Home » Perniagaan Internet » “Berbaloi tak beli produk Zul?”

Sebelum ni, Sabri SaifulSham yang komen, kali ni saya letak beberapa kata-kata pembeli ebook kit blogger tanpa edit sikit pun ayat mereka.

Saya tak nak banyak menulis hal ini takut dikatakan syok sendiri, tetapi saya petik tanpa diedit kata-kata para pelanggan saya. Biarlah mereka yang berkata-kata untuk saya.. ;)

“Ni yg best jadi customer zul, pemurah orgnyer. rugilah sesiapa yg tak memiliki ebook tu terutama newbie mcm saya..”.
Hapisol (Pegawai Universiti UUM, Sintok)
http://infojutawan.com/blog

“Betul tu….Zul bukan saja pemurah dan tak lokek ilmu tetapi sentiasa membantu…ktom ni memang byk benda2 yg tak tahu kalau nak dibandingkan dgn org lain….tak pernah kenal apa itu blog…tp terus nak buat blog ni….tambah2 pula secara manual ( pening, kalut, keliru, dan macam2 perasaan negatif yg wujud ) tapi nasib baik ada ebook Zul malah Zul sentiasa membantu walaupun perkara yg dia tak sepatutnya beri bantuan sebegini rupa….( masalah blog ler)…Rasanya kalau Ktom beli atau nak belajar dari org lain…..jawabnya..ebook entah apa dan blog entah kemana….at least rasa beruntung sangat sebab modal yg dikeluarkan tak seberapa tapi layanan dan tunjukajar atau perkhidmatan selepas jualan betul2 menguntungkan…”.
Kak Tom, Tutor OUM.

“Dan saya juga setuju dgn pendapat2 diatas.. Zul adalah contoh yg terbaik yg pernah saya jumpa. Saya ada juga membeli ebook, cd dsbgnya di internet tapi tak ada service after sale.. Zul lain sikit….masih tak jemu2 menolong dan sediakan forum ni utk kita..Ikhlasnya saya rasa bertuah dapat membeli ebook ni walaupun masih tersekat kat step 2 sebabnya byk perkara yg saya tahu dan pelajari melalui forum ni…. Terima kasih Zul…semoga segala jasa dan bakti serta kebaikan, juga keikhlasan anda diberkati Allah..”.
Kak Tom lagi… ;)

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada saudara zul kerana melalui ebook zul saya yang melewati usia 40 an berjaya menghasilkan blog, bahkan forum sekali. Ini kerana selepas menghasilkan blog saya terus explore dan buat homework tambahan sendiri. Walaubagaimanapun pencetusnya sehingga begini hebat[syok sendiri] ialah ebook saudara dan hasil perbincangan melalui forum yang saudara sediakan. Pada pendapat saya cara penyampaian ebook saudara adalah baik, kerana penyampaiannya berbentuk teknikal dan pembacanya mestilah bersabar dan yang penting jangan langkau steps”.
– En. Fahmi (seorang guru Fizik)

http://www.planet-fahmi.com/blog

Saya berharap ada lebih ramai lagi internet marketer aka ikut jejak langkah smartusaha untuk mendidik newbie kaedah-kaedah yg tepat untuk bermula dalam bidang ini”.
ComradJuhziz, Final year student, Shah Alam.

Ya betul seperti kata pyan. Memang Zul lain dari yang lain. Banyak membantu insan yang kurang mahir seperti kami. Teruskan Usaha anda Zul!.. Bagi saya kira bagus lah perkhidmatan Zul. Dah beli barang, boleh berforum & berkongsi idea dengan tuan punya barang. Ada sesetengah tu, dah beli barang, n then buat layan x layan je. cuma nak jual barang. Maybe sibuk kot. “Cuba berfikiran positif”
Zakri, http://www.zekcrafts.com/blog

“Saya pun ada banyak gak baca e-book, tapikan e-book Zul lain sikitlah setting dia…Saya rasa betullah kata Pyan

Quote:
Zul menampakkan kesungguhan dalam membantu newbie, dua e-booknya (yang saya dapat) adalah percuma. Apa yang ditulisnya juga diselit dengan unsur keagamaan. Kejujurannya terbayang dalam tulisan-tulisan di blog.

Tahniah!!!Teruskan Usaha Anda Zul……… “.
Azraien atau Pak_Aen, http://azumass.com/blog.

Beliau (pak_aen) kini sudah mempunyai blog sendiri dan mempunyai bakal prospek! Blognya kini semakin mantap. Juga merupakan peserta bengkel ebiz saya.

Saya rasa, cukuplah dulu.. :) Kat atas tu adalah pandangan umum dan khusus untuk produk yang saya tawarkan. Saya hasilkan produk, saya jual dan saya berikan servis selepas jualan. Mana yang tak dapat servis tu, biasanya lepas beli terus senyap.. hehe.. Testimoni kat atas baru untuk produk ebook saya, belum lagi disenaraikan testimoni untuk servis yang telah saya lakukan seperti web design dan setup sistem..

Dengan kata-kata tanpa editing di atas, anda boleh memutuskan untuk menjadi pelanggan saya ataupun tidak. Sebagai seorang usahawan, saya sedaya upaya mungkin akan tidak membiarkan pelanggan saya terkontang-kanting. Walaupun ada masanya sibuk, saya tetap berusaha memberikan yang terbaik. Dan yang terpenting, bantuan yang diberikan mestilah ikhlas agar kita mendapat kebaikan untuk kesemua sisi.

PS. Saya juga ada sediakan servis-servis berikut:

1. Laman web minisite

2. Setup blog (inside outside). Anda hanya terus guna..

3. Setup sistem affiliate – ramai yang dah jadi client saya. :)

4. Setup forum dan CMS (portal)

5. Setup shopping cart

6. Domain name dan hosting. Actually, saya dah hampir 2 tahun menjadi agen kepada sebuah syarikat hosting (kalau berminat, contact saya..).

Tapi malangnya, no 1 hingga 5 saya dah tutup buat sementara waktu. Tapi kadang2 servis no 1 saya terima jika saya kelapangan, tapi sekarang ada 4 projek web yang perlu disiapkan! Tu pun ada lagi beberapa projek yang dah lari dateline sket.. ;)

Nota 1: Sibuk buat duit takper.. ;)

Nota 2: Nak dapat banyak input percuma dari saya dan rasakan tulisan saya kat blog ni sikit? Haa, jadilah pelanggan saya terutama produk ebook saya. Tanyalah pembeli2 di atas, saya banyak kongsi tips yang saya tak dedahkan kat blog atau di forum.

Nota 3: Jika berminat untuk ikuti bengkel ebizmalaysia.com, bersedia dari hari ini, kami akan buka pendaftaran dalam masa terdekat.

PASTIKAN ANDA MEMILIKI PAKEJ KIT BLOGGER! Anda pasti menyesal jika tidak memilikinya. Namun saya suka jujur, anda beli JIKA perlu sahaja ok. :)

Wassalam.

“Yang dikenang itu adalah budi..”.

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.
Share

16 thoughts on ““Berbaloi tak beli produk Zul?”

  1. smartzul says:

    Lupa lak nak bagitahu, kata2 di atas saya tak minta, tapi diaorang pandai-pandai jer puji produk saya melambung-lambung termasuk puji saya sekali kat ruangan forum support. Ada testi yg saya minta dan kebanyakan testi kat atas, mereka tulis secara spontan.. Believe it or not, believe it!

    1. abdfatah says:

      biasalah kalo namanya testimoni dari pelanggan. kalo dah berpuas hati dah tentunya mereka akan syorkan kepada sanak saudara mereka pulak…

  2. hapisol says:

    cuba kita renungkan ayat ini;

    give to the world the best u have &
    the best will come back to u

    betul, zul tak minta pandangan tu,
    secara spontan saja ia keluar dari hati ini
    utk meluahkannya.

    peh, alangkah syoknya dunia ebiz ni
    jika semua pakar2 IM buat mcm zul
    kpd pelanggannya.

    1. abdfatah says:

      “give to the world the best u have &
      the best will come back to u”

      sudah semesti yang terbaik untuk mereka yang berminat dan yang suka hati sahaja.mereka yang tak suka pi main jauh-jauh laaa…

      produk yang terbaik akan menarik yang lain untuk mendapatkannya semula… memang gerenti mereka akan datang lagi…

  3. Jebat Mesranet says:

    Biasanya kalo produk berkualiti tak perlu minta orang untuk dipuji, orang lain secara jujur akan memuji kita. Saya sebagai pelanggan SmartZul berasa puas dengan produk Start kit blogger tu. Yang lama pun dah ok, la nie nak bagi free lak versi terbaru :-) . Nak jadikan SmartZul contoh! ;-)

  4. winterbride says:

    saya pun beli jugak ebook zul ni.. memang bagus dan step by step dia mudah diikuti.. saya dah berblog since 2001, tapi sejak beli e-book zul pertengahan bulan 12 kot, barulah blog saya ada visitor yang ramai dan juga repeated visitor..

    cuma satu jer zul, saya tak tahu kat mana silapnya – saya tak dapat nak masuk ke forum dan juga support site etc.. sebabnya sepatutnya ada email yang akan dihantar untuk beri link, tapi sampai la ni saya tak terima email tuh.. sampai saya pun dah hampir terlupa dengan sapa saya beli ebook ni.. :D

  5. Bent says:

    Zul..anda memang lain daripada yang lain..nak puji lebih-lebih takut orang cakap saya bodek pula nanti..tapi sepanjang pengelaman saya meminta pandangan terutamanya email memang akan berbalas walaupun lambat..

    ps: anda tak perlu risau nak launch apa pun produk..tetap akan mendapat sambutan!

  6. shueqry says:

    for me, hanya satu..knowledge is to be shared..ciri itu saya lihat ada pada Zul..melalui blog ni saja dah banyak membantu, melalui tulisan motivasi dan hal teknikal dalam berbisnes..thanks a lot!

  7. smartzul says:

    Winterbride, check your email. Saya dah send emel beserta link forum. Masuk bulk kot emel dulu.. :) Kalau masih problem, just email saya.. Kami perlukan ramai lagi ahli di ruang forum support agar lebih meriah.. :)

    Bent, shueqry, saya bagi mana yang termampu.. Orang lain pun, sama juga. Cuma setiap orang ada kekuatan dan kelemahan masing2. Ambil yang baik..

    1. abdfatah says:

      yer ke berbaloi? memang tak berbaloi laa kalo tak beli… kalo dah beli barulah tahu apa yang bergunanya dan apa manfaatnya…

      hahaaa… suka hati laaa tu dapat testimoni. memang seronok dapat testimoni yang bagus2 kalo produk dah bagus sakan…

  8. Galadriel says:

    Saya juga adalah salah seorang reviewer BloggingSteps sebelum ia keluar di pasaran lagi. Kalau nak tahu, saya jarang bagi testimonial, kecuali kalo saya rasa benar-benar bagus.

    Saya akui, saya ni reviewer yang strict, saya akan beri teguran atau cadangan untuk improve kan lagi sesebuah produk kalo saya rasa ia belum bersedia untuk masuk pasaran, tapi kit bloggingsteps is one of the few products yang saya kasi ‘thumbs up’ dan tak komen banyak.
    (Buat masa ni saya sangat sibuk so maaf kalo saya tak dapat nak review atau JV untuk ebook/software/script orang lain, ye.)

    Kepada sesiapa yang membeli ebook BloggingSteps, jangan sekadar biarkan ia terperap di hard-drive anda. PRINT out ebook ini, letak di tepi PC / laptop anda dan AMALKAN apa yang Zul tulis. Kenapa saya suruh print? Supaya anda mudah nak baca dan mudah nak laksanakan langkah-langkah yang diberi.

    Ramai orang suka beli ebook tapi ramai tak ikut arahan ebook tersebut. Don’t be one of them.

    Galadriel

    1. abdfatah says:

      wah… review yang cukup bagus. bleh bubuh dalam review saya jugak nih sebagai testimoni tambahan untuk memberikan tarikan yang lebih ummph… ataupun gunakan link kat sini sahaja sebagai bukti kukuh untuk ebook tersebut… idea yang menarik nih…

      “apa kata mereka….”

  9. winterbride says:

    zul.. i cudnt find the mail at bulk mail sbb mail kat bulk mail ada lebih 5000.. tak larat nak carik.. bleh tak send sekali lagi kat emel address ni engtics[@]streamyx.com .. thanks..

  10. smartzul says:

    Kak Galadriel, akak memang reviewer yang bagus. :) I like it.

    Winterbride, check emel saya k. Saya dah hantar.. Jumpa di forum! ;)

  11. winterbride says:

    yup.. thanks zul.. baru dapat emelnya dan dah boleh masuk ke forum..

  12. abdfatah says:

    buat masa ini memang berbaloi jugak kalo beli produk dari zul. memang tak rugi belanja menda yang berinformasi dan berguna untuk mana-mana ebiz yang berkaitan… kalo tak berbaloi baik tak payah buat ebiz awal2 lagi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

CommentLuv badge

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.