Home » Usahawan Internet » Cipta eCover Anda Sendiri!

Cipta eCover Anda Sendiri!

Cuba lihat ecover yang simple ni:

Saya hanya buat dalam beberapa minit sahaja. Ya, simple je tu sebab saya tak tambah imej atau apa-apa kesan khas. Nanti saya update bila saya dah ‘touch up’ elok-elok.

Cuma, anda lihat sahaja bentuk ecover di atas. Bentuknya amat sukar untuk dibuat kalau tak ada kemahiran grafik yang cukup..

Untuk tahu bagaimana saya membuatnya, tunggu pada 27/11/2008 ni (Khamis). Segala rahsia akan terbongkar… ;)

Saya yakin, jika anda ada asas grafik, anda boleh buat ecover yang terbaik tanpa perlu susah-susah design dari scratch atau upah mana-mana designer.

Ingat, khamis ni ya.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

commentscomments

  1. AmmarZahar says:

    Zul dah start promote nampak.. :-X

    Rasanya produk ni boleh pergi jauh ni..

  2. olie says:

    Hehe…saya tau Zul nak promote produk sape. Memang nampak susah dibuat jika tiada asas grafik macam saya…huhu

  3. idea blog says:

    saya tak tahu macamana load action script tu ke photoshop.

    • smartzul says:

      Ada menu dia. Nak cakap pun susah kat sini. :)

      Apa pun, pilih menu Window, klik Action dan pada palet yg dipaparkan, klik bahagian Action. Lepas tu ada icon >. Klik kat situ dan pilih load script.

  4. ahmad alif says:

    SAYA INGIN BERNIAGA UNTU KMENDAPATKAN REZEKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.