Catatan Ringkas

Alhamdulillah, akhirnya setelah hampir empat hari blog smartusaha.com down, kini kembali lagi. Cuma di kesempatan ini saya tidak dapat menulis apa-apa kerana ingin mengejar masa.

Jutaan terima kasih kepada mereka yang sentiasa memberikan sokongan padu kepada saya yang ingin melihat smartusaha.com terus wujud. Kepada hacker, terima kasih juga kerana bersusa-susah jer hack server saya. Lain kali tak perlu lah hack lagi yer. Buat lah benda lain yang lebih berfaedah dan diredhai Allah. 😉

Oklah, salam kejayaan untuk semua.

Wassalam,

-zul-

PS. Beberapa pos akan menyusul selepas ini tetapi akan keluar secara automatik. 🙂

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

25 thoughts on “Catatan Ringkas

  1. saya tgk web zul ni selalu kena hack…
    saya ada terbaca yg mungkin hacker ni akan serang server dr web provider yg sama…
    mcm yg pernah berlaku kat M’sia dulu…

  2. Terima kasih cikgu.. Dah ni periuk nasi kita kan, takkan nak ngaku kalah kot. 🙂

    Mana boleh. Perjuangan mesti diteruskan. Ce wah, al-maklumlah bulan merdeka, semangat tu lebih lak. hehe..

  3. 4 hari lama tu Zul, nasib baik dapat recover balik.
    Bagus juga gunakan fungsi postponed masa kita tengah busy ni..

  4. Ada hikmah tu..Ia mengingatkan kita supaya sentiasa ambil langkah berjaga jaga..pc ha format..harap xde lagi spyware atau hole kat site zul ni..

  5. haiya…Zul…! patutlah Akak cuba beberapa kali dah dua-tiga hari ni saya visit blog Zul dan website Zul tapi tak dapat… dah risau juga, so bila ada kesempatan memang akak check.
    Akak ingat kalo malam ni tak dapat gak masuk website Zul, akak dah nak PM Zul kat forum wangcyber tanya apa dah berlaku…
    memang dah terasa mesti ada something…
    oh ye, tengahari tadi saya ke MPH midvalley, ada gak buku tentang hacking protection… kalo saya terjumpa apa-apa e-book or aricle about hack2 ni, saya akan kasi tahu kat Zul…
    hmmm…kena backup selalulah nampaknya…well Zul, take care… dan semoga tak kena lagi…

  6. Ho ho!! Yg ditunggu dah tiba.. Akhirnya smartusaha kembali..
    Tahniah and Good Luck Zul..
    Nanti saya blanja makan.. He he

    PS: Saya Stiap hari masuk walaupun xdpat tgok ape2..

  7. asalamualaikum………… hai zul still remember me ? the website is cool,nice,simple and marvellous. Congratulation to u …… so tulip hendak zul berusaha lagi… kalau diizinkan ALLAH kita pasti jumpa.. sebab tulip nak zul belanja ok tak? leh ajarkan tulip buat website… ALLAH sentiasa melindungi org yg benar… zul sebenarnye tulip rindu lah , sayang pun ade leh kan….oklah kim salam semua member zul…….

  8. hehe, terima kasih semua..

    Hafiz, blog saya down xper, jangan laman web jualan kita. Down seminit pun rugi..

    Sham, dah format dah. Cuma tak pasti lagi apa punca sebenarnya. pasal famous, hehe, biasa jer.

    Kak galadrieal, thanks banyak2 for your support.

    Tulip? Hehe, nanti minggu depan zul free sikit. 🙂 Ehem, tulip ni kawan saya jer. Jangan salah sangka lak yer.. 😆

    Labanon, tak sempat lagi nak komen ebook awak. Maybe next week.

    Minggu ni teramat sibukk..

    Thanks all.

  9. Hmmm…nk kena sembahyang hajat nih!!
    Blog ni banyak menolong umat2 kt Malaysia ni….so,
    kalau sesapa hacker yg dr Malaysia tu…Anda bengong,bengong,bengong dan Memang Bengong,x merdeka langsung!!!!
    Selamat Merdeka!!!

  10. Hmm tahniah patut le 2, 3 hari ni payah masuk hilang sumber informasi seketika so welcome back…hii hii dunia ni macam tak meriah plak….

  11. alhamdulillah…akhirnya blog smartusaha ini pulih seperti sediakala..harap lepas ni en.smartzul lebih bersedia..ade kemungkinan akan berlaku lagi perkara yang sama..paham2 je la manusia..hehe

  12. Terima kasih semua atas sokongan.

    Masa saya menaip ni, saya sedang berada di bengkel asas perniagaan internet kat Kolej Shahputra, Kuantan. Alhamdulillah, semua berjalan lancar..

  13. sabarlah wahai sahabatku, orang yang zalim nescaya hidupnya tak pernah aman… thanks 4 your help zul, i’m more and more into this online business, anda sudah membuktikan pada saya rahsia profesionalisme dalam mencipt web site dan alhamdulillah, sales meningkat mendadak… marilah rayo rumah ambo di kelate nanti, kawe nak jupo demo sangat2…

  14. Pingback: Pendapatan Sampingan | Usahawan Internet | Perniagaan Internet
  15. Sama seperti pantun ni :

    Rama-rama terbang melayang,
    Terbang melayang di waktu malam,
    Mengapa orang hack website orang ?
    Sungguh jahat orang itu.

    Tu je lah.. yang sempat saya bagi untuk smartusaha ni , teruskan usaha anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *