Cipta eCover Anda Sendiri!

Cuba lihat ecover yang simple ni:

Saya hanya buat dalam beberapa minit sahaja. Ya, simple je tu sebab saya tak tambah imej atau apa-apa kesan khas. Nanti saya update bila saya dah ‘touch up’ elok-elok.

Cuma, anda lihat sahaja bentuk ecover di atas. Bentuknya amat sukar untuk dibuat kalau tak ada kemahiran grafik yang cukup..

Untuk tahu bagaimana saya membuatnya, tunggu pada 27/11/2008 ni (Khamis). Segala rahsia akan terbongkar… ;)

Saya yakin, jika anda ada asas grafik, anda boleh buat ecover yang terbaik tanpa perlu susah-susah design dari scratch atau upah mana-mana designer.

Ingat, khamis ni ya.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

5 thoughts on “Cipta eCover Anda Sendiri!

    1. Ada menu dia. Nak cakap pun susah kat sini. :)

      Apa pun, pilih menu Window, klik Action dan pada palet yg dipaparkan, klik bahagian Action. Lepas tu ada icon >. Klik kat situ dan pilih load script.

Berikan Komen Anda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.