Buat Duit Sehingga RM45 Untuk Satu Jualan

Apa khabar para pembaca semua.

Sejak Rabu lepas, saya tidak menulis sehinggalah ke hari Sabtu. Kalau anda cuti, saya pun cuti juga lah. 😉 Namun sebenarnya, saya tidak menulis kerana menumpukan sepenuhnya kepada kerja-kerja yang perlu disiapkan. Ada beberapa projek lagi yang saya perlu siapkan sebelum masuk tahun 2008.

Baik, kita lupakan pasal cuti dan tahun 2008 tersebut. Kita bincang lain kali. Pada hari ini, setelah bertungkus-lumus menyiapkan sistem affiliate dan lain-lain perkara secara seorang diri, akhirnya siap juga walaupun tidaklah selengkap mana.

Mungkin belum ada yang tahu bahawa saya telah upkan sebuah laman web produk iaitu Panduan TeknikNiche di http://www.pasaranlumayan.com. Saya belum melakukan apa-apa promosi secara ‘agresif’ lagi untuk produk ini.

perniagaan internet teknik niche

Jadi pada hari ini, saya ingin membuka peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjadi “rakan jv” kepada SmartUsaha.com dan menjana komisen sekurang-kurangnya RM25 untuk satu jualan bagi produk di pasaranlumayan.com.

Komisen Produk Panduan TeknikNiche

  1. RM25.00 untuk satu jualan bagi harga RM50.00
  2. RM35.00 untuk pakej RM70.00
  3. RM45.00 untuk pakej terhad RM95.00

Untuk mendapat komisen RM45.00 itu, anda usahalah menggalakkan prospek anda membeli pakej terhad RM95.00 itu. Pakej berharga RM95.00 itu hanya dibuka kepada 67 orang sahaja. Apabila cukup bilangan tersebut, saya akan tutup pakej itu serta-merta.

Daftar Sekarang

Jika anda berminat untuk menjadi rakan JV kepada SmartUsaha.com, sila lakukan dua langkah mudah berikut:

1. Daftarkan diri anda ke dalam senarai Rakan JV SmartUsaha.com di sini:

http://smartusaha.com/rakanjv

Pendaftaran ini amat digalakkan agar mudah untuk saya mengumumkan apa-apa berita dan informasi kepada anda, di samping berkongsikan tip dan panduan program affiliate. Saya akan siapkan panduan-panduan berkaitan dan akan emelkan terus kepada anda. Jadi, sila daftarkan diri anda.

Selain itu, dengan menjadi Rakan JV Affiliate SmartUsaha.com, anda akan diberikan keutamaan untuk menyertai apa-apa program affiliate bagi produk-produk yang dikeluarkan oleh SmartUsaha.com dari semasa ke semasa.

2. Kemudian, sila daftarkan diri anda untuk program affiliate PasaranLumayan.com di sini:

http://www.pasaranlumayan.com/pro

Selepas mendaftar, anda boleh terus login dan dapatkan ‘tools’ yang telah disediakan. Buat masa ini, hanya banner sahaja yang disediakan. Lain-lain ‘tools’ akan saya sediakan nanti.

Kira-Kira Komisen

Baik. Mari kita kira berapakah komisen (pendapatan) yang akan anda dapat. Andaikata anda berjaya mempromosikan kepada 3 orang dan mereka masing-masing membeli pakej RM50, Pakej RM70 dan Pakej RM95, ini yang akan anda dapat:

Buat Duit Di Internet: Tanpa Sebarang Modal!

Itu hanya kiraan, namun segalanya bergantung kepada cara anda mempromosi. Kena caranya, banyaklah dapat komisen. 🙂

Pembayaran Komisen

Pembayaran komisen anda akan di lakukan pada 16hb setiap bulan terus ke akaun bank anda. Pastikan anda isi maklumat akaun bank semasa pendaftaran.

Pertandingan

Mana-mana agen (affiliate) yang berjaya membawa 5 pembeli (lima jualan) ke atas kepada mana-mana pakej tersebut, saya akan berikan bonus sebanyak RM25.00. Dan jika membuat 10 jualan ke atas, saya akan berikan bonus RM50.00.

Selain itu, untuk sehingga 15hb Januari 2008 ini, mana-mana affiliates (rakan JV) yang membawa paling ramai pembeli akan diberikan satu hadiah misteri oleh saya. Saya tidak mahu beritahu apakah hadiah tersebut. Yang pasti, ia amat bernilai.

Jadi, anda ada masa lebih kurang 3 minggu bermula hari ini bagi melakukan promosi untuk produk ini sehinggalah sebelum tarikh pembayaran komisen.

Akhir kata, daftar pada hari ini juga dan mulakan promosi anda secepat mungkin.

Selamat mencuba.

Ingin Menghubungi Saya?

Terdapat beberapa cara untuk anda menghubungi saya. Namun cara yang amat saya galakkan ialah gunakan Support Desk di sini:

http://malaysiasoho.com/support

Harap maklum.

p.s: Peringatan penting kepada para affiliates, JANGAN lakukan SPAM. Kalau saya dapati anda buat SPAM, akaun affiliate anda akan diterminate tanpa apa-apa amaran pun.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

25 thoughts on “Buat Duit Sehingga RM45 Untuk Satu Jualan

  1. Hai Zul,

    Menarik sungguh teknik anda.

    Mungkin saya akan membuka pasaran di Malaysia pada tahun depan.

    Hehe … masa tu bolehlah kita JV dan buat cross selling.

    Buat masa ini, saya tengah siapkan ebook saya yang berkaitan dengan tekanan hidup dan meditasi.

    Lepas projek ini, saya akan membuat tinjauan pada pasaran Malaysia. 🙂

      1. Ya. Memang slow.

        Jadi, saya kena pastikan pendapatan saya dari pasaran antarabangsa stabil dahulu.

        Mungkin akan perkukan khidmat nasihat Zul masa nak setupkan program affiliate nanti.

        Clickbank tak leh pakai kat Malaysia. 🙁

        Mungkin perlukan sedikit strategi dan JV kalau nak tembus pasaran kat Malaysia ni.

    1. Raymond, ni projek kesihatan pertama mengenai kesihatan dalam diri.. pasti bukan sekadar motivasi.. teruskan.. saya akan nantikan pelancarannya.. 😀

        1. Sama sama Raymond.Mungkin saya akan belajar dan menimba ilmu daripada Raymond sekiranya saya berpeluang. 😉

  2. Kenapa saya buat market Malaysia?

    >> Ia tetap satu market walaupun tak selumayan pasaran luar. Ssaya buat juga market luar, tapi saya sama sekali tak akan biarkan market Malaysia begitu sahaja. Kalau kena cara, RM1000 sebulan (paling sikit ni) sudah dalam tangan.

    Satu lagi sebab ialah, bagi saya bukan satu alasan yg tepat kalau kita nak tunggu market local ni cukup segalanya baru nak buat. Mulakan skrg dan buat sikit2.

    Market Malaysia walau tak laju pun, dapat juga duit. 😀

    1. bukan tak laju…tapi masih belum ditembusi sepenuhnya…
      sekarang mayb kurang…kalau 5 tahun lagi?
      musti masyuk punye..heheh 😎

  3. walaupun tak sure boleh buat sale, tapi ljoin gak. tak rugu letak banner beasr-besar kat blog, ada gambar sikit kat blog tu.

    Nice job. buat masa sekarang tak mampu nak beli, nanti bila dah ada duit, saya beli buku nye, nak explore gak kandungannnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *