Cara Buat Website Sendiri

Minggu lepas, saya telah berjaya menghasilkan design minisite saya sendiri dengan panduan daripada rakan saya, Bearnerd Bondly. Mungkin masih ada yang belum mengenali beliau.

Sedikit mengenai Bearnerd, beliau merupakan usahawan internet yang low profile dan lebih bergerak secara underground sejak pembabitannya dalam perniagaan internet. Tapi kini beliau telah mengeluarkan beberapa produk yang banyak juga membantu para usahawan internet Malaysia.

Baik, mengenai panduan design minisite beliau, panduan itu adalah dalam bentuk Video (DVD). Jika anda beli, ia akan terus dihantar ke alamat yang anda berikan.

Banyak yang saya nak ceritakan, tapi cukup saya katakan, panduan yang Bearnerd hasilkan ini mudah untuk difahami dan diikuti. Untuk membaca review daripada saya, sila ke laman web berikut:

http://smartusaha.com/buatweb

SAYA JAMIN ANDA PUAS HATI.

ps. Lain-lain produk: Panduan Membina Minisite

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

18 thoughts on “Cara Buat Website Sendiri

  1. ya. dia sangat low profile. tapi baru-baru ni saya rasa zul pun macam dah start low profile. saya kenal bearnerd ni sbb beli ebook utk setup autoresponder percuma. saya rasa bearnerd mmg susah juga nak nampak dia kat forum. saya mmg tgh cari cara nak bina template minisite sendiri. bila dah dapat review dari zul, baru rasa nak beli produk ni.

    1. Saya dah dekat 3 tahun tak design minisite sendiri. Tapi lepas ikut panduan Bearnerd, banyak betul saya belajar benda baru HANYA melalui satu DVD ni saja. Malah saya juga dah tahu cara buat banner yang selama ni saya gunakan cara berbeza untuk buat banner. Cara yang Bearnerd ajar buat banner lebih mudah dan simple.

      ps. Saya dah start low profile? :D

  2. Maybe saya pun nak beli panduan design minisite nie, at least boleh design sendiri atau kalau dah terer nanti boleh jadi designer part time :D

    By the way, rasa kagum juga bila dah semakin ramai otai2 IM yang ‘high profile’ dan ‘low profile’ kat Malaysia sekarang nie :)

  3. ye, memang tak dinafikan saudara bearnerd nie seorang yang low profile tapi kebanyakkan produknya memang bagus2 belaka. setakat nie saya dah beli 2 produknya, iaitu panduan web adnvance & autores. malah, support darinya pun bagus :-)

    1. betul. support juga sangat bagus. saya baru je beli produk terbaru bearnerd. tak cuba lagi. pasni boleh lah buat design.

  4. wa…lepas nie Zul dah ley ditabalkan…freelance
    bolehlah tempah mnisite n banner dengan Zul
    count me in :)

  5. Salam zul,

    Saya nk bertanya ttg website ni…saya dah ada website tapi x tau mcm mana nk upgrade..n tau mcm mana nk jual produk ni…selama 1 tahun saya publish website saya x pernah pn saya dapat sale dari situ…kenape? apa yg kena saya buat? saya benar2 x tau caranya…

    1. Salam.

      Ada banyak sebab kenapa tak dapat sale. Semua orang mampu hasilkan jualan walaupun jual produk yg sama. Cuma soalnya, mengapa kita tidak berjaya hasilkan jualan?

      Antara sebab:

      1. Promosi terus ke laman web jualan. Seeloknya ambil emel prospek dulu dan boleh promosikan kemudian.

      2. Ecover atau design web jualan. Tak perlu hebat, tapi cukup kemas dan meyakinkan.

      3. Perlu “tweak” selalu terutama bahagian headline salesletter.

      4. Tak offer bonus. Pembeli amat suka kalau mereka beli satu produk, tapi dapat juga produk2 lain secara percuma.

      5. Trafik tidak begitu banyak ke laman jualan sebab tidak buat promosi yg “agresif”.

      Dan banyak lagi sebab yg lain. Tapi boleh cuba antara kaedah di atas.

Berikan Komen Anda

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.