Designer Banner: Sedia Berkhidmat

Salah satu cara untuk mengiklan di Internet ialah menggunakan banner. Jika anda lihat di blog ini, saya ada letak beberapa buah banner untuk produk tertentu. Soalnya, bagaimana untuk menghasilkan banner yang ‘cantik’ sebegitu?

Jawabnya mudah, serahkan kepada mereka yang boleh melakukannya untuk anda. Lainlah jika anda tahu melakukannya sendiri, maka buatlah sendiri.

Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat designer, berikut adalah enam designer yang siap sedia menerima ‘kerja’ daripada anda. Hubungi dan berbincang dengan mereka mengenai apa yang anda mahukan.

1. Shuhaimi – huntai77[at]gmail.com

2. Nurul (LuvLee) – designer.luv[at]gmail.com / www.cheapest-design.com

3. Rasyidah Omar – http://design.impianwanita.com

4. Izzuddin – mvpoty18[at]yahoo.com / http://www.18design.co.nr

5. Mawardee – mawardi_mn[at]yahoo.com /
http://www.myproecover.com/banner

6. Asmid – rangkaiansukma[at]yahoo.com

*Tukar tanda [at] kepada @ pada bahagian emel di atas..

Sila hubungi mereka di atas untuk mendapatkan info berkaitan bagi urusan design banner yang anda mahukan. InsyaAllah, mereka menawarkan harga yang berpatutan.

Ebook Percuma..

panduan iklan

Jika anda belum download Ebook Panduan Iklan Banner, sila download sekarang. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai ebook ini.

ps. Kemungkinan besar Video Panduan Upgrade Blog WordPress akan dilancarkan pada minggu depan (Isnin, 10/3/2008). Sama-sama menunggu. Harap maklum. 🙂

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

8 thoughts on “Designer Banner: Sedia Berkhidmat

  1. slmt pagi zul,
    ramai juga designer kita ek…

    saya rasa kalau nak buat banner yang killer, baik upah pakar dari buat sendiri…
    untung berlipat ganda… : )

    han

  2. Sekarang ni dah ramai yang boleh design banner hebat2.. tapi pakar boleh menghasilkan banner yang betul2 power! Upah je lah..

  3. Yup. Kalau satu banner kita bayar RM50.00 dan dengan banner tu kita dapat hasil RM3000.00++, untung ke tak? Ni saya bagi contoh real, bukan bagi contoh rekaan. 🙂

    Kalau tak tahu, upah jer. Jangan bazirkan masa melakukan sesuatu yang kita tak tahu. Gunakan masa yang ada untuk aktiviti lain.

  4. Betul tu..lagipun desgner2 tu semua bukannya pandai dalam masa 2-3 hari jer, tapi 2-3 tahun gak belajar. Serah jer tugas tu pada yg pakar melainkan kita minat nak belajar dan betul2 bersungguh-sungguh mahu mendalami ilmu grafik, so boleh la cuba untuk tujuan pembelajaran.

  5. Nak cuba nasib gak ni. Saper mahu tempah banner… designer menganggur ada kat sini…. 🙂

    Harga kengkawan….

  6. As’salam.

    maca mana nak majukan bisnes kita dgn buat banner menarik?
    boleh beri sample flash banner 123 x 123 dan cara nak edit.

    t.q.
    yang ikhlas

    rawaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *