Cipta eCover Anda Sendiri!

Cuba lihat ecover yang simple ni:

Saya hanya buat dalam beberapa minit sahaja. Ya, simple je tu sebab saya tak tambah imej atau apa-apa kesan khas. Nanti saya update bila saya dah ‘touch up’ elok-elok.

Cuma, anda lihat sahaja bentuk ecover di atas. Bentuknya amat sukar untuk dibuat kalau tak ada kemahiran grafik yang cukup..

Untuk tahu bagaimana saya membuatnya, tunggu pada 27/11/2008 ni (Khamis). Segala rahsia akan terbongkar… 😉

Saya yakin, jika anda ada asas grafik, anda boleh buat ecover yang terbaik tanpa perlu susah-susah design dari scratch atau upah mana-mana designer.

Ingat, khamis ni ya.

5 Replies to “Cipta eCover Anda Sendiri!”

    1. Ada menu dia. Nak cakap pun susah kat sini. 🙂

      Apa pun, pilih menu Window, klik Action dan pada palet yg dipaparkan, klik bahagian Action. Lepas tu ada icon >. Klik kat situ dan pilih load script.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *