Home » Berita Terkini » 10 Model Bisnes Internet

10 Model Bisnes Internet

Berjumpa lagi di hari ini. :) Ehem, puasa elok-elok yer.. hehe.. Mata jaga, mulut jaga, semua kena jaga.. ;)

Baiklah, kali ni saya nak review salah satu ebook terbaru yang dah dilancarkan dalam beberapa hari yang lalu. Ebook tersebut bertajuk “10 Model Bisnes Internet”, yang ditulis oleh Tazilan Ibrahim. Hmm, kalau anda tahu ebook “idea bisnes luar biasa”, maka saya pasti anda akan kenal penulis ini.

Actually, saya dah baca ebook ini dan apa yang saya dapat katakan adalah seperti berikut:

1. Banyak model perniagaan internet atau cara buat duit di internet. Ebook ini, memberikan 10 cara untuk anda buat duit di internet. :) Anda boleh pilih mana satu yang sesuai dengan anda.

2. Ebook ini mudah difahami, ringkas dan padat, tetapi penuh dengan isi.

3. Anda bukan hanya dinyatakan jenis-jenis model, namun dinyatakan juga apakah pro dan kontra bagi setiap model. Bermaksud, penulis telah membuat analisa ringkas untuk anda, dan ini akan membantu anda memilih model yang sesuai dan mampu dilakukan.

Kesimpulannya, kebanyakan model ebiz yang disampaikan di dalam ebook ini, ramai di kalangan kita yang tidak mengambil hirau selama ini. Kebanyakan kita mengganggap membuat duit di internet hanya dengan menjual barangan digital dan fizikal semata-mata, padahal ada lagi model-model atau cara yang lain.

Ebook ini berharga RM20.00 sahaja dan saya tidak tahu, mungkin suatu masa nanti penulis akan menaikkan harga lebih dari yang sekarang. ;) Anda boleh dapatkan ebook tersebut di http://www.modelbisnesinternet.com.

P/S. Jika anda tidak mahu membeli lagi, penulis ebook ini memberikan anda preview percuma untuk kandungan ebook tersebut. Sila lawati laman web modelbisnesinternet untuk mendownload (perlu masukkan nama dan emel).

P/P/S: Sekali lagi diulangi, begitu banyak cara untuk buat $$$$$$$ di internet. Kalau anda masih keliru, tak tahu, blurr, whats model for you, i recommend this ebook. Dah baca, pilih satu model, mulakan dan fokus… Kata Ewen Chia (internet marketer singapore), nak berjaya kena ada 3 sifat, fokus, komitmen dan konsisten.

Komen Jujur: Ebook ini tidak akan ajar anda BAGAIMANA melakukan satu-persatu bagi setiap model yang disampaikan. Tapi ia amat sesuai bagi anda yang masih blurr dan masih baru dalam bidang ebiz ini. Saya yakin ia akan membantu anda memahami dengan mudah.

perniagaan internet

Penulis: Mohd Zulfadli


(SmartZul) adalah seorang penulis dan usahawan Internet sepenuh masa. Beliau memulakan perniagaan melalui Internet sejak tahun 2005, dengan memfokus kepada bidang penulisan dan penerbitan secara online. Beliau turut aktif berkongsi ilmu dan pengalaman melalui blog dan juga komuniti Facebook. Klik menu Hubungi di atas untuk menghubungi beliau.

commentscomments

  1. hanimkirrana says:

    ape daaa, x bitau pun ade blog nehh…. nasib la rajin merayap…

  2. hanimkirrana says:

    lagi satu, kalu ade pape brkaitan internet bitau lah… kesian2kan lerr kite yg baru nak belajo nehh…

  3. smartzul says:

    erkk kak hanim, hehe, ingatkan dah tau.. ;)

    So dah tahu ni, datanglah selalu.. :)

  4. muhdmuax says:

    Zul, baru 2 hari lepas saya dapat email dari ahmad azwan pasal ebook nih.

  5. fai says:

    wah.. lawa gambar kat atas tu..

    Mcm zul terbang je.. he he.. :p

  6. cikgubiz says:

    bagus ni model boleh meningkatkan keyakinan kita untuk menjadi seperti model yang kita pilih.

  7. BAGAK says:

    Khas untuk hanimkirrana,
    Blog Zul ni dah ada lama, blog orang lain pun ada juga yang kalau baca mmg tak tidur malam. Macam-macam yang mereka ceritakan.
    Klik Links kat atas tu, macam2 blog yang boleh baca dan jangan lupa bagitau kawan2.
    Pepatah internet ada mengatakan “Adalah lebih baik membaca blog daripada berchatting yang tidak berkesudahan” :)

  8. ArahMan7 says:

    Untuk menambah pengetahuan untuk sesiapa yang masih tercari2 model (termasuk den) perniagaan yang mana tersesuai klik sini atau baca buku Sen Ze, “How To Use The Internet To Earn US Dollars In Your Pajamas”.
    Alhamdulillah, sekarang ramai rakyat Malaysia sudah mampu untuk menjana pendapatan dari Internet.
    Benar kata Bagak, lebih baik kita banyak membaca. Camne pun den ucapkan tahniah kepada Saudara Tazilan Ibrahim kerana berjaya melahirkan ebook tersebut.

  9. ArahMan7 says:

    Mintak ampon dan maap. Kalu “klik” diatas tak dapat, cubo klik sini plak

  10. sudin says:

    a;kum…slmt bersahur..slmt berpuasa ..dan masih tidk terlalu awal rasanya utk aku ucapkan selamat menymbut hari raya! ampun maaf ats segala salah silap!

    kepada yang masih tercari-cari apa bisnes nak buat? apa produk nak jual..macamana? bagaimana? aku rasa nilah peluang terbaik utkdiragut! jangan tunggu lagi! dengan sedikit modal yang anda laburkan…insyaAllah ilmu yang ada akan berlipatkali ganda datangnya!

    trimas zul atas segala tips! :) – tringat aku masa study kt utm dulu, tringat masa bersahur kt sri skudai! utk semua badge DEP 88! Mana semua dah pegi? sudin AE880450.

    :)

  11. abdfatah says:

    ahaha… nampaknya ramai lagi yang tak ketahui kewujudan blog yang berfaedah nih.. apohal pun selamat datang kepada newbie. sayapun baru dengan blog nih untuk tahun ini.

    lepastu berkira2 buat blog percuma.

    lepas tu berkira2 pulak buat website sendiri.

    website sendiri pun masih bengang lagi nak handle… alahai…

    nampak gaya nye ken berkira untuk join kursus pulak nih untuk tahun nih atau tahun depan.

    sebelum nih pun tak pernah hirau pasl blog macam nih sehinggalh rasa fedup pasal join affiliate yang memang AFF-LIAT-EEEE sungguh nak masyuk… pasal apa?

    pasal fokus untuk duit semata2. nak berniaga nak cepat kaya aje tu… ilmu kena ada barulah boleh jadi kaya yang sebenarnya.

    maaf ler sekdar peringatan untuk diri sendiri aje…

    so… pada yang abru, apa tunggu lagi. inilah masanya untuk anda bertindak dengan lebih smart dengan usaha yang gigih. cari info dan cari ilmu.

    selamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat….
    makasseeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyy…

    alahai apa yang saya melalut nih?

  12. kiatlc says:

    Zul, affiliate kamu ini pakai software apa utk buatt tracking? I lihat link itu “index.php?ref=zul”

    Tu software percuma ke atau yr nak bayar?

  13. abdfatah says:

    model manakah yang sesuai untuk anda membina perniagaan internet. ia terpulang kpd pilihan masing2 dan ebook ini sebagai rujukan yang tepat untuk mereka yang masih tertanya-tanya sendirian berhad…

  14. Yusop Sainen says:

    Sebagai orang baru dalam blog, saya harap anda lawat blog saya dan beri sedikit komen. Blog saya bina mengikut panduan dari E-Book ‘panduan asas membina Blog WordPress’.

  15. bizlady says:

    salam tuan rumah,
    bgusnye blog camni, dpt byk info kat cni.
    kena bookmark nih..hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.