Home » Usahawan Internet » Cara Alternatif Keluar Duit Dari Paypal

Makluman: Artikel ini sudah tidak relevan kerana duit dari akaun paypal sudah boleh terud dipindah-masuk ke akaun kad debit / kredit Visa. Harap maklum.

Mungkin kawan-kawan yang bergiat aktif sebagai usahawan internet menghadapi masalah yang sama dengan usahawan internet yang lain iaitu masalah untuk mengeluarkan wang dari akaun paypal. Begitu susah dan cerewet sekali bukan?

Ada beberapa cara yang boleh dilakukan untuk mengeluarkan wang itu seperti membuka akaun bank di Singapura atau US, trader dan menggunakan wang tersebut untuk membeli sesuatu di internet. Namun, terdapat satu cara alternatif lain.

Alang, usahawan internet kita yang berjaya, telah menulis cara tersebut malah telah sendiri melakukannya. Dan hasilnya??

Sila teruskan membaca tulisan beliau di: PANDUAN PERCUMA KELUAR DUIT DARI PAYPAL

PS. Kalau belum ada akaun paypal, sila daftar dahulu di sini sebelum membaca panduan tersebut. ;)

TERKINI: Ketahui berita terkini mengenai Accent Card. Klik di sini.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.
Share

10 thoughts on “Cara Alternatif Keluar Duit Dari Paypal

  1. mypapit says:

    Monthly fee teruk gak tu, US4.75 setiap bulan.

  2. matzfain says:

    He he..

    Dah baca n dah kaji dah..

    Mmg cara yg baik utk rakyat malaysia

  3. irwan.dahnil says:

    Kalau ikut SS team ada 4 cara.. mana2 yang dirasakan sesuai …

    Ikut mana biasa orang buat… :)

  4. cikguonline says:

    US4.75 setiap bulan. Banyak tu.

  5. zack says:

    dah baca sblm ni kat blog alang…
    mcm myapit ckp, memang la mahal tp kalo kita jual benda mcm software, iklan²… rasanay kita takdela rugi sgt…
    melainkan kita jual produk nyata mcm brg²… harga jualan mesti jugak diambil kira dgn kos² seperti yuran dan caj² paypal etc…

  6. zack says:

    ada jugak anti-spam yg x perlu pengunjung letak verify word mcm http://unknowngenius.com/blog/wordpress/spam-karma/

  7. mdpai says:

    agak berbaloi fee $4.75 tu utk orang2 yang dah ade berjuta-juta lemon di akaun paypalnya..hehe maksud sy di sini ialah, jika duit dalam paypal kita tu sekadar 20-30 saja, sy nasihatkan sabar dulu, bawa bertenang… :p

  8. smartzul says:

    Betul mdpai, nak guna cara sebegitu biarlah kat paypal tu banyak dulu. Kalau nak sangat keluarkan duit dari paypal, tukar jer dengan member2 (trader). Atau beli barangan mcm software, ebook kat internet. Ingat petua internet marketer, re-invest!!

  9. Bitol says:

    mdpai, xyah berjuta-juta lemon pon takpe, hehe

    Bagi pendapat saya la kan, kalau income bulanan sudah melebihi $300 USD sebulan, dan income 300 ni yg paling minimum, saya suggest guna accent card. Saje lawan tokey ckp $100, hehe.

    Saya baru je lepas verify accent card, insyaAllah kalau tiada aral melintang, ujung bulan ni dah boleh bawak kuar duit tu…

    Servis Khuzairil (malaysia.accentcard.com) mmg tip top!

    Just my seposen.
    Bitol

    p/s: Promote PayPal nampak, smartusaha. Hehee

  10. medichuman says:

    Saya rasa dlm Chapter M ada tulis pasal benda ni,,

Comments are closed.