisite + cover + banner dah pun siap dibina oleh luvlee dan hasilnya memang sangat – sangat memuaskan hati. Harga pun murah sangat – sangat.

    p.s – dah tak mampu nak buat design sendiri (tak sempat + tak creative pun nak mendesign…. πŸ˜† )

    p.p.s – ecover memang sangat memainkan peranan penting seperti yang zul katakan.. lagi power ecover, lagi senang orang tertarik.. hehe.. Saya suka melihat design si najmi di pimpmycovers.com.

  6. Salam sejahtera dan selamat pagi bro Zul dan rakan-rakan,

    Pertama sekali terima kasih banyak2 kepada bro Zul untuk post ni, secara jujur dari dulu lagi inilah impian saya untuk (paling kurang) dapat sedikit ‘mention’ daripada blog authority bro Zul ni, Alhamdulillah hasil kerja (keras) dapat jugak hasilnya malam ni. Terima kasih bro Zul. 😐

    Untuk soalan ecover tu, saya mempunyai designer sendiri untuk kebanyakan projek yang melibatkan ecover. Designer saya adalah seorang India yang saya kenal melalui forum. Harganya lebih murah berbanding designer professional yang biasa kita lihat.

    Manakala untuk projek2 lain yang melibatkan grafik selain ecover saya lebih senang untuk menggunakan khidmat designer Malaysia, dan designere tersebut adalah cik Luv dari cheapest-design.com dan juga saudara Zhafran dari rapidfirestudio.com.

    Bagi yang menantikan laporan percuma saya, tunggu sikit jam lagi. Harap anda baca dan fahamkan mesej yang saya hendak sampaikan di dalam laporan tersebut. Moga dengan laporan tersebut maka akan lenyaplah mentaliti ‘cepat kaya melalui Internet’ di dalam minda masyarakt kita, insyaAllah.

  7. Tahniah untuk report tersebut. Mmg penuh dgn isi dan pelajaran yg terbaik.

    Untuk ecover, gunalah khidmat designer, tak perlu design sendiri. Ingat formula TIME vs MONEY. Design sendiri memerlukan banyak masa dan masa2 tu mungkin lebih bagus utk kita guna bg perkara2 lain. Bayar utk design dan modal tu akan kita dapat semula.

    Kepada Amirul, tahniah. πŸ™‚

    1. oh bleh jugak nak nolong promote nih pasal citer cover ebooks. hihiii

      dapat idea nih… promote jangan tak promote. free promote daaa… nak buat review ebook cover laaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *