BCB –> CIMB = :)

Sekadar makluman untuk anda semua, mungkin masih ada yang belum mengetahui bahawa, bank commerce berhad (BCB) kini telah dikenali sebagai CIMB.

Maka, jika dulu laman web bank BCB adalah di http://www.bcb.com.my, maka kini anda sudah boleh mengakses laman web dan sistem yang berkaitan di http://www.cimbbank.com.my.

Bagi pengguna channel-e, kini ia dikenali sebagai CIMBClicks. Anda boleh mengakses sistem ini di http://www.cimbclicks.com.my. Apa yang saya perhatikan, hanya interface / design laman web sahaja yang berubah, tetapi sistem cimbclick lebih kurang sama dengan interface sebelum ini di channel-e.

Ada yang bertanya, bagaimana dengan kad debit mastercard sebelum ini? Adakah ada perubahan polisi atau sebagainya? Saya belum mendapat tahu lagi akan hal ini dan jika saya dah tahu, saya akan maklumkan di sini.Wassalam.

PS. Jangan lupa tukar nama bank BCB kepada CIMB di form order produk anda. πŸ˜‰

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

SERTAI NEWSLETTER SMARTUSAHA.COM
Sertai newsletter SmartUsaha.com untuk mendapatkan info dan tip-tip perniagaan dan pemasaran Internet terus ke emel anda.
Kami benci spam. Emel anda selamat bersama kami.

Komen Guna Facebook:

comments

9 thoughts on “BCB –> CIMB = :)

  1. kenapa bila tukar je drp channel-e kpd cimbclicks nih.. dah x boleh login utk semak akaun simpanan? error jer.. kena register e-pin baru ke?

  2. Boleh ke guna Debit card CIMB Mastercard Electronic for Paypal? Dah try register tapi tak boleh2 pun. Kenapa ye?

  3. Kad debit Bank Islam ada tak ye?
    perkhidmatan yang ditawarkan oleh bank islam tu ada tak yang boleh digunakan untuk verified Paypal?

  4. pasal debit kad ni, saya rasa baik tanya di wangcyber,com…
    situ lebih ramai orang yang membincang tentang debit kad…

    han

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *